ماموریت قناری؛ از کارزار ارعاب علیه دانشجویان حامی فلسطین چه می‌دانیم؟

وب‌سایت ماموریت قناری، کارزاری است که با هدف ارعاب حامیان فلسطین، دانشجویان آمریکایی را در فضای آنلاین هدف قرار می‌دهد.

 به گزارش دیده بان : اعتراض‌ها به جنایت‌های رژیم صهیونیستی از نخستین روز‌های آغاز جنگ این رژیم علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد و به تدریج کشور‌های مختلف جهان را فراگرفت و در ادامه حتی به خیابان‌های پایتخت‌های کشور‌های حامی رژیم صهیونیستی سر ریز شد.

اعتراض‌ها و تجمع‌هایی که در حمایت از فلسطین و محکومیت رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف برگزار شدند، از همان ابتدا در آمریکا و کشور‌های اروپایی به‌ویژه آلمان و فرانسه با محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی مواجه شدند؛ اقدام‌های صورت گرفته در مخالفت با اعتراض‌های مسالمت‌آمیز یاد شده طیف وسیعی از محدودیت‌ها از ممنوعیت برگزاری تجمع تا ممنوعیت پوشیدن چفیه را در بر می‌گرفت.

با تداوم جنگ رژیم صهیونیستی علیه و غزه و تشدید جنایت‌های این رژیم که اسناد و مدارک مربوط به آن دیگر قابل انکار نبوده و دیوان بین‌المللی دادگستری نیز در رای اولیه خود به مهم‌ترین جنایت‌ رژیم صهیونیستی یعنی نسل‌کشی در غزه صحه گذاشته بود، سبب شد اعتراض‌ها به جنایت‌های رژیم صهیونیستی شکل جدی‌تر و گسترده‌تری گرفته و دانشگاه‌ها و مدارس کشور‌های غربی را نیز در بر بگیرد.

گسترده شدن اعتراض‌ها در دانشگاه‌های آمریکا و کشور‌های اروپایی با یورش سرکوب‌گرانه پلیس این کشور‌ها به دانشگاه‌ها همراه شد تا بار دیگر ادعای دروغین آن‌ها درباره حمایت از آزادی بیان نقاب بیندازد.

در هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از به راه افتادن کارزار‌های ارعاب در فضای مجازی برای ترساندن حامیان فلسطین و مخالفان جنگ علیه غزه به راه افتاده است.

اکنون وب‌سایت‌هایی برای افشای هویت شرکت‌کنندگان در تجمع‌ها و اعتراض‌های حمایتی از فلسطین با طرح اتهام نفرت‌پراکنی و حمایت از تروریسم و ارسال پیام تهدیدآمیز برای شرکت‌کنندگان یکی از شکل‌های این کارزار ارعاب است.

ماموریت قناری چیست؟

وب‌سایت ماموریت قناری یکی از بازو‌های کارزار ارعاب حامیان فلسطین و مخالفان جنگ علیه غزه است؛ این وب‌سایت با انتشار تصاویر شرکت‌کنندگان در اعتراض‌ها و تجمع‌های مربوط به حمایت از فلسطین، با متمایز کردن چهره افراد در تصویر، اقدام به ارائه اطلاعات جزئی آن شامل نام، آدرس محل سکونت، مدارک تحصیلی و اطلاعات مربوط به شبکه‌های اجتماعی می‌کند.

برخی از افرادی که هدف این کارزار قرار گرفته‌اند، می‌گویند که در پی اقدام یاد شده وب‌سایت ماموریت قناری با تهدید‌های آنلاینی مواجه شده‌اند که حتی برخی از آن‌ها تهدیدهای جانی و اخراج از آمریکا را مورد تاکید قرار می‌دهند.

وب‌سایت ماموریت قناری از قدیمی‌ترین و برجسته‌ترین گروه‌های حامی رژیم صهیونیستی در فضای مجازی است که از زمان آغاز جنگ علیه غزه فعالیت‌های خود را تشدید کرده و آزارواذیت بسیاری از حامیان فلسطین را رقم زده است.

براساس اعلام این وب‌سایت، فعالیت ماموریت قناری از سال ۲۰۱۵ برای مقابله با آنچه یهودستیزی در دانشگاه‌های آمریکا خوانده شد، تاسیس شد.

این وب‌سایت از زمان آغاز جنگ علیه غزه تاکنون بیش از ۲۵۰ دانشجو و شخصیت دانشگاهی آمریکا را به دلیل درخواست پایان جنگ در غزه، به جنایت نفرت‌محور و حمایت از تروریسم متهم کرده است؛ بیشتر این افراد پیام‌های نفرت‌محوری را در فضای آنلاین دریافت کرده و هدف آزارواذیت سایبری قرار گرفته‌اند.

با وجود گذشت چند سال از فعالیت ماموریت قناری، ماهیت آن بسیار مبهم است؛ هنوز کاملا مشخص نیست که پشت پرده این وب‌سایت چه کسی یا چه کسانی قرار دارند یا در کجا مستقر هستند یا منابع مالی آن‌ها چگونه تامین می‌شود.

پیامد‌های کارزار ارعاب ماموریت قناری؛ آیا راهی برای مقابله وجود دارد؟

بسیاری از شرکت‌کنندگان در اعتراض‌ها و تجمع‌های حمایت از فلسطین می‌گویند که درج نام آن‌ها در وب‌سایت ماموریت قناری که اتفاقا در صدر نتایج جست‌وجوی گوگل قرار می‌گیرد، پیامد‌های ناگواری را برای آن‌ها در پی داشته و آن‌ها را هدف سیلی از پیام‌های تهدیدآمیز قرار داده است.

وکلا و گروه‌های حقوق بشری نیز در این باره می‌گویند که قربانیان ماموریت قناری، راه‌های اندکی برای دسترسی به عدالت دارند.

برخی از وکلا تاکید می‌کنند که بسیاری از آنچه وب‌سایت ماموریت قناری منتشر می‌کند مورد حمایت متمم اول قانون اساسی آمریکا در مورد آزادی بیان است.

یک استاد حقوق دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس گفت: انتشار اطلاعات اشخاص بدون رضایت آن‌ها در صورتی که حاوی اطلاعات دقیق بوده و به لحاظ قانونی از مالکیت و فای عمومی به دست آمده باشد، در شکل کلی غیرقانونی نیست.

در عین حال، نامشخص بودن هویت و ماهیت گردانندگان وب‌سایت ماموریت قناری، سبب پیچیدگی و دشوار شدن پیگرد قانونی از سوی قربانیان شده است؛ این مووعی است که وکلای دادگستری نیز به آن تاکید دارند.

تاکنون چند دانشگاهی قربانی ماموریت قناری شدند؟

از هفت اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون دست‌کم ۳۰ دانشجو و شخصیت دانشگاهی از دانشگاه پنسیلوانیا هدف ماموریت قناری قرار گرفته‌اند؛ دانشگاه پنسیلوانیا در کانون اعتراض‌ها به جنگ علیه غزه قرار دارد و لیز ماگیل، رئیس سابق این دانشگاه به دلیل حمایت از اعتراض‌ها در حمایت از فلسطین در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲) از کار خود استعفا کرد.

ماموریت قناری همچنین اطلاعات مربوط به هفت دانشجوی دانشکده پزشکی دانشگاه جورج تاون را به دلیل انتشار مقاله‌ای با عنوان «پزشکان آینده جورج تاون، حمایت خود را از تروریسم پنهان نمی‌کنند» در دسترس عموم قرار داد و مدعی شد که این افراد اقدام به نفرت‌پراکنی کرده‌اند.

بررسی‌های انجام شده نشان داد که وب‌سایت ماموریت قناری بیش از ۲۵۰ دانشجو و شخصیت دانشگاهی آمریکا را به دلیل حمایت از فلسطین به نفرت‌پراکنی و حمایت از تروریسم متهم کرده است.

ارتباط مالی ماموریت قناری با یک سازمان صهیونیستی

یک پرونده مالیاتی پر شده در سال ۲۰۱۶ مربوط به سازمان صهیونیستی - آمریکایی دیلر، ارتباط مالی بین ماموریت قناری و یک سازمان صهیونیستی به نام مگاموت شالوم را فاش کرد؛ بر اساس این سند در آن سال، بنیاد دیلر ۱۰۰ هزار دلار به صندوق مرکزی جهت رساندن به مگاموت شالوم برای ماموریت قناری اختصاص داد.

صندوق مرکزی یک گروه مستقر در آمریکا است که به‌عنوان مجرایی برای رسیدن کمک‌های معاف از مالیات آمریکایی‌ها به آنچه موسسه‌های خیریه رژیم صهیونیستی خوانده می‌شود، عمل می‌کند.

وب‌سایت ماموریت قناری تاکنون از پاسخ به پرسش‌ها درباره رابطه یاد شده خودداری کرده است.

براساس اسناد به دست آمده از ثبت شرکت‌های رژیم صهیونیستی، مگاموت شالوم در سال ۲۰۱۶ برای آنچه حفظ و تضمین قدرت و وجهه رژیم صهیونیستی از طریق ابتکارات رسانه‌ای خوانده شد، راه‌اندازی شد.

از آخرین سالی که سوابق آن در دسترس است، یعنی از سال ۲۰۲۲ تاکنون، ماموریت قناری ۱۱ نفر از جمله چهار نویسنده محتوا را استخدام کرده است.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

دوشنبه, 24 ارديبهشت 1403 ساعت 12:04

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید