با شکست هسته مرکزی گروه تکفیری - تروریستی داعش در نوامبر 2017 که با مجاهدت ها و رشادت های نیروهای مقاومت به فرماندهی شهیدان سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» صورت گرفت، عناصر تروریست کنترل تمامی مناطق اشغال شده را از دست دادند و با اعلام پایان خلافت خودخوانده داعش توسط سردارشهید سلیمانی، پایان رسمی این شجره خبیثه اعلام شد.
پس از این اتفاق شاهد بودیم که دهها هزار عضو این گروه تروریستی به همراه خانواده هایشان توسط نیروهای نظامی عراق و سوریه دستگیر شدند؛ تعدادی از آنان اعدام و تعداد زیادی نیز روانه زندان شدند تا به جنایات آنان رسیدگی شود، و ازآن زمان تا کنون در زندان ها و اردگاه های عراق و سوریه قرار دارند.
در این میان برای نگهداری اعضای خانواده تروریست های داعشی که غالب آنها اتباع کشورهای اروپایی مانند انگلیس، آلمان و فرانسه بودند مکان هایی در نظر گرفته شد که مهم ترین آنها اردوگاه «الهول» در شمال شرق سوریه بود.
اردوگاه الهول که در استان الحسکه در شمال شرقی سوریه و در نزدیکی مرز عراق قرار دارد، محدوده نسبتا بزرگی با حدود 13 هزار چادر می باشد که زنان و کودکان اعضای داعش را در خود جای داده است. این اردوگاه در ابتدا به عنوان محلی برای نگهداری موقت اعضای خانواده تروریست های داعشی در نظر گرفته شده بود؛ اما تاکنون که نزدیک به چهارسال از نابودی هسته مرکزی فرماندهی داعش می گذرد، این اردوگاه نه تنها تخلیه نشده بلکه بر تعداد آوارگان مستقر در آن افزوده شده است؛ بنابر گزارش های رسمی تعداد پناهندگان اولیه این اردوگاه در ابتدای سال 2018 حدود 10 هزار نفر بوده که این تعداد در بهار 2019 به 74 هزار نفر رسیده است که 49 هزار نفر آنان را کودکان داعشی تشکیل می دهند!
اردوگاهی که تعداد بیشماری از زنان و کودکانی را در خود جای داده است که باگذشت زمان نه تنها متنبه و پشیمان نشده اند بلکه بر تندروی و خشونت و نفرت آنان افزوده شده و کودکان و نوجوانانی در آن هستند که همگی توانایی بالقوه تبدیل شدن به یک تروریست خطرناک را دارند و به گفته کارشناسان این اردوگاه در آینده ای نزدیک تبدیل به یک بحران خطرناک اجتماعی و امنیتی برای سوریه و منطقه خواهد شد.
اما چرا تاکنون موضوع اردوگاه الهول حل نشده است و با گذشت زمان به یک تهدید برای امنیت مردم سوریه و منطقه تبدیل شده است؟
دلایل متعددی دراین رابطه وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
1- بسیاری از زنان و کودکان حاضر در این اردوگاه از اتباع کشورهای مختلف اروپایی از جمله فرانسه، انگلیس و آلمان می باشند که روزگاری نه چندان دور با حمایت این دولت های اروپایی به داعش پیوستند، اما امروز همین کشورها از پذیرش اتباع خود امتناع می کنند و حاضر نیستند امنیت خود را به خطر بیندازند وبا وجود فشارهای بین المللی به آنان و درخواست خود پناهندگان حاضر به انجام این کار نیستند؛ البته ناگفته نماند که در این میان زنان داعشی که فهمیده اند که دیگر داعش از آنان حمایت نمی کند و برایش هیچ اهمیتی ندارند تلاش می کنند با ابراز پشیمانی و انجام کارهایی مانند کشف حجاب و مصاحبه با خبرنگاران و اعلام برائت از داعش شاید بتوانند راه نجاتی برای خود و کودکانشان از باتلاق الهول بیابند که از معروفترین آنها می توان به «شمیمه بیگم» تبعه انگلیس ملقب به عروس داعش اشاره کرد.
2-یکی ازاصلی ترین دلایل حل نشدن موضوع اردگاه الهول بحث خودمختاری نیروهای دموکراتیک سوریه(قسد) و همکاری آنها با نیروهای تروریست آمریکایی در سوریه است.
قسد که در خلال جنگ داخلی سوریه در سال 2015 اعلام موجودیت کرد؛ شامل شبه نظامیان کرد می شود که باهدف مبارزه با داعش شکل گرفتند که پس از عقب راندن داعش از این مناطق ادعای تسلط و خودمختاری مناطق شمالی سوریه را کرد و به مبارزه با دولت قانونی بشاراسد روی آوردند و کنترل استان های شمالی سوریه از جمله؛ حسکه،رقه، حلب و مناطقی از دیرالزور را به دست گرفتند.
شبه نظامیان قسد پس از تسلط بر این مناطق همکاری با نیروهای اشغالگر آمریکایی را آغاز کردند و درازای حمایت سیاسی، مالی و نظامی آمریکا از آنان به سرسپردگی کامل آمریکا درآمدند.
نیروهای آمریکایی که وارد به مناطق شمالی سوریه شدند شروع به غارت منابع نفتی و گندم سوریه کردند و شبه نظامیان کرد را به مهره نظامی وابسته خود تبدیل کرده اند.
اما یکی از مهمترین نقشه های آمریکا که در حال حاضر به کمک خیانت شبه نظامیان قسد در حال انجام آن هستند موضوع انتقال عناصر تروریست داعش و خانواده هایشان به عراق و طرح احیای مجدد داعش در عراق است.
همان گونه که اشاره شد استان حسکه در اختیار شبه نظامیان قسد قرار دارد که علاوه براردوگاه الهول که اعضای خانواده تروریست های داعشی در آن نگهداری میشوند چندین زندان بزرگ و مهم نیز وجود دارد که تروریست های خطرناک داعشی در آن قراردارند، مانند زندان های «الثانویه الصناعیه»،«کامب البلغار» و «زندان مرکزی حسکه» که توسط نیروهای قسد کنترل می شوند
آمریکا پس از اینکه با نیروهای قسد توافق امضا کرد، نقشه احیای داعش را کلید زد و در طول یک سال گذشته این نقشه را از سه جهت به پیش برده است. آمریکایی ها ابتدا با غارت منابع غذایی و انرژی سوریه مثل نفت و گندم و انتقال آنها از طریق گذرگاه غیرقانونی «الولید» به پایگاه های خود در عراق درصدد هستند، زیرساخت های حیاتی لازم برای آغاز دوباره فعالیت های تروریستی داعش یعنی نیاز به غذا و سوخت را برای آنها تهیه کنند و از سوی دیگر شاهد هستیم که به کمک شبه نظامیان قسد تروریست های زندانی داعشی را ازندان فراری می دهند و آنها را بالگردهای خود را به پایگاه «الرطبه» در نزدیکی مرزعراق و سوریه منتقل می کنند و بنابر گزارشات معتبر در آنجا آموزش های نظامی لازم به این عناصر را برای شروع عملیات های جدید می دهند.
سومین اقدام آمریکایی ها انتقال زنان و کودکان خانواده های داعشی به استان الانبار عراق بوده است که نظامیان آمریکا این کار را به صورت غیر مستقیم و از طریق شبه نظامیان قسد و عناصر باقیمانده داعش در داخل خاک عراق انجام می دهند طبق اعلام اخبار رسمی تاکنون حدود 500 خانواده داعشی از طریق گذرگاه های مرزی الولید به صورت غیرقانونی وارد خاک عراق و استان الانبار شده اند.
اکنون با کنار هم قراردادن این سه ضلع در کنار هم در می یابیم که آمریکا به صورت آهسته و در سکوت سنگین خبری رسانه ها در حال چینش پازل احیای تروریسم تکفیری داعش در عراق است؛ چرا که اکنون با آزادسازی عناصر تروریست و رساندن آنها به زنان و فرزندانشان در عراق و با حمایت های مالی تسلیحاتی و آموزشی از تروریست ها، آنها کاملا در حال آماده سازی فضا برای ظهور مجدد تروریسم وحشت آفرین داعش می باشند تا بتواند با ناامن سازی خاورمیانه نقشه های شوم خود برای منطقه را اجرا کنند.
تصاویری از اردوگاه پناهندگان الهول:
انتقال اعضای خانواده تروریست های داعشی به عراق
موقعیت اردوگاه الهول در استان الحسکه
مناطق تحت اشغال شبه نظامیان قسد که بارنگ زرد مشخص شده است
موقعیت گذرگاه غیرقانونی الولید در مرز عراق و سوریه