به گزارش دیده بان، پترا فلادنهوفر، سخنگوی فروشگاه کا. دِ. وِ. در برلین در مصاحبه با اشپیگل گفت: «تنها بعد از آن که این کالاها برچسبگذاری شوند آنها را به قفسههای فروشگاه باز میگردانیم.»
مجتمع تجاری کا. دِ. وِ. برلین در فضایی به وسعت 60 هزار متر مربع ساخته شده، و دارای دو هزار مغازه است.
روزانه، بین 40 تا 50 هزار نفر از این فروشگاه خرید می کنند.
برچسب گذاری کالاهای اسرائیلی
اتحادیه اروپا چندی پیش از تصمیم برچسبگذاری کالاهای اسرائیلی که در اراضی اشغالی ساخته میشوند، حمایت کرده بود.
در همین راستا، یک مقام اروپایی گفت کمیسیون اروپا در نشستی در بروکسل «طرح مربوط به مشخص شدن مبدأ کالاهایی را که در اراضی تحت اشغال اسرائیل تولید میشوند، تصویب کرده است.»
این طرح شامل مجموعهای از دستور العملها برای برچسبگذاری کالاهایی است که در شهرکهای اسرائیلی در اراضی اشغالی، قدس شرقی و بلندیهای جولان تولید میشوند؛ این مناطق در جنگ شش روزه 1967 اشغال شدند.
به موجب قوانین بین المللی، این شهرکها غیرقانونی تلقی شده و مانعی عمده در روند تلاش برای «صلح» هستند.
واکنش اسرائیل
در پی این تصمیم، تل آویو نماینده اتحادیه اروپا را فراخواند و مراتب اعتراض خود را به وی اعلام کرد.
در بیانیه وزارت خارجه اسرائیل آمده است: «متاسفیم که اتحادیه اروپا برای دلایل سیاسی چنین تصمیم بیسابقه و تبعیض آمیزی اتخاذ کرده است... آن هم در این زمان که اسرائیل در حال مقابله با موجی از تروریسم است.»
این وزارت خانه تصمیم اتحادیه اروپا را ناشی از «جنبش بایکوت اسرائیل» دانست و مدعی شد تصویب این طرح، «فرایند سیاسی بین اسرائیل و فلسطین را بهبود نمیبخشد.»
وزارت خارجه اسرائیل با بیان اینکه کالاهای تولید شده در اراضی اشغالی تنها بخش کوچکی از تجارت با اروپاست متذکر شد این اقدام «ممکن است برای روابط اسرائیل و اتحادیه اروپا تبعاتی به همراه داشته باشد.»