تحلیلگران سیاسی بعید دانستند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، وارد جنگ با غزه شود که نتایج و پیامدهایش مشخص نیست و اهداف مشخصی هم نداشته باشد، در سایه وضعیت دشواری که اسرائیل در نتیجه شکست نتانیاهو در تشکیل دولت و حرکت به سمت برگزاری انتخابات کنست در هفدهم سپتامبر آینده با آن روبرو است.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که اظهارات اخیر نتانیاهو که تهدید به افزایش فشارها علیه نوار غزه و توسل به عملیات نظامی کرد، در چارچوب درگیری های سیاسی داخلی با توجه به نزدیک بودن به انتخابات اسرائیل ارزیابی می شود.
بر اساس گزارش فلسطین الیوم، یوسف رزقه تحلیلگر ونویسنده سیاسی در این زمینه می گوید نتانیاهو خواهان جنگ علیه غزه نیست، زیرا خواهان مدیریت غزه در روز پس از جنگ نیست و گمان نمی کنم که چنین محاسباتی از ذهن بنی گانتس رئیس حزب آبی-سفید دور باشد، چرا که وی قبلا رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل بوده و غزه را به خوبی می شناسد.
وی در مقاله ای با عنوان معمای غزه میان گانتس و نتانیاهو نوشت غزه تصمیم می گیرد، کسانی که بر عقب نشینی حماس و غزه در سایه تهدیدهای گانتس و نتانیاهو حساب باز می کنند، در توهم به سر می برند، زیرا غزه در هرگونه درگیری و انفجار اوضاع، خیلی ضرر نخواهد کرد و چیز زیادی را از دست نخواهد داد، بلکه این اسرائیل است که بیشتر ضرر خواهد کرد.
این تحلیلگر راه حل جایگزین را پایان یافتن محاصره نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی و پذیرش آتش بس واقعی یا آتش بس سیاسی واقعی بر اساس شروط فلسطینی و با زمان بندی که فلسطینی مشخص کند، اعلام کرده است.
حمزه ابوشنب دیگر تحلیلگر سیاسی فلسطینی هم می گوید نتانیاهو تمایلی به ورود به جنگ با نوار غزه که نتایج و پیامدهایش مشخص نیست، ندارد. وی افزود اظهارات نتانیاهو و تهدیدهایش به افزایش فشار بر نوار غزه در سایه رقابت های انتخاباتی داخلی اسرائیل قرار دارد.
ابوشنب تصریح کرد نتانیاهو در معرض فشار شدید رقبای خود در چارچوب رقابت سیاسی قراردارد، به گفته وی، مخاطب تهدیدهای نتانیاهو در اصل جبهه داخلی اسرائیل است مبنی بر اینکه وی قادر است در قبال هر جبهه ای که امنیت اسرائیل را تهدید کند، تصمیمات جسورانه اتخاذ کند.
این تحلیلگر پیش بینی کرد که دوره فعلی شاهد تداوم تفاهمات آتش بس باشد به ویژه با توجه به اینکه موسسه امنیتی و نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی حرکت به سمت تفاهماتی را تایید می کند که به کاهش محاصره نوار غزه منجر شود و در مقابل این طرف ها حرکت به سمت جنگی که پیامدهایش نامشخص است، تایید نمی کند.
تحلیلگر صهیونیست: نتانیاهو برای ائتلاف با داعش آمادگی دارد
یک تحلیلگر صهیونیست با انتقاد از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، وی را به تلاش برای تشکیل دولتی متهم کرد که تعدیل قانون مصونیت را به گونه ای تصویب کند که مانع محاکمه وی به عنوان عضو کنست(پارلمان) شود.
بن کسبیت تحلیلگر صهیونیست در روزنامه معاریو نوشت نتانیاهو برای ائتلاف با گروه(تروریستی) داعش در صورتی که نمایندگانی در کنست داشته باشد، آماده است تا خود را از محاکمه در پرونده های فساد همچون جرایم رشوه و کلاهبرداری و خیانت در امانت نجات دهد.
این تحلیلگر صهیونیست که به انتقادهای شدید از نخست وزیر رژیم صهیونستی و خانواده اش معروف است، افزود نتانیاهو در جریان تلاش برای تشکیل دولت پس از پیروزی در انتخابات اخیر، به احزاب دینی حریدی(یهدوت هتوراه و شاس) و آویگدور لیبرمن(وزیر جنگ اسبق و رئیس حزب اسرائیل خانه ما) متوسل شد تا آنها را از مواضع مخالفت خود با قانون سربازگیری منصرف کند و پس از شکست در متقاعد کردن آنها، نیمی از دولت را به حزب کار(چپگرای مخالف) پیشنهاد داد، هر چند نتانیاهو سابقه هدر دادن خون چپگراها را دارد(آنها را خائن توصیف کرد)
وی در ادامه نوشت با رد پیشنهاد نتانیاهو از سوی حزب کار، نخست وزیر اسرائیل، واگذاری دو پست وزارتی را به آوی گابای رئیس حزب کار و یک مسئول دیگر آن به نام طال روسو به شرط رای دادن به ائتلاف دولتی وی در کنست پیشنهاد کرد.
این تحلیلگر صهیونیست افزود پس از مخالفت آنها با این پیشنهاد، نتانیاهو نزد بنی گانتس(رئیس حزب آبی-سفید معارض) به وی پیشنهاد دولت ائتلافی را دارد و وقتی گانتس این پیشنهاد را نپذیرفت، نتانیاهو در اوج ناامیدی، پیشنهاد چرخشی شدن پست نخست وزیری را به وی پیشنهاد کرد، یعنی نتانیاهو به مدت دو سال نخست وزیر باشد و پس از آن، گانتس برای دو سال دیگر نخست وزیری را برعهده داشته باشد، نتانیاهو پس از آنکه در این زمینه هم شکست خورد، برای همراه کردن احزاب عربی کنست تلاش کرد، ولی در این زمینه هم موفق نشد.
بن کسبیت اضافه کرد در صورتی که داعش تعدادی از کرسی های کنست را در اختیار داشت، چه بسا نتانیاهو برای مذاکره با آنها با هدف وارد کردن آنها به دولت تلاش می کرد.
تحلیلگر صهیونیست افزود حال که داعشی ها در پارلمان نیستند، نتانیاهو تلاش خواهد کرد کسانی را که بدتر از داعشی ها هستند یعنی اییلیت شاکید به هر بهایی که باشد به حزب لیکود اضافه کند .
اییلتت شاکید در دولت گذشته، پست وزارت دادگستری را برعهده داشت و به همراه نفتالی بینیت وزیر آموزش سابق از سران حزب خانه یهودی تا پیش از جدایی از آن و تشکیل حزب راستگرای جدید به شمار می رفتند، البته حزب جدید آنها هم نتوانست حتی یک کرسی در انتخابات آوریل گذشته کنست به دست آورد، این دو به افراط گرایی شدید علیه فلسطینیان مشهور هستند.
نتانیاهو برای تعدیل قانون مصونیت در کنست تلاش می کند، قانون فعلی بر این نکته تصریح می کند که عضو کنست در دادگاه های اسرائیلی مصونیت ندارد و در صورتی که اتهام کیفری به وی نسبت داده شود، می تواند از اعضای کنست بخواهد برای دادن مصونیت به خود رای دهند.
نتانیاهو با احتمال محاکمه در سه پرونده فساد مظنون به ارتکاب رشوه، کلاه برداری و خیانت در امانت روبرو است.
کیفرخواست اولیه علیه نتانیاهو در اواخر فوریه گذشته ارائه شده بود، و اوایل اکتبر آینده، درباره صدور کیفرخواست رسمی در جلسه ای که مشاور قضایی دولت تعیین کرده، تصمیم گیری خواهد شد.
در پس اظهارات نتانیاهو چه چیزی قرار دارد، جنگ یا تفاهمات؟
یواف لیمور تحلیلگر صهیونیست در روزنامه یسرائیل هیوم(اسرائیل امروز) در مطلبی نوشت فقط کسانی که بیش از حد خوش بین هستند، این نکته را تایید می کنند که واقعیت از اساس خود در اواخر هفته گذشته تغییر کرد و با وجود دستیابی به آتش بس، اما بدون تفاهمات فراگیرتر، درگیری به سرعت ازسرگرفته خواهد شد و در خلال هفته جاری، هیت مصری در تلاش برای پیشبرد گام های گسترده تر به قدس و غزه می آید.
لیمور آورده است شکست توافق آتش بس ممکن است از سمت اسرائیل باشد، زیرا نتانیاهو در پیش گرفتن سیاست متعادلی را تایید می کند و ارتش اسرائیل هم از این رویکرد حمایت می کند، ولی نتانیاهو ممکن است در سایه انتقادهای سران اپوزیسیون اسرائیل از وی و این توافق به سبب آتش سوزی ها در اطراف غزه و تلاش معارضان از کاحول لاوان(آبی سفید) به ریاست بنی گانتس و حتی ایهود باراک- که خود را در انتخابات نامزد کرده، - برای کسب آرا، به سمت تشدید اوضاع حرکت کند.
این تحلیلگر صهیونیست آورده است وضعیت داخلی در اسرائیل ممکن است بسبب بازگشت تحریم ها علیه غزه شود واینجاست که اوضاع به سرعت وخیم می شود، و این مسئله قطعی نیست که توقف آن بدون موشک ها ممکن خواهد بود، وبنابراین ارزیابی وضعیت این است که همانطور که از ابتدای سال وجود داشت، باقی خواهد ماند،فصل تابستان بسیار متنشج خواهد بود و سطح خشونت افزایش و کاهش خواهد یافت.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه(نهم تیر) گفته بود اسرائیل اخیر تحریم هایی را علیه غزه تحمیل کرده بود که مهمترین آنها توقف واردات سوخت است، و اگر در آینده هم لازم باشد، تدابیر سخت تری را به کار خواهیم گرفت و شاید مجبور باشیم در نهایت دست به عملیات نظامی بزنیم.
نتانیاهو در ابتدای جلسه دولت خود در یک موضع انفعالی در برابر رقبای مخالف خود گفت از انتقادهای معارضان از دولت درباره نحوه برخورد با غزه شگفت زده نشده ام و کسانی که از ما می خواهند که دست به عملیات نظامی در غزه بزنیم، همان ها اولین کسانی خواهند بودکه در صورت دست زدن ما به چنین عملیاتی از ما انتقاد خواهند کرد.
وی که تا کنون در تامین امنیت شهرک های صهیونیست نشین بنا به اذعان ساکنان این مناطق ناتوان مانده، افزود من رنج ساکنان مناطق همجوار غزه را درک می کنم و تا حد امکان برای کاهش آن تلاش خواهم کرد.