به گزارش دیدهبان، بر اساس گزارش شبکه بیبیسی، این مقامات اعلام کردهاند که گروههای تروریستی مدت زیادی است که از زنان برای اجرای بمبگذاریهای انتحاری خود در نیجریه استفاده میکنند، اما بررسی موضوع استفاده از نوزادان در این حملات، نشاندهنده یک روند «خطرناک» است.
در تاریخ 13 ژانویه (24 دی) 2 زن که کمربند انتحاری بر تن داشتند موفق شدند از ایست بازرسی شهر ماداگالی در ایالت اداماوا در شرق نیجریه عبور کرده و پس از منفجر کردن بمبهایشان، خود و چهار تن دیگر را بکشند.
پس از بررسی این حملات، مشخص شد این زنان در هنگام عبور از ایست بازرسی، نوزادانی در آغوش داشتند و همین موضوع باعث شده بود که مأمورین آنها را غیرنظامی تلقی کنند.
مظنون اصلی انفجارهای مذکور در نیجریه گروه تروریستی و تکفیری بوکوحرام است که یکی از مشخصههای آن استفاده از زنان و دختران جوان در حملات انتحاری است. این گروه همپیمان گروه تروریستی داعش است که طی سالهای گذشته مرتکب جنایات هولناکی در خاورمیانه و شمال آفریقا شده است.
در سال 2015 میلادی چهار زن سعی در اجرای حملاتی دیگر در شهر ماداگالی داشتند. 2 تن از آنها در ایست بازرسی شناسایی شدند، اما 2 تن دیگر که نوزادانی را در آغوش داشتند، موفق به عبور از ایست و اجرای حملات انتحاری خود شدند.
دولت نیجریه از حدود هشت سال پیش که فعالیت گروه بوکوحرام در ایالت بورنو در شمال شرق این کشور آغاز شد، با تروریستهای این گروه در جنگ بوده است. خشونت طی این سالها موجب کشته شدن حدود 15 هزار نفر و آواره شدن بیش از 2 میلیون نفر شده است.
در ماههای اخیر، نیروهای ارتش و مبارزان غیرنظامی در نیجریه با جلوگیری از ورود مهاجمان به مناطق پرجمعیت، موفق به خنثی کردن چندین حمله تروریستی ازجمله حملات انتحاری شدند. تروریستها نیز در واکنش به اقدامات دولت، حملات خود را افزایش دادهاند.
در تاریخ 16 ژانویه (27 دی) دختری جوان که کودکی همراه خود داشت، جلیقه انفجاری خود را در دانشگاهی در ایالت بورنو منفجر کرد. در این حمله دستکم چهار نفر، ازجمله یک استاد دانشگاه، کشته شدند.