موسسه راهبردی دیده بان، بیهیچ تردیدی میتوان بهترین، بزرگترین و موثرترین نماد داعش را «خشونت» دانست؛ خشونتی که به عنوان اسلام به دنیا معرفی میشود و حالا امروز برخی کشورها از فرصت استفاده کرده تا این باور باطل را در ذهن مردمان جهان تقویت کنند. ساخت فیلم و انیمیشن و همچنین ایجاد صفحاتی در پایگاههای اجتماعی با بازدیدهای بالا از این صفحات تنها گوشهای از این اقدام است. حالا داعشیها که از تجارتهای پرسودی مانند فروش نفت و قاچاق اعضای انسان و غیره مولتیمیلیاردر شدهاند، در فیلمها، انیمیشنها و کتابهای زیادی در شرق و غرب بازتولید شده و به عنوان اسلام به خورد ذهنهای از همه جا بیخبر جهانیان میدهند؛ ازاینرو شاید بتوان نام این تروریستهای بیرحم را مولتیمیلیاردرهای چندرسانهای نامید!
تولید نسخه کارتونی داعش به وسیله ژاپنیها!
یکی از این بازتولیدها در ماههای اخیر تولید انیمیشنی بنام «ایسسچان» است که میتوان آن را نسخه کارتونی داعش دانست.
این انیمیشن ساخت کشور ژاپن، روایتگر داستانی از قهرمان 19 ساله کارتونهای ژاپنی به نام «ایسسچان» است. هدف از ساخت این انیمیشن معرفی داعش به عنوان نمادی از دین اسلام و همچنین کمرنگ کردن تبلیغات این گروه تروریستی در فضای مجازی بوده است؛ به این معنی که وقتی کاربران اینترنت واژه «داعش» را جستجو میکنند تصاویر این انیمیشن در موتورهای جستجوگر به جای تصاویر واقعی از فجایع داعش نمایش داده شود. جالب اینکه روزنامه تایمز چاپ لندن نیز در همین زمینه مینویسد: «قهرمان کارتون ایسسچان که نام آن تداعیکننده (ISIS) مخفف نام گروهک تروریستی داعش (Islamic State of Iraq and Syria) است، دارای لباس سیاهرنگی مشابه عناصر داعش بوده که با در دست داشتن چاقو و خربزه به نمادی برای مقابله با این گروه تروریستی تبدیل شده است.» در این انیمیشن وقتی قهرمان کارتون خربزه را قاچ میکند، بریدن سرانسانها از سوی داعش در ذهن مخاطب تداعی میشود.
به دنبال اعدام دو روزنامهنگار ژاپنی از سوی گروهک تروریستی داعش در ابتدای سال جاری، مجموعهای با عنوان «ایسسوایبر» اقدام به تولید این کارتون کرده و پربینندهترین شبکه تلویزیونی ژاپن آنرا پخش میکند. پس از این اقدام، فعالی با عنوان «جین ناکیس» اقدام به فروش تصاویر و سایر متعلقات مربوط به این کارتون در راستای اهداف غیرانتفاعی کرد.
بعد از پخش این مجموعه انیمیشنی، فعالان فضای مجازی اقدام به انتشار سه هزار تصویر از این قهرمان کارتونی کردند، این تصاویر که بیشتر از از سوی کاربران آسیایی منتشر شده با هدف الهام گرفتن فعالان اروپایی و آمریکایی از این اقدام انجام شده تا آنها نیز به این پویش بپیوندند. این فعالان امیدوارند تا تصاویر «ایسسچان» جایگزین تصاویر قتل، کشتار و ویرانیهای ناشی از جنایات داعش در اینترنت شود.
بنابر گزارش نشریه تایمز، پس از پخش این مجموعه، به تمسخر گرفتن داعش آغاز شد؛ آغازی که با ایجاد صفحهای در فیسبوک با عنوان «ایسسکارائوکه» ادامه یافت و تصاویر داعش در آن بارگذاری شد؛ صفحهای که با اقبال مخاطبان مواجه شد و نزدیک به 42هزار کاربر آن را لایک کردند.
پرچم داعش در کتب دانشآموزان سعودی!
اما جدای از بازتولید داعش در شرق و غرب دنیا با محتوای چندرسانهای، برخی کشورهای عرب که هم حامی مادی و هم معنوی این جریان شوم ضداسلامی هستند، اقدام به درج نمادهای داعش در کتب درسی دانشآموزان خود کردهاند.
وجود نماد گروه تروریستی «داعش» در کتاب «توحید» دانشآموزان کلاس سوم ابتدایی عربستان، بحث و جدل گستردهای را بین مسؤولان امور تربیتی این کشور به راه انداخته است. هرچند مسئولان سعودی بعد از این اقدام سعی در توجیه آن کردند. «حمد آل الشیخ» سرپرست وزارت آموزش و پرورش سعودی به روزنامه سعودی «الحیات» چاپ لندن اینگونه توضیح داد که «آنچه در این کتاب درسی وجود دارد همان مُهر پیامبر است که با زمینه سیاه و خط سفید نمایش داده شده و این مهر در حال حاضر موجود است؛ اما پرچم داعش عبارت است از یک زمینه سیاه که در داخل آن مهر با زمینه سفید و خط سیاه دیده میشود و در بالای آن نیرعبارت لا اله الا الله نوشته شده است.»
روزنامه اینترنتی «المرصد» تأکید کرد که کارشناسان امورتربیتی سعودی اعلام کردهاند که داعش و پیش از آن شبکه القاعده از مُهر پیامبر بهعنوان نماد خود استفاده کرده و آن را روی پرچم خود قرار دادند و این اقدام را برای جذب جوانان مسلمان در هر مکانی استفاده میکنند. برخی از مراجع تاریخی نیز از مُهر دیگر مستطیلی شکل پیامبر سخن می گویند که به طور کامل با این نماد تفاوت دارد و در یکی از موزههای شهر استانبول ترکیه در معرض دید قرار دارد.
این کارشناسان بر این باورند که بهتر بود به علت بحث و جدل گسترده در حال حاضر درباره نماد داعش، از آن صرف نظر میشد یا آن را با مطلب دیگری عوض میکردند؛ بویژه که موضوع درس نیاز به کمکگیری از تصویر مُهر ندارد.
در مجموع بازتولیدهای پرسر و صدا از گروهک تروریستی داعش در نقاط مختلف دنیا به شکلی کاملاً هماهنگ قصد دارند داعش را به عنوان نماد اسلام نمایش دهند که این تصویر دروغین در کنار اقدامات تروریستی داعش و انتشار گسترده رسانهای مربوط به آن، در مجموع منجر به نمایش چهرهای غیرواقعی و خشن از اسلام میگردد. مجموع این حرکتها که تماماً در عرصه رسانه صورت میگیرد در واقع یکی از مهمترین راهبردهای تشکیل گروههای تروریستی به ظاهر مسلمان است؛ زیرا آنچه در کنه مقاصد تولیدکنندگان و حامیان گروههای تروریستی نظیر داعش قرار دارد، بیش از آنکه استفاده از این تروریستهای اجاریای برای اجرای نیابتی مأموریتهای نظامی باشد، جلوگیری از گسترش و نفوذ اسلام از طریق ضربه و خدشه به چهره واقعی و رحمانی اسلام است. از همین رو است که به راحتی میتوان مشاهده کرد همان دولتهایی که در راستای حمایت و تقویت داعش اقدام کرده و میکنند، مولد و سرمایهگذار اینگونه حرکتهای رسانهای ضد اسلامی نیز هستند.
نشریه اشارت،موسسه راهبردی دیده بان