به گزارش دیده بان، پوتین در گفتوگو با روزنامه آلمانی «بیلد» همچنین غرب را برای مداخله نظامی در عراق و لیبی و دامن زدن به تروریسم مورد انتقاد قرار داد.
تصویر ولادیمیر پوتین (وسط) در مصاحبه با مسئولان روزنامه بیلدوی در این مصاحبه که دوشنبه منتشر شد، گفت: «ما با خطرات مشترک روبهرو هستیم و هنوز میخواهیم همه کشورها، چه در اروپا و چه در دیگر نقاط جهان، تلاشهای خود را برای مبارزه با این تهدیدها متّحد کنند و همچنان برای این مساله در تلاش هستیم.»
رئیس جمهور روسیه افزود: «منظور من نه تنها تروریسم، بلکه جرم و جنایات، قاچاق انسان، حفاظت از محیط زیست و بسیاری دیگر از چالشهای مشترک است.»
روسیه در راستای طرح مبارزه با تروریسم، از هشتم مهر، به خواست سوریه و با مجوز دولت دمشق حمله به اهداف تروریستی در این کشور عربی را آغاز کرده است.
ناتو، سبب تشدید بحرانهای بینالمللی
پوتین در ادامه سخنان خود همچنین از گسترش نیروهای ائتلاف نظامی ناتو به سوی مرزهای روسیه پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 و همچنین سپر به اصطلاح ضد موشکی امریکا در اروپا انتقاد کرد؛ وی تصریح کرد اقدام ناتو سبب تشدید بحرانهای بین المللی است.
رئیس جمهور روسیه افزود: «ناتو و امریکا خواستار غلبه کامل بر اتحاد شوروی بودند. آنها میخواستند خودشان تنها در اروپا سروری کنند. اما اکنون آنجا هستند و ما هم درباره بحرانهایی حرف میزنیم که در غیر این صورت اصلاً وجود نداشت.»
بحران اوکراین و توافقنامههای مینسک
پوتین در رابطه با بحران شرق اوکراین نیز گفت تمام موارد مهمی که بر اساس توافقنامههای مینسک هنوز اجرایی نشده، چیزی است که کییف موظف به انجام آنهاست. دولت کییف و نیروهایِ هوادار روسیه در شرق اوکراین فوریه سال میلادی گذشته برای دومین و آخرین بار جهت پایان دادن به ناآرامیهای این کشور در مینسک، پایتخت بلاروس توافق کردند.
وی همچنین با اشاره به تحریمهای غرب علیه روسیه به خاطر بحران اوکراین گفت: «همه میگویند توافقنامههای مینسک باید اجرا و سپس درباره مساله تحریمها تجدیدنظر شود. این حرفها دیگر پوچ و مسخره است، چون هر اقدام مهمی که باید درباره توافقنامههای مینسک صورت گیرد، مسئولیت مقامهای فعلی کییف است.»
رئیس جمهور روسیه همچنین به بخشی از توافقنامه صلح اشاره کرد که بر مبنای آن کییف موظف بود تا پایان سال 2015 اصلاحاتی در قانون اساسی انجام دهد.
آتشبس و خروج تسلیحات سنگین از مهمترین اصلاحاتی است که در توافقنامه مینسک مطرح شده بود.
با این وجود، هنوز پیشرفتی در حل و فصل این ناآرامیها صورت نگرفته و دو طرف بارها یکدیگر را به کارشکنی متهم کردهاند.
امریکا و اتحادیه اروپا به خاطر ناآرامیهای شرق اوکراین که اوایل سال 2014 آغاز شد، روسیه را تحریم کردهاند.
غرب مدعی است روسیه در این ناآرامیها دست دارد، اما مسکو همواره چنین ادعایی را رد کرده است.