به گزارش موسسه راهبردی دیده بان به نقل از خبرگزاری ایلنا وب سایت «دات اسپرت» مرتبط با پیگیری اخبار بازیهای الکترونیکی فاش کرد که حساب کاربری که معتقد است صاحب آن «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی است طی مدت چند روز بیش از شش هزار دلار برای یک بازی به نام «دوتا ۲» هزینه کرده و ردیابی حساب منتسب به بن سلمان (۳۴ ساله) نوعی اعتیاد صاحب حساب از سال ۲۰۱۳ و هزینههای دههزار دلاری سالانه برای این بازی را نشان میدهد.
دارنده حساب تلاش زیادی برای استتار ارتباط خود با ولیعهد سعودی نکرد و آن را به شاهزاده «عبدالله بن سلمان بن عبدالعزیز» نسبت داده است. بر اساس اطلاعات موجود، فرزندی به نام عبدالله بن سلمان وجود ندارد، اما نکته جالب این است که صاحب حساب دارای نام دیگری است که میتوان آن را از انگلیسی به «شیطان، فرشته کامل» ترجمه کرد. علاوه بر این نامهای دیگری نیز وجود دارد که قبلاً با آنها بازی میکرده است. دادههای پایگاه وابسته به این بازی نشان میدهد که صاحب حساب ۴۲ هزار و ۱۰۰ دلار در سال ۲۰۱۸ و ۲۱ هزار و ۳۸۲ دلار در سال ۲۰۱۹ هزینه کرده و امسال به هزینه فقط شش هزار و ۱۶ دلار اکتفا کرده است. صاحب حساب با این مبالغ در صدر لیست هزینهکنندگان برای بازی «دوتا ۲» طی سالهای مذکور قرار دارد. اگر اهداف و دامنههای سیاسی بن سلمان برای تاثیرگذاری بر امور عربستان و جهان نبود، میشد این اقدام و هزینهها را صرف سرگرمی و گذر زمان در نظر گرفت.
سرمایهگذاری بن سلمان در گروه «سافت بانک» که یک گروه ژاپنی سرمایهگذار در زمینه فناوری دیجیتال است و پرداخت ۴۵ میلیارد دلار به مدیرعامل «ماسایوشی سون» که افتخار کرده بود در هر دقیقهای که با بن سلمان سپری کرده یک میلیارد دلار سرمایه گذاری جذب کرده، تعبیر روشنی از درهم تنیدگی دو عنصر سرگرمی با بازیهای الکترونیکی و پرداخت مبالغ هنگفت از پول شهروندان سعودی است نه از اموال شخصی شاهزاده. بنابراین چنین نباید خودسرانه و سریع انجام شود چنانچه اتفاق نیز افتاده و نتیجه این شد که عربستان سعودی پس از وعده سون به بن سلمان برای کسب یک تریلیون دلار در جلسه اختصاصی کوتاه، ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خسارت دید. سرمایه گذاری دیگری که سعودی ها دقیقاً نمیدانند ولیعهدشان چه میزان هزینه برای آن در نظر گرفته است، به اصطلاح «مگس های الکترونیک» یا همان حسابهای رسمی با نامهای دروغین (مانند شیطان فرشته کامل) است که حملات هماهنگی را علیه مخالفان سعودی و دشمنان شخصی بن سلمان انجام میدهند و علاوه بر آن، کشورهای دشمنی قطر، ترکیه و مراکش و همچنین احزاب سیاسی عرب مانند اخوان المسلمین یا حزب «النهضه» تونس را هدف قرار میدهند. این سرمایه گذاری اخیر به نوبه خود ، سیلی از سیلیها را دریافت میکند ، زیرا پایگاههای توییتر و فیس بوک اقدام به کشف کمپینهای الکترونیکی مگسهای سعودی، اماراتی و مصری کرده و آخرین خبرها حاکی از آن است که واحدی در بخش امنیتی گوگل که گروههای جرایم سایبری را در سطح جهان ردیابی میکند، توسعه دهنده برنامهها را در فروشگاه پلی و ۱۷ کانال یوتیوپ را مسدود کرد تا روند عملیات هک در حمایت از عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین پشتیبانی و از ایران و قطر انتقاد می کند، متوقف کند.
این مسئله موضوع چندان مهمی نیست که یک مقام ارشد وقت خود را با استفاده از دستگاههای «پلی استیشن» سپری کند اما چنانچه ضرب المثل انگلیسی میگوید: «شیطان در جزئیات نهفته است» و جزئیات نشان میدهد که شاهزاده بن سلمان با عربستان سعودی، ثروت این کشور و کل منطقه به عنوان یک جعبه قمار رفتار میکند و این یک مصیبت بسیار بزرگی است».