به گزارش موسسه راهبردی دیده بان به نقل از پایگاه خبری _ تحلیلی هابیلیان همزمان با ایام سالگرد شهادت امیر سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپهبد بسیجی علی صیاد شیرازی که بهدست منافقین کوردل صورت گرفت محقق عراقی با افشای نکات تازهای از کینه و دشمنی رژیم بعث و منافقین از این فرمانده دلیر، از لابهلای اسناد رژیم ساقط شده صدام به تشریح ابعاد این ترور پرداخت.
دکتر الجنابی گفت: نام صیاد شیرازی برای اولینبار توسط عوامل مزدور بعثی که در کردستان ایران مشغول آشوب و بلوا بودند به ضداطلاعات و استخبارات ارتش عراق وارد شد و همان زمان بود که با دستور تصفیه این افسر جوان و انقلابی ایران، رژیم عراق به کشتن او دستور داد. این دستور توسط نماینده بعثیها در تشکیلات ضدانقلابی کومله به همراه اسامی ۲۷ پاسدار، ارتشی و حزباللهی ایران دراستان کردستان صادر شد. این محقق عراقی میافزاید: نام صیاد شیرازی بیش از هر افسر ارتش ایران در سرویسهای امنیتی و جاسوسی رژیم صدام دیده میشد که اطلاعات آن عمدتا از سوی منافقین و مزدوران صدام در کردستان ایران تهیه و تنظیم شده بود.
به گفته الجنابی، فرماندهی صیاد شیرازی در نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نام و شخصیت این افسر را بر روی میز سرویسهای استخباراتی ارتش صدام آورد. در ابتدا آنها نسبت به عملکرد وی و ارتقا به سطح فرماندهیاش ابراز تردید میکردند اما تشکیل قرارگاههای مشترک سپاه و ارتش ایران برای باز پسگیری اراضی اشغال شده که شوک آن با شکست محاصره آبادان به رژیم بعث وارد شد آنها را وادار به کنکاش بیشتر در عملکرد این فرمانده ایرانی کرد.
الجنابی گفت: برابر سندی که زمان آن به نبردهای سنگین چزابه برمیگردد، از صیاد شیرازی به عنوان احیاگر ماشین جنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران نام برده شده است. سرویسهای امنیتی عراق در خصوص این فرمانده ایرانی از چند تن از اسیران ایرانی بازجویی میکنند و بالاخره در گزارش روزانه خود به ستاد عالی ارتش صدام که دیکتاتور عراق آن را مطالعه میکرد در خصوص شهید صیاد شیرازی مینویسند: این فرمانده ایرانی وحدت عملیاتی بین نیروهای سپاه و ارتش را به شدت پشتیبانی میکند و از افسران مورد اعتماد رهبری ایران است. وی با انتقال تجربیات و آموزش نظامی به پاسداران و بسیجیان موافقت نموده و جاده صافکن بنبستهایی شده است که در زمان بنیصدر رییسجمهوری مغرول شده ایران بین ارتش و سپاه بهوجود آمده بود.
عملیات فتحالمبین خشم ارتش بعثی عراق را از صیاد دوچندان کرد و قابلیتهای او در کنار سایر فرماندهان سپاه و ارتش در عملیات آزادسازی خرمشهر منجر به آن شد پرونده عملکرد صیاد شیرازی در استخبارات عراق قطورتر شود تا اینکه با تماسهای عمیقتر منافقین با رژیم صدام در سال ۱۳۶۳ فهرستی از اسامی فرماندهان و مسوولین جنگ در ایران توسط رژیم صدام به منافقین داده شد که از آنهاخواسته شده بود به ترور و کشتن این افراد اقدام کنند که نام صیاد شیرازی نیز در بین این فهرست دیده میشود.
منافقین نیز که از عملکرد صیاد شیرازی بهشدت به خشم آمده بودند مسیر این ترور را در پرونده مخوف و تروریستی خویش باز گذاشتند.
در سال ۱۳۶۶ در جلسهای که در منطقه الرشید بغداد و در یک مجموعه تفریحی برپا شد مسوولین امنیتی عراق بهخاطر عدم توفیق منافقین در ترور صیاد شیرازی از تروریستهای منافق انتقاد کردند. حضور صیاد شیرازی در سرکوب منافقین در عملیات مرصاد نیز بار دیگر ضربهای کاری از سوی این افسر انقلابی ارتش ایران بر پیکر رژیم بعث و منافقین وارد کرد. سران منافقین با این خشم سالها انتظار کشیدند تا از این مرد جنگی ایران انتقام بگیرند.
بیست و یک سال پیش و در حالیکه شمارش معکوس سقوط رژیم صدام آغاز شده بود منافقین بالاخره به وعدهای که به صدام جنایتکار داده بودند اقدام کردند و این افسر شجاع را به شهادت رساندند. خون این افسر مسلمان ارتش جمهوری اسلامی ایران خیلی زود دامن صدام و منافقین را گرفت و آنان را به زبالهدان تاریخ فرستاد.
این محقق عراقی میگوید: دو روز پس از شهادت شهید صیاد شیرازی، در حالیکه صدام به تازگی از تکریت و کاخ پیچ در پیچش بازگشته بود از «حمود» منشی خود خواست مراتب تشکرش را از منافقین به دلیل ترور این افسر ایرانی به آنها ابلاغ و به قصی پسر جنایتکار و فاسدش نیز دستور داد به سران منافقین پاداش دهد. صدام به حمود گفته بود کاش این ترور در سالهای اول جنگ رخ میداد.
دکتر الجنابی در ادامه اضافه میکند: ترور صیاد شیرازی توسط کسانی صورت گرفت که امروز مورد حمایت کامل اروپای متمدن هستند و پروندهای قطور از جنایت علیه ملتهای ایران و عراق دارند. تصویر صیاد شیرازی که بر روی زمین نشسته و نقشه عملیات را در جمع پاسداران و ارتشیان بازگو میکند در پرونده قطور او در استخبارات ارتش عراق هنوز دیده میشود.
عدنان خیرالله دست راست صدام و پسردایی و برادرزن دیکتاتور عراق که وزارت دفاع و بخش مهمی از فرماندهی ارتش عراق را در دست داشت در یکی از جلسههای ستاد ارتش عراق در خصوص صیاد شیرازی گفته بود «باید از فرماندهان جوان و جسور مانند او در هر جنگی ترسید».
در این اسناد همچنین نقش محوری شهید صیاد شیرازی در شکستهای رژیم عراق در عملیاتهای طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس نیز به وضوح دیده میشود