به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، در مقذمه این کتاب آمده است:
دولتهای غربی به سرکردگی رژیم صهیونیستی برای مبارزه با اسلام ناب محمدیa، ذیل پروژه گسترده و درازمدت اسلامهراسی، «تفکر تکفیری» را بهترین ابزار و حربه یافتند. سرویسهای جاسوسی استکباری در حالی امروز بوسیلۀ جریانهای تکفیری در آتش اختلاف امت اسلامی میدمند که اسلامهراسی را از اواخر دهه 70 میلادی و با ظهور انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز کردهاند.
دنیای استکبار در این حملات پیاپی فرهنگی با بهرهبرداری از ابزار رسانهای که در اختیار دارد، تولید برنامههای ضد اسلامی و تفرقهافکن در بین مذاهب اسلامی را در جهت نشان دادن چهرهای خشن از اسلام در دستور کار خود قرار داد.
لذا کتاب «اسلام آمریکایی در آیینه تکفیر» میکوشد طی سه فصل فتاوای بزرگان اهلسنت را در طول تاریخ درباره تکفیر بررسی کند و اشارهای به برخی نظرات شیعه هرچند اجمالی داشته باشد و در کنار آن برخی روشهای تبلیغی وهابیت را به عنوان یکی از سردمداران تفکر تکفیری واکاوی کند تا ضمن آشنایی مختصر خوانندگان با تفکر تکفیری نشان دهد این جریان با پیشینه دویستساله چگونه به دروغ خود را نماینده عقاید اصیل اسلامی معرفی میکند.
هدف از گردآوری این مطالب تأکید بر وحدت بین مسلمین به ویژه دو مذهب شیعه و سنی است. چراکه «بحث ایمان و کفر» یکی از مسائل مهم مشترک میان امت اسلامی است و در اینجا سعی شده از اشتراکات اعتقادی دو مذهب بیشتر استفاده شود.
در پایان نیز طالبان را به عنوان نمونهای از گروههای با گرایشهای تکفیری مورد بررسی قرار داده است که گرچه در همه جزئیات با تکفیریهای کنونی فعال در عراق و سوریه همگونی ندارد اما بیشباهت و کاملاً متباین از آنها نیست.
بدیهی است تمامی مندرجات این کتاب نیاز به تفصیل و تبیین بیشتری دارد که توصیه میشود خوانندۀ مشتاق، با کمک این سرفصلها و منابع به چشمههای اصلی و جوشان معرفت اسلامی در کتب علمای اسلام رجوع کند.