به گزارش دیده بان، کری در اختتامیه کنفرانس رم که با حضور همتای ایتالیایی اش و فرستاده سازمان ملل متحد به لیبی برگزار شد، گفت: شرایط بسیار خطرناک است و گروه لیبی باید برای مواجهه با داعش متحد باشند.
وی افزود: باید در قانون اساسی که در چندین نشست در شهر صخیرات مغرب تدوین شد، بازنگری شود. پیشتر ژنرال جوزف دانفورد رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته بود: برای توقف استقرار گروهک داعش در لیبی نیاز به اقدام قاطعانه است و داعش می خواهد از لیبی به عنوان سکویی برای فعالیت هایش در آفریقا استفاده کند.
وی افزود: نسبت به گسترش گروهک داعش در لیبی نگران هستم، از این رو معتقدم که فرماندهان نظامی، وزیر دفاع و رییس جمهوری باید راهی برای ممانعت از پیشروی داعش در لیبی پیدا کنند.
ژنرال جوزف دانفورد اظهار داشت: باید اقدام نظامی قاطعانه ای را برای ممانعت از پیشروی داعش اتخاذ کرد و در عین حال باید روند سیاسی طولانی مدت را در پیش داشت.
همچنین گیلز دو کرچوف مسئول امور مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا نیز گفته بود: شکست هایی که داعش در پی حملات ائتلاف جهانی متحمل شده، برخی سران این گروه را به فرار به لیبی واداشته است.
دو کرچوف از کشورهای غربی خواست از دولت وحدت ملی که اخیرا با نظارت سازمان ملل متحد تشکیل شده است، حمایت کنند.. این مقام اتحادیه اروپا افزود: تحرک عناصر داعش در لیبی به دلیل نبود هرگونه عملیات هوایی علیه آنها و نیز ناتوانی دولت آسان گشته است.
مسئول امور مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا ادامه داد: ما به خوبی می دانیم سران داعش، در صورتیکه احساس کنند در سوریه تحت فشار هستند، به لیبی به عنوان پناهگاهی جدید منتقل خواهند شد.
نگرانیهایی در سطح کشورهای عربی و آفریقایی از استقرار عناصر داعش در لیبی و تبدیل آن به حلقه اتصال میان «بوکوحرام» و گروه هایی مانند القاعده در ساحل آفریقایی با گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق وجود دارد که این امر بر امنیت تونس، الجزایر، مصر، چاد و نیجر و حتی کشورهای اروپایی بازتاب منفی دارد.