به گزارش دیده بان، از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی در سال 1948، با توجه به آنکه اساس آن بر اشغالگری بود، تلاشهای فراوانی از سوی انگلستان و آمریکا برای مشروعیت بخشی به آن در مجامع بینالمللی و افکار عمومی جهان صورت گرفت. اقدامات لازم برای مشروعیت بخشی به اسرائیل، حتی پیش از تأسیس رسمی آن نیز انجام میشد.
مهمترین اقدام، صدور قطعنامه 181 سازمان ملل در سال 1947 بود. بر اساس این قطعنامه، 55درصد از کشور فلسطین در اختیار صهیونیستهای اشغالگر قرار میگرفت و تنها 45درصد از کشور، متعلق به مردم اصیل فلسطینی بود. اما صهیونیستها به اشغالگری ادامه داده و تمام فلسطین بهجز غزه و بخشهایی از کرانه باختری را، اشغال کردند. بااینحال، حمایتهای کشورهای غربی از این اشغالگری در مجامع بینالمللی و افکار عمومی ادامه یافت.
اما از آغاز جنگ غزه در سال 2023، افکار عمومی جهان نهتنها با صهیونیستها همراه نبود، بلکه شاهد اعتراضات گسترده در آمریکا و کشورهای اروپایی بودیم. موج اعتراضات دانشجویی در آمریکا، از دانشگاه کلمبیا آغاز شد. دانشجویان در یک اقدام مسالمتآمیز با عنوان «گردهمایی همبستگی با غزه» به نسلکشی صهیونیستها اعتراض کردند. در واکنش، رئیس دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا وارد دانشگاه شده و دانشجویان معترض را «جارو» کند. بعد از این دستور، در همان روز اول بیش از 100 دانشجو دستگیر شدند و ادامه تحصیل آنها به حالت تعلیق درآمد.
اعتراضات بهگونهای پیش رفت که مردم آمریکا شعار «بحر تا نهر» را سر دادند. این شعار به معنی آن است که از رود اردن تا دریای مدیترانه، یعنی تمام سرزمین فلسطین، متعلق به مردم آن است نه اشغالگران صهیونیست. این شعار در خیابانهای لندن نیز به گوش میرسید. کنگره آمریکا در واکنش، این شعار را محکوم کرد و یهودستیزانه دانست.
«مارشا بلکبرن»، سناتور ایالاتمتحده در واکنش به اعتراض مسالمتآمیز دانشجویان آمریکا نوشت: «هر دانشجویی که تروریست را رواج دهد یا از طرف حماس در اقدامات تروریستی[اعتراضات] شرکت کند، باید فورا به لیست نظارت تروریستی و لیست پروازممنوع اضافه شود.» لیست نظارت تروریستی در «مرکز غربالگری تروریستها» متعلق به FBI است که اطلاعات افراد را بهعنوان عامل تروریستی در سراسر ایالاتمتحده اعلام میکند. این اطلاعات شامل نام، تاریخ تولد و اثرانگشت میشود.
پس از گسترش موج اعتراضات مردمی آمریکا علیه اسرائیل، مجلس نمایندگان ایالاتمتحده قانونی را تحت عنوان «آگاهی از یهودستیزی» تصویب کرد. به گزارش واشنگتنپست، این قانون به پلیس فدرال اجازه میدهد که اعتراضات دانشجویی را به بهانه یهودستیز بودن، سرکوب کند. چنین قانونی با موافقت نمایندگان آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه تصویب شد. برخی از نمایندگان کنگره نیز تقاضا داشتند هرگونه انتقاد به اسرائیل بهعنوان یهودستیزی تلقی شود و مستلزم برخورد قانونی گردد.
باوجود چنین فشارهایی، اعتراضات دانشجویان آمریکایی ادامه یافت و به گزارش بیبیسی، صدها نفر بازداشت شدند. این اعتراضات در آلمان نیز بهشدت دیده میشد. نماینده آلمان در دادگاه لاهه در حمایت از صهیونیستها گفته بود که حمایت از اسرائیل، جوهر سیاست خارجی آلمان است. خیابانهای فرانسه، انگلستان، اسپانیا، رم و سوئیس از دیگر مناطقی بودند که اعتراضات مردمی علیه اسرائیل را به خود دیدند.
دانشجویان برخی دانشگاهها همچون کلمبیا، در یک همهپرسی خواستار توقف همکاری با دانشگاه تلآویو و صهیونیستها شدند.
علاوه بر موج منفی افکار عمومی جهان نسبت به اسرائیل، در روزهای اخیر حکم بازداشت نتانیاهو بهعنوان نخستوزیر این رژیم در دادگاه لاهه صادر شد. این حکم در حالی اعلام گشت که انواع فشارها و تهدیدها از سوی آمریکا و اسرائیل علیه دادگاه لاهه وجود داشت. از طرفی دیگر، دادگاه لاهه بهعنوان یک نهاد بینالمللی غربی، با اساس رژیم صهیونیستی مسئلهای نداشت. اما شدت جنایات اخیر این رژیم، لاهه را به صدور حکم بازداشت نتانیاهو رساند.
نکته جالب آنکه تعداد قابلتوجهی از کشورها، حتی کشورهای اروپایی این حکم بازداشت را لازمالاجرا دانستند و اعلام کردند در صورت ورود نتانیاهو به کشورشان، او را بازداشت خواهند کرد. طبق اعلام بیبیسی انگلیسی، حتی در صورت ورود نتانیاهو به انگلستان، این حکم اجرا میشود.
صدور این حکم و موجهای اعتراضی علیه اسرائیل، نشاندهنده آن است که هم مجامع بینالمللی و هم افکار عمومی جهانی آماده مجازات و برخورد با رژیم صهیونیستی هستند.
بر اساس منشور سازمان ملل، دولتی که عضو سازمان ملل میشود، به معنی آن است که منشور ملل متحد برای او الزامآور بوده و به آن متعهد است. همچنین طبق ماده 6 فصل 2 منشور ملل متحد، «عضو سازمان ملل که اصول مندرج در این منشور را دائماً نقض کرده باشد، بنا به توصیه شورای امنیت، میتواند توسط مجمع عمومی از سازمان اخراج شود.»
رژیم صهیونیستی به دلیل نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایات جنگی در کنار بیاعتنایی به قطعنامههای صادرشده و پاره کردن منشور سازمان ملل در مجمع عمومی، عضوی است که طبق قانون میتواند از سازمان ملل اخراج شود. تجربه محکومیت نتانیاهو در یک نهاد بینالمللی راه را برای مجازات بیشتر این رژیم در نهادههای بینالمللی دیگر باز کرده است.
منبع: فارس