خرابکاری داعش در مزارع عراق

مین گزاری مزارع پس از آتش زدن آن

مزارع گندم و جو بیش از یک ماه است در شمال عراق طعمه آتش سوزی های اسرارآمیزی بوده‌اند. این آتش سوزی ها ممکن است عمدی باشند که باعث نابودی هزاران هکتار از زمین های زراعی عراق شده اند. این منطقه ناحیه حاصلخیز عراق است.

برخی داعش را مقصر می دانند که هنوز در منطق فعال است، در حالی که دیگران به درگیری‌های داخلی اشاره می‌کنند.

شعله‌های آتش چهار استان شمالی را در بر گرفته اند که همه طی سالهای 2014 تا 2017 تحت کنترل داعش بود. در واقع این گروه به سرعت خود را مسئول این آتش سوزی ها اعلام کرد.

مقامات این مناطق عقیده دارند داعش مسئول حداقل بخشی از این آتش سوزی ها است چون کشاورزان به آنها زکات پرداخت نکرده‌اند. زکات نوعی مالیات طبق قوانین اسلامی است.

یک مامور پلیس در شهر کرکوک گفت:« آنها با موتورسیکلت آمدند و آتش زدند و چند ماده منفجره کاشتند که هنگام رسیدن مردم و اتش نشان ها منفجر شد. این مین ها تنها در کرکوک 5 نفر را کشتند و 10 تن را زخمی کردند.

ولی متخصصان همه تقصیرها را به گردن داعش نمی اندازند. گرمای شدید شمال عراق که تا 45 درجه سانتی‌گراد می‌رسد شرایط خشکی را ایجاد کرده است و کشاورزان گیاهان باقی مانده در زمین های غیر مزروع را آتش می‌زنند تا خاک را برای فصل بعد حاصلخیز نگه دارند.

پس از هفته ها باران شدید که رشد انواع گیاهان را تسریع کرده، فصل خشک و دمای بالا باعث آتش سوزی می شود.

برخی از این آتش سوزی ها تصادفی هستند در حالی که برخی احتمالا عمدی. آن چه مسلم است این است که نه تنها کشاورزان بلکه دولت هم از این آتش سوزی ها آسیب می بیند.

استان نینوا با یک جمعیت مسیحی زیاد، 40 تا 50 درصد گندم عراق را تولید می‌کند.

حدود یک سوم عراقی‌ها برای زندگی به کشاورزی وابسته هستند. دولت به آنها یارانه می‌دهد و بخشی از محصولشان را می‌خرد. در کرکوک 200 هزار هکتار زیر کشت رفته و تولید سالانه آن 650 هزار تن است.

آتش سوزی کارخانه کاله در عراق 100 درصد عمدی بوده/ کارخانه را از نو می‌سازیم

عراق 110 میلیون بشکه نفت خام در ماه می صادر کرد




انتهای متن/

چهارشنبه, 22 خرداد 1398 ساعت 14:33

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید