سناتور جمهوریخواه آمریکایی: ایران در طول تاریخ هیچ‌گاه آغاز گر جنگ نبوده

«ریچارد بلاک» : بولتون در زمان جنگ ویتنام یک فرد بزدل و ترسو بود

«ریچارد بلاک» سناتور جمهوریخواه ایالت ویرجینیا در مصاحبه ای تاکید کرد: جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در حال تشدید تصنعی تنش‌ها هستند تا یک جنگ را با ایران آغاز کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: هیچ احتمالی وجود ندارد که ایران آغازگر جنگ با ایالات متحده باشد. ماهیت اصلی هرگونه اقدام نظامی ایران، کاملا دفاعی خواهد بود. قرن‌هاست که ایران یک کشور آغازگر خصومت و درگیری نبوده است. خطر واقعی بولتون و پامپئو هستند که در حال تشدید مصنوعی تنش‌ها هستند تا یک جنگ واقعی آغاز شود.

این سناتور آمریکایی در پاسخ به سئوالی درباره استقرار ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در خلیج فارس گفت: این ناو قبلا هم در مسیر استقرار در خلیج فارس قرار داشته است. تنها اقدام غیرعادی نیروهای ارتش آمریکا، انتقال چند فروند بمب افکن راهبردی بی ۵۲ به منطقه بوده است. لفاظی‌های تحریک آمیز درباره انتقال تجهیزات نظامی با ادعاهای مطرح شده درباره تهدیدات ایران علیه منافع آمریکا در منطقه گره خورده است. از آنجا که به نظر می‌رسد منبع اصلی این گزارش‌های اطلاعاتی، سرویس جاسوسی اسرائیل موساد است، اطلاعات دریافت شده از آنها به شدت مورد ظن و شک است و احتمالا اقدامی در ادامه تلاش‌های مستمر موساد برای تشویق آمریکا به حمله به ایران است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات جان بولتون مبنی بر اینکه "استقرار ناوگروه ضربت در خلیج فارس یک پیام آشکار برای ایران است که هرگونه حمله به منافع آمریکا یا متحدانش با واکنش بی‌رحمانه‌ای روبرو خواهد شد،" تاکید کرد: بولتون در زمان جنگ ویتنام یک فرد بزدل و ترسو بود. او زمانی که زندگی اش را در معرض خطر دید، از خدمت نظامی اجتناب کرد ولی هرگز از تشویق به اعمال خشونت علیه دیگران هیچ گونه ابایی ندارد. در فلسفه بولتون، اصول اخلاقی هیچ جایگاهی ندارد. او بازتاب کاملی از رویکرد ماکیاولیستی قدرت سیاسی است. او از نخستین حامیان جدی جنگ علیه عراق بود. وی مدت زیادی است که برای جنگ با ایران تبلیغ می‌کند. وی به دنبال راه‌هایی برای تشدید تنش با ایران است. بی شک ایران هیچ اقدامی انجام نداده است که بتوان آن را تهدید علیه ایالات متحده ارزیابی کرد. برای ایران حمله به منافع آمریکا غیرمنطقی خواهد بود. رسانه‌های خبری غربی ایران را به فعالیت‌های خرابکارانه در سوریه متهم کرده‌اند. من هیچ گونه رفتار مخربی از ایران در سوریه مشاهده نمی‌کنم. اقدامات اصولی ایران در سوریه مبتنی بر مقابله با داعش و القاعده است. ولی این اقدامات موجب خشم و ناراحتی آمریکا شده است چرا که تهران در طرح و برنامه‌های واشنگتن برای سرنگونی دولت سوریه دخالت کرده است. از همان ابتدای جنگ سوریه بسیاری از آمریکایی‌ها نگران بودند که این جنگ یک شورش و ناآرامی داخلی نیست بلکه تلاشی برای سرنگونی دولت سوریه با استفاده از تروریست‌های وهابی و تندرو است.

این سناتور آمریکایی همچنین گفت: وسلی کلارک فرمانده نیروهای متحد توضیح داده است که چه طرح و برنامه‌هایی برای سرنگونی دولت‌ها در ۷ کشور خاورمیانه در یک بازه زمانی ۵ ساله پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی در دست اجرا بوده است. البته این طرح و برنامه‌ها در مدت زمان تعیین شده اجرا نشده است. در بین کشورهایی که قرار بوده هدف اجرای این طرح و برنامه‌ها قرار بگیرند می‌توان به عراق، افغانستان، سوریه، لیبی و ایران اشاره کرد. گرچه سابقه سیاست خارجی دولت اوباما به شدت مبتنی بر اقدامات نظامی و خشونت آمیز بوده ولی به نظر می‌رسد وی قصد داشت با دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران، این رویکرد را در قبال تهران متوقف کند. با لغو توافق هسته‌ای از سوی ترامپ به نظر می‌رسد حرکت به سوی جنگ با ایران بار دیگر از سر گرفته شده است. به نظر می‌رسد انتخاب بولتون و پامپئو گامی به سوی رویکردهای نظامی در سیاست خارجی دولت ترامپ است.




انتهای متن/

دوشنبه, 23 ارديبهشت 1398 ساعت 11:20

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید