به گزارش دیده بان، با گسترش ویروس کرونا در کشورهای جهان، بسیاری از کشورهایی که سابقه واکسنسازی داشتند قدم در مسیر ساخت واکسن کرونا گذاشتند تا از تلفات بیماری بکاهند.
ایران نیز یکی از این کشورها بود؛ دیماه سال 99 بود که واکسن ایرانی کرونا با تزریق به دختر رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام، عملاً وارد اولین فاز بالینی خود شد.
مراحل مختلف تست انسانی این واکسن به تدریج و با استقبال هموطنان از مشارکت در این طرح کارآزمایی بالینی، طی شد و واکسن «کوو ایران برکت» به عنوان نخستین واکسن ایرانی کرونا، موفق به اخذ مجوز مصرف اورژانسی از سازمان غذا و دارو شد.
پروژه ساخت واکسن ایرانی کرونا، یکی از بزرگترین و افتخارآمیزترین اتفاقات در حوزه سلامت است چراکه تأسیس بزرگترین کارخانه تولیدواکسن در منطقه مدیترانه شرقی، برگ زرین جدیدی در تاریخ علم و فناوری این سرزمین، رقم زد.
با توجه به اینکه واکسنهای تولید شده، طی 14 تا 20 روز پس از تولید باید تستهای مختلفی را طی کنند، نیمی از واکسنهای تولید شده برکت یعنی حدود 4 میلیون و 200 هزار دوز آن به وزارت بهداشت تحویل شده و مابقی نیز پس از پشت سر گذاشتن تستهای مربوطه تحویل وزارت بهداشت خواهد شد؛ تاکنون قریب به 3 میلیون دوز واکسن برکت نیز در قالب واکسیناسیون عمومی به هموطنان ایرانی تزریق شده است.
در کلیپ زیر، «کیانوش جهانپور»؛ سخنگوی سازمان غذا و دارو ماجرای ساخت واکسن ایرانی کرونا و کمک بزرگی که تولید این واکسن به خنثیسازی تحریمها کرد را روایت میکند.