اهمیت انتخابات برای امام خمینی(ره) به قدری زیاد بود که ایشان در وصیت نامه خود به این امر مهم اشارات فراوانی کرده اند.
بیانات زیر بخشی از وصیت نامه سیاسی-الهی امام خمینی(ره) پیرامون انتخابات است:
«وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان در صحنه باشند و اشخاصی را که انتخاب می کنند روی ضوابطی باشد، که اعتبار می شود. از مراجع و علمای بزرگ، قاطبه بازاری و کشاورز وکارگر و کارمند، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام می باشند، چه در نسل حاضر و چه در نسل های آتیه و چه بسا که در بعضی مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است. پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد. و اِلّا کار از دست همه خارج خواهد شد و این حقیقتی است که بعد از مشروطه لمس نموده اید و نموده ایم. چه هیچ علاجی بالاتر و والاتر از آن نیست که ملت در سرتاسر کشور در کارهایی که محول به اوست بر طبق ضوابط اسلامی و قانون اساسی انجام دهد.»
همچنین در ویژگی ها و شرایط داوطلبین فرموده اند: «آنهایی که در خانه های مجلل، راحت و بی درد آرمیده اند وفارغ از همه رنج ها و مصیبت های جانفرسای ستون محکم انقلاب و پابرهنه های محروم، ..... تنها ناظر حوادث بوده اند، .... نباید به مسئولیت های کلیدی تکیه کنند، که اگر به آنجا راه پیدا کنند، چه بسا انقلاب را یک شبه بفروشند.»
تأکید آن پیر روشن ضمیر و مؤسس انقلاب اسلامی برای نسل های حال و آینده بی حکمت نبوده و نیست. امام راحل(ره) همیشه تأکید داشتند آنچه که دشمن شما، بویژه آمریکا و استکبار علیه او تبلیغ می کند، بدانید که حتماً به نفع ملت انقلابی است وبالعکس جایی که دشمن از آن موقعیت یا اشخاص تعریف می کند، حتماً به آن شک کنید.
مردم انقلابی ایران این روزها بیش از هر برهه ای از موقعیت های حساس انقلاب شاهد تلاش دشمن با ابزارهای متنوع فرهنگی و اطلاع رسانی اعم از ماهواره ها وشبکه های اجتماعی مورد هجمه روانی و عملیات روانی قرار گرفته و متأسفانه با برخی زمینه ها که عناصر داخلی دشمنان و یا فریب خوردگان و نادمین انقلاب فراهم می کنند. سعی وافر دارند که مشارکت مردم در انتخابات 1400 ریاست جمهوری را بکاهند. تاجای مانور برای هجمه های بعدی آنان فراهم گردد. از این رو توجه به بیانات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص انتخابات قابل تعمق و توجه است.
ایشان در سخنرانی اول فروردین امسال فرمودند: «ایران به شرط مدیریت قوی می تواند از شکوفا ترین اقتصاد ها باشد.»
وهمچنین در خصوص انتخابات ریاست جمهوری اشاره نمودند: «جایگاه ریاست جمهوری، مهم ترین و مؤثرترین مدیریت کشور است و طرح برخی مسائل همچون اینکه رئیس جمهور اختیاراتی ندارد، یا تدارکاتچی است، خلاف واقع و از روی بی مسئولیتی، یا بی اطلاعی، یا غرض ورزی است.»
ایشان با تأکید بر اینکه ریاست جمهوری پرمشغله ترین و پرمسئولیت ترین مدیریت کشور است، فرمودند: «تقریباً همه مراکز مدیریتی و اکثر امکانات حکومتی در اختیار رئیس جمهور است و مدیریت ها در بخش هایی مثل قضایی و نظامی در قبال ریاست جمهوری ناچیز است.»
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه یادآوری نمودند: «همه باید به هنگام رأی دادن متوجه مسئولیت بزرگ و سنگینی باشیم که بر عهده رئیس جمهور است.»
معظم له به افرادی که می خواهند داوطلب انتخابات شوند، گفتند: «انتظار داریم سنگینی کار را متوجه شوید و بدانید چه مسئولیت سنگینی را می خواهید بر دوش بگیرید. اگر دیدید که می توانید این مسئولیت را به عهده بگیرید، آنگاه وارد کارزار انتخاباتی شوید.»
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: «مشکلات اصلی کشور را بدانید و برای آنها برنامه ریزی و راه حل، ولو اجمالی داشته باشید. اقتصاد کشور و مسائل مهم آن مانند رشد تولید ملی، رشد سرمایه گذاری، تقویت پول ملی و مسئله تورم، موضوع امنیت کشور، آسیب های اجتماعی، نحوه مواجهه با سیاست های پیچیده دنیا و مسئله بسیار مهم فرهنگ را بشناسید.»
ایشان با تأکید به آحاد مردم مبنی بر دقت در انتخاب خود در بیان ویژگی های یک رئیس جمهور مطلوب، گفتند: «رئیس جمهور مطلوب باید با کفایت، باایمان، عدالت خواه و ضدفساد، دارای عملکرد انقلابی و جهادی، معتقد به توانمندی های داخلی، معتقد به جوانان پیشران حرکت عمومی کشور و امیدوار به آینده باشد.
اگر چنین فردی بر سر کار بیاید، کشور را به نقطه مطلوب خواهد رساند و مردم باید فردی با این خصوصیات را پیدا کنند، که البته پیدا کردن آن شاید برای آحاد مردم آسان نباشد و باید به افراد مطلع و مورد اطمینان مراجعه کنند.»
مقام معظم رهبری در پایان بحث انتخابات، به لزوم دعوت و انسجام ملی اشاره کردند و افزودند: «انتخابات باید نماد وحدت ملی باشد، نه نماد دودستگی و تفرقه و دوقطبی گری.»