تاریخ نشان می دهد که کشورهای مختلف بارها به دلایل گوناگون از حضور در المپیک محروم شده اند. برای مثال. پس از جنگ جهانی دوم، آلمان و ژاپن به دلیل نقش کلیدیشان در جنگ و نتایج مرگباری که برای جهان به همراه داشت از شرکت در بازیهای المپیک ۱۹۴۸ لندن محروم شدند. آفریقای جنوبی به دلیل سیاستهای آپارتاید و تبعیض نژادی که در این کشور حاکم بود، از سال ۱۹۶۴ تا 1988 از شرکت در بازیهای المپیک محروم شد.
در دوره اخیر نیز مسئولین المپیک، کشورهای روسیه و بلاروس را از حضور در المپیک محروم کرده اند. این در حالی است که امروز شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی به راحتی و به صورت شبانه روزی در حال قتل عام زنان و کودکان است، هزاران انسان را به خاک و خون می کشد و یک ملت را آواره می کند، اما همچنان در المپیک حضور دارد!
پس از اشغال سرزمین مقدس فلسطین و ادعای تأسیس رژیم صهونیستی، متأسفانه این رژیم جعلی و منحوس توانست در ادوار مختلف المپیک حضور داشته باشد. حال اینکه، اصل حضور این رژیم جنایتکار و نژاد پرست - که به عنوان یک غده سرطانی و تهدیدی بزرگ برای منطقه غرب آسیا و به تعبیر دقیقتر، کل دنیا محسوب می شود - در بازی های المپیک، در تقابل با فلسفه و منشور المپیک است.
با همه اینها، به دلیل سیاست های نانوشته برخی نهادها و پشت پرده ها است، به دلیل نفوذ صهیونیست هاست یا هر دلیل دیگر، به نظر می رسد که محرومیت این رژیم کودک کش و نژادپرست از المپیک به صورت رسمی محقق نشود. اما این به این معنا نیست که کشورهای مختلف دنیا و ورزشکاران هم ساکت بنشینند.
به طور کلی، پس از وقوع انقلاب اسلامی، مقابله با این رژیم جعلی و روشنگری ها و فعالیت علیه این رژیم وارد مرحله دیگری شده است؛ به گونه ای که پیش از این سابقه نداشته است. در عرصه ورزشی نیز ورزشکاران ایران اسلامی به صورت گسترده، عدم مقابله با این رژیم را در میدان های ورزشی کلید زدند و تا الآن هم ادامه داده اند. البته در اینجا شاهد بودیم که برخی از ورزشکاران سایر کشورهای مسلمان نیز بعضاً مانند ورزشکاران ایرانی، ورزشکاران اسرائیلی را تحریم کرده اند و حاضر به رویارویی با آنها و در واقع، به رسمیت شناختن آنها نشده اند. این یک مرحله از تحریم است.
به مرور زمان، مردم دنیا مشاهده کرده اند که با چه باند تبهکار و جنایتکاری روبرو هستیم؟ از طرفی، این روزها هم جنایت های این رژیم به اندازه ای خلاف فطرت انسانی بوده و قلوب انسان های آزاده دنیا را جریحه دار کرده که موجب شده تا مردم در سراسر دنیا علیه این رژیم به پا خیزند. دانشجویان در کشورهای مختلف دنیا در اعتراض به جنایت های اخیر، صحنه هایی را رقم زدند که در طول تاریخ نظیر آن را سراغ نداریم.
جالب است که اسفندماه سال گذشته، مهر گزارش داد که حدود ۳۰ نفر از نمایندگان مجلس فرانسه که عضو احزاب «فرانسه تسلیم ناپذیر» و «اکولوژیست» هستند، اقدام به ارسال نامهای به «توماس باخ» رییس کمیته برگزاری المپیک کردند و خواستار «تحریم اسرائیل» از این رقابتها شدند. این نمایندگان در این نامه اظهار داشتند که به دلیل «جنایات جنگی اسرائیل علیه مردم فلسطین» این رژیم حق ندارد با پرچم خودش در این رقابتها حاضر شود و باید با «پرچم بی طرف» پا به این رقابتها بگذارد.
با توجه به اینها، برای مقابله با رژیم صهیونیستی در عرصه های ورزشی، در حال حاضر می توان اقدامات متنوع انجام داد. مثلاً فدراسیون های ورزشی و کمیته های المپیک کشورهای مسلمان دست به دست هم دهند تا ورزشکاران اسرائیلی را تحریم کنند. برای اینکه این اقدام، موثرتر واقع شود، می توان از ظرفیتی که هم اکنون در دنیا به وجود آمده استفاده کرد و کشورهای غیر مسلمان را هم به عضویت این نهاد یا مجمع در آورد. هر چقدر که تعداد کشورها زیادتر باشد، احتمال سنگ اندازی و مقابله نهادهای بین المللی با آن کمتر می شود. زیرا نمی توانند یک تنه در برابر این همه کشور بایستند.
البته این هم افزایی کشورها باید به گونه ای باشد که در صورت محرومیت یا تعلیق احتمالی برخی از ورزشکارانی که با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مبارزه نمی کنند، به صورت همه جانبه به حمایت این ورزشکاران بپردازند و از ظرفیت های قانونی و فراقانونی برای حمایت از این ورزشکاران استفاده کنند.
فارغ از اینها، همچنین این ظرفیت وجود دارد که خود ورزشکاران در سراسر دنیا یک جنبش جهانی یا اتحادیه و مانند آن، علیه ورزشکاران رژیم جعلی صهیونیستی ترتیب دهند.
در تمام این موارد، نقش دیپلماسی ورزشی بسیار حیاتی و مهم است. با توجه به اینکه جمهوری اسلامی در راس محور مقاومت قرار دارد و اساساً انقلاب اسلامی ایران، برهم زننده معادلات نظام سلطه و استکبار است، بنابراین انتظار می رود که دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی به صورت فعال وارد میدان شود و به موازات عرصه نظامی و سیاسی، در میدان ورزشی هم عرصه بر رژیم منحوس صهیونیستی تنگ شود. فراموش نکنیم که ظرفیت تبلیغی و رسانه ای عرصه ورزش هم بسیار زیاد و اثرگذار است و نقش مکمل و ترکیبی با میدان نظامی و سیاسی خواهد داشت.