باز هم سناریوی کشته سازی

سناریوی شکست خورده کشته سازی این بار در عراق 

درحالی که دولت و پارلمان عراق طی روز‌های اخیر تصمیمات مهم و سرنوشت سازی را به منظور برآورده ساختن خواسته‌ها و مطالبات مردمی به کار بسته اند، اما تلاش‌های بیگانگان به ویژه از سوی ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی و همچنین رسانه‌های وابسته به آن‌ها علیه بغداد، قابل تأمل به نظر می‌رسد.

همانگونه که گفته شد، این تلاش‌های مذبوحانه درحالی است که روند اصلاحات در عراق به سرعت ادامه می‌یابد. پارلمان عراق اخیرا طی نشستی قانون لغو «امتیازات مالی» رؤسای قوای سه گانه و مسئولان ارشد این کشور را تصویب کرد. طبق قانون مصوب پارلمان عراق، تمامی مزایای مالی رؤسای قوای سه گانه، معاونان آن‌ها و مسئولان ارشد عراقی لغو شده است. پارلمان عراق این قانون را در راستای اجرای برنامه اصلاحاتی جهت جامه عمل پوشاندن به خواسته‌های معترضان تصویب کرد.

علاوه بر این، یکی از جدیدترین بسته‌های اصلاحی دولت عراق شامل آموزش افراد جویای کار، کاهش سن بازنشستگی، کاهش مالیات بر مشاغل و صنایع کوچک و نیز لغو مالیات بر درآمد آن‌ها است. طبق بیانیه دولت عراق، در بسته اصلاحات جدید افراد جویای کار توسط وزارت نیرو آموزش داده شده و کمک‌های مالی جهت استخدام آن‌ها در نهاد‌های دولتی و یا کمک به اجرای پروژه‌های کوچک توسط آنها، در نظر گرفته شدند.

همچنین دولت عراق سازمان بازنشستگی این کشور را مسئول تدوین طرحی برای کاهش سن بازنشستگی در مشاغل دولتی جهت ایجاد فرصتی برای استخدام جوانان کرده است. طبق این بسته قرار است مالیات‌ها بر مشاغل کم‌درآمد و صنایع کوچک کاهش یافته و نیز مالیات بر درآمد این گروه‌ها به طور کامل لغو می‌شوند. هفته گذشته نیز «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق پیام مهمی را در خصوص اصلاحات فوری در عراق صادر کرد.

عبدالمهدی در پیام خود آورده است: «دولت بر اهمیت تشکیل (دیوان مرکزی ویژه مبارزه با فساد) توسط دیوان عالی قضاء به منظور محاکمه مفسدان تأکید کرده و ضرورت مطلع کردن افکار عمومی را از پرونده‌های فساد به خصوص سرقت بودجه‌های تخصیص یافته برای پروژه‌های حیاتی مثل بیمارستان ها، مدارس، خیابان ها، پل ها، سد‌ها و سایر پروژه‌هایی که متضمن ایجاد فرصت‌های شغلی فراوان به خصوص برای اقشار ضعیف جامعه هستند، گوشزد می‌کند». وی افزود: همچنین با همکاری تنگاتنگ قوه مقننه، قانون (از کجا آورده ای) را برای سران حکومت تصویب خواهد کرد.

این اصلاحات علیرغم اینکه به مذاق بیگانگان و در رأس آن‌ها عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا خوش نیامده، مورد استقبال احزاب، جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی در عراق قرار گرفته است. درهمین ارتباط، «فاضل الفتلاوی» نماینده الفتح در پارلمان عراق گفت که دولت این کشور با حمایت پارلمان در حال انجام اصلاحات است تا بتواند تمامی مطالبات تظاهرات‌کنندگان را رفع کند.

درهمین حال، «سید عمار حکیم» رهبر جریان «حکمت ملی» عراق نیز با صدور پیامی تایید خود را نسبت به بسته اصلاحی که در چارچوب پاسخگویی به مطالبات تظاهرات‌کنندگان مسالمت‌جو توسط پارلمان مورد تصویب قرار گرفته است، اعلام کرد. وی ابراز امیدواری کرد پارلمان در جایگاه خانه ملت، نقش پررنگ‌تری در ریشه‌کن‌سازی فساد، معرفی سرکردگان آن و عوامل دخیل در اتلاف بیت المال و معرفی آنان به دستگاه قضایی ایفا کند.

حرکت دولت و پارلمان عراق به سمت اصلاحات و حمایت‌های احزاب و شخصیت‌های سیاسی از آن در شرایطی است که رسانه‌های وابسته به ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی تلاش خود را برای منحرف ساختن مقامات عراقی از مسیری که در پیش گرفته اند، آغاز کرده اند. یکی از سناریو‌های شومی که این رسانه‌ها روی آن مانور می‌دهند، سناریوی «کشته سازی» در عراق است.

این رسانه‌ها که ازجمله آن‌ها می‌توان به شبکه‌های «العربیه» و «الحدث» وابسته به دربار پادشاهی عربستان اشاره کرد، با انتشار تصاویر و ویدئو‌های جعلی از تظاهرات‌ها در عراق که حاوی صحنه‌های خشونت آمیز فراوانی نیز هستند، تلاش می‌کنند ضمن پُرتنش جلوه دادن اوضاع امنیتی این کشور، به افکار عمومی اینگونه القاء کنند که دولت بغداد به جای تلاش برای برآورده ساختن خواسته‌های مردمی، اقدام به کشتار آن‌ها می‌کند!

درهمین ارتباط، یک منبع امنیتی در گفتگو با پایگاه لبنانی «العهد» اعلام کرد که برخی طرف‌ها با هدف ایجاد فتنه میان نیرو‌های امنیتی و تظاهرات کنندگانِ مسالمت‌جو، این‌گونه القا می‌کنند که جنایت و کشتاری در کشور رخ داده است. این منبع به شهروندان درباره افتادن در دام این رسانه‌های مغرض که تلاش می‌کنند از طریق ویدئو‌های ساختگی و تصاویر جعلی به بزرگنمایی حوادث بپردازند، هشدار داده است. در واقع، رسانه‌های معاند که از میان آن‌ها می‌توان به شبکه آمریکایی «الحره» نیز اشاره کرد، تلاش می‌کنند با مانور بر سناریوی کشته سازی، مردم عراق را علیه دولت و ارتش این کشور تحریک کنند. این درحالی است که شبکه «اسکای نیوز عربی» نیز درست همین سناریو را در دستور کار خود قرار داده است.

تلاش‌های مذبوحانه این رسانه‌ها تنها به همین نقطه ختم نمی‌شود. این رسانه‌ها حتی با انتشار اخبار جعلی تاکنون تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا به مردم عراق اینگونه القاء کنند که «حشد شعبی» در مقابل آن‌ها ایستاده است. شبکه آمریکایی الحره از جمله رسانه‌هایی است که همواره این ادعای دروغ را مطرح کرده و به آن دامن زده است تا شاید از این رهگذر بتواند از میزان محبوبیت روزافزون حشد شعبی در نزد عراقی‌ها بکاهد.

درهمین راستا، «نصر الشمری» سخنگوی جنبش «نجباء» عراق بار دیگر از نقش مخرب شبکه «الحره» وابسته به آمریکا انتقاد کرده است. الشمری با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «تلاش‌های خبیثانه شبکه الحره آمریکا برای حمله به بافت ملت عراق و اتهام‌زنی به حشد شعبی و مقامات ارشد آن همچنان ادامه دارد». وی در ادامه یادآور شد: «اتهاماتی که از سوی این شبکه آمریکایی مطرح می‌شود درحالی است که حشد شعبی رسما اعلام کرده است که مخالفتی با تظاهرات‌کنندگان نداشته است».

بر اساس آنچه که گفته شد، پر واضح است که سلسله اصلاحات دولت و پارلمان عراق در مسیر برآورده ساختن مطالبات مردمی به مذاق آمریکایی‌ها و سعودی‌ها خوش نیامده است و آن‌ها رسانه‌های خود را به عنوان پیاده‌نظام‌هایشان برای شعله ور کردن آتش فتنه در عراق، بسیج کرده اند تا شاید از این رهگذر انتقام عدم همراهی بغداد و حشد شعبی با خود را از دولت و ملت عراق، بگیرند.

 



انتهای متن/

یکشنبه, 19 آبان 1398 ساعت 15:40

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید