به گزارش دیده بان، با وجود ادعای ریاض و ابوظبی مبنی بر حل مشکلات جنوب یمن با تشکیل دولت خودخوانده ائتلافی بر اساس توافق ریاض در عدن، ولی وضعیت این منطقه همچنان دچار آشفتگی است.
«عبد الکریم سالم الساعدی» رئیس نهاد موسوم به «تجمع القوى المدنیة الجنوبیة» (مجمع گروههای مدنی جنوب) گفت که «وضعیت امروز جنوب [یمن]، همان چیزی است که از اول گفتیم و تأکید کردیم که توافق ریاض، موفقیتآمیز نخواهد بود».
الساعدی گفت که مسائل اصلی و مهم در توافق ریاض گنجانده نشده است و «تمام دغدغه این توافق، راضی کردن طرفهای منطقهای به ضرر ملت یمن در جنوب و شمال [این کشور] است».
وی تأکید کرد: «پیشبینی میکنیم که درگیری مسلحانهای در عدن و برخی از مناطق جنوب رخ دهد که تحت تسلط شبهنظامیان "المجلس الانتقالی" (شورای انتقالی) قرار دارد».
رئیس مجمع مذکور با بیان اینکه، به وجود آمدن هرجومرج قابل انتظار است، خاطر نشان کرد که هدف از این مسئله، «تحقق اهداف ملی نیست؛ زیرا بیشتر به منزله اعمال فشار بر عربستان سعودی به عنوان طرف ناظر بر توافق شکست خورده ریاض است تا بار دیگر شورای انتقالی و شبهنظامیان آن، به رسمیت شناخته شوند».
الساعدی بر این باور است که ائتلاف متجاوز سعودی با به رسمیت شناختن این شبهنظامیان در توافق ریاض، «اشتباهی مرتکب شد که هم اکنون، هزینه آن را پرداخت میکند... واقعیت این است که در این جنگ، مسائل ملی از میان رفته است».
بحران بیاعتمادی بین دولت مستعفی و شورای انتقالی
در همین ارتباط، «عبد الستار الشمیری» رئیس مرکز مطالعات یمن وابسته به دولت مستعفی گفت که بیاعتمادی در کابینه مذکور بین دولت مستعفی و شورای انتقالی موج میزند.
الشمیری تصریح کرد، بحران کنونی با مشکلات فراوان در عدن، مشخص است و نشان میدهد که دولت مستعفی با استاندار عدن دچار اختلاف است و اختلاف بین وزرای این دولت در کابینه جدید، «بر هیچ کس پوشیده نیست؛ زیرا آنان، از عدن فرار میکنند».
وی خاطر نشان کرد، کابینه کنونی، با مشکلات خدماتی و پولی روبروست؛ به نحوی که «قیمت دلار حدود ۹۰۰ ریال یمن است و در حال نزدیک شدن به ۱۰۰۰ است... این فاجعه بزرگی است».
الشمیری در پایان تأکید کرد، افزون بر این مشکلات، باید به «گرانی قیمتها و خشم مردمی اشاره کرد که احتمال دارد حرکت مردمی در جنوب صورت گیرد... این مسئله را میتوان در موجهای خشم بزرگ در عدن و حضرموت و برخی از استانهای دیگر مشاهد کرد».