موسسه راهبردی دیده بان با همکاری انتشارات گاهان کتاب "صهیونیسم مسیحی در جغرافیای مسیحیت" را منتشر نمود که مقدمه این کتاب را در متن زیر می خواندید:
کلیساهای حاکم در جهان مسیحیت به سهشاخه عمده کلیساهای شرق ارتودکس، کلیسای کاتولیک و کلیساها و سازمانهای متنوع پروتستان تقسیم میشوند. طی دو قرن اخیر، جنبشهای نوینی دنیای مسیحیت را تحت تأثیر خود قرارداد که از آن جمله میتوان به جنبشهای بزرگ نظیر جنبش پنطیکاستی و کاریزماتیک، اونجلیکال و مسیحیت صهیونیستی اشاره کرد. این جنبشها برخی منجر به شکلگیری کلیساهای مستقل گردیدند و برخی باعث تغییر نگرش در کلیساهای موجود شدهاند. خطرناکترین جریانهای موجود در فضای مسیحیت بخصوص در نیمکره شمالی قاره آمریکا، جنبش مسیحیت صهیونیستی است.
مسیحیت صهیونیستی جریانی است که بهتدریج با رویکردهای «نو انجیلی» و با تلفیق باورهای مسیحیت و یهودیت شکل گرفت و توانست نقش بسیار ممتازی در شکلگیری رژیم صهیونیستی ایفا کند. بهطوریکه در حمایت از اسرائیل حتی از یهودیان افراطی نیز تندروتر عمل میکند. در این تحقیق سعی گردیده است با اتکا بر مقالات رهبران جنبش مسیحی ـ صهیونی به بررسی این جنبش پرداخته شود.
صهیونیسم مسیحی تلاش گستردهای برای فریب و جذب مسیحیان مبذول داشته و درصدد القای تفکر مدیریت حوادث آخرالزمان و عملی کردن ظهور مسیح است. این مسئله از این منظر حائز اهمیت است که صهیونیستها چه بخواهیم و چه نخواهیم، ازنظر جغرافیایی و عقیدتی، ما را در این پیشگوییها دخیل کردهاند. این جریان، مسلمانان و بهویژه ایرانیان را مصداق ضد مسیح پیشبینیشده در متون مسیحیت معرفی میکند و بهویژه تشیعِ متشرع و ملتَزم به ولایتفقیه را بزرگترین دشمن خود دانسته و مصاف با آن را وظیفه دینی خود میداند.
بنا بر آمارهای جهانی، جنبش مسیحیت صهیونیستی در میان شاخههای مختلف مسیحیت، بهویژه در قاره آفریقا، دارای بیشترین سرعت رشد، بوده است. این جنبش با رویکردی کاریزماتیک به الهیات مسیحی مینگرد و توانسته با توأم کردن رقص، آواز، شعبده و تمارین فرق شبه عرفانی با مراسم مذهبی، جاذبهای کاذب برای ناآگاهان فراهم کند.
نهضت مسیحیت صهیونیستی با در اختیار داشتن صدها رسانه، دانشگاه و همچنین پشتیبانی غولهای مالی، توانسته عقبهای چند دهمیلیونی برای خود در کشورهای غربی تدارک ببیند و در تلاش است تا کشورهای اسلامی و بالأخص میهن اسلامی ما را هدف تهاجم خود قرار دهد.
در این کتاب، قصد آن است تا خوانندگان گرامی باریشههای تفکر مسیحی و زمینههای شکلگیری مسیحیت صهیونیستی آشنا شوند. مرور مختصر تاریخ مسیحیت باعث میشود تا پیشزمینه لازم برای درک بهتر جریانهای تاریخی مؤثر بر صهیونیسم مسیحی حاصل شود. در این بخش، سعی شده تا علاوه بر شرح بسیار مختصر تاریخ قرون اولیه مسیحیت، سرشاخههای مهم الهیات مسیحی نیز در حاشیه آن بررسی شده و بهتدریج به جریان مسیحیت صهیونیستی و باورهای آن پرداخته شود.
مطالب ارائهشده در این کتاب، شاید در ابتدا بهصورت منفک به نظر آید، ولی باکمی دقت علت آن روشن میشود. هدف از این کتاب، ارائه بااهمیتترین مطالب در قالب کوتاهترین سخن است تا خواننده گرامی در حداقل زمان به برداشتی کلی از موضوع دست یابد و آنگونه نباشد که بدون اطلاع از جغرافیای مباحث بهیکباره در فضای موضوع مورد بررسی قرار گیرد. امید است مطالعه این کتاب که با بررسی تعداد قابل توجهی از پژوهشها در حوزه مسیحیت تهیهشده، بتواند گرهگشای سؤالات بسیار پیرامون مسیحیت صهیونیستی بهویژه در ایالاتمتحده باشد. در انتها باید از تلاشهای حجت الاسلام و المسلمین کاشانی به جهت فعالیت در حوزه پژوهش مسیحیت تشکر کرده و اذعان دارم که بخش قابل توجهی از مباحث فصل اول با الهام از تحقیقات ایشان است.