توسل به بمباران شیمیایی، پایان راه منافقین در عملیات مرصاد

در تنگه چارزبر به بعد سرفرماندهی جلودار نیروهای سازمان وقتی احساس کرد قادر به پیشرو نیستند، از نیروی هوایی عراق تقاضای بمباران شیمیایی منطقه را کرد.

 

به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، دکتر صفا الدین تبرائیان به مناسبت سالروز عملیات مرصاد در برنامه "رویداد" رادیو گفتگو در رابطه با این عملیات صحبت کرد.وی به حوادثی که پس از انتقال منافقین به عراق رخ داد، اشاره کرد و گفت: اتفاقات عجیبی در نیمه نخست سال 1367 در مناطق جنوب و غرب کشور رخ داد. فرقه رجوی با موافقت صدام از فرانسه به بغداد منتقل شدند. در 29 خرداد سال 66 بنا به امر صدام ارتش آزادی بخش ملی، تکریم پیدا کرد. از ابتدای سال 67عملیاتی را سازمان در بخش جنوب و غرب کشور سامان داد. در هشت فروردین عملیاتی را در فکه داشتند و 20 روز بعد آمریکایی ها دو سکوی نفت ما را در خلیج فارس مورد هدف قرار دادند و در 29 فروردین به کمک منافقین سعی کردند فاو را از ما بازپس بگیرند. در 5 خرداد، عملیاتی با عنوان چلچراغ در منطقه مهران انجام شد.

وی به اهداف منافقین در عملیات مرصاد اشاره کرد و افزود: بعد از آن شاهد حمایت آمریکا از سازمان بودیم و در دو هفته بعد ناو آمریکایی هواپیمای مسافربری ایرباس را مورد هدف دو فروند موشک قرار داد که در 12 تیر به شهادت 290 سرنشین منجر شد. تقریبا 15روز بعد از واقعه شاهد هستیم که جمهوری اسلامی ایران قطعنامه 598 را در 27 تیر پذیرفت. یک هفته بعد عملیاتی را با عنوان فروغ جاویدان، سازماندهی کرد و هدفشان این بود که با سرعت 70 کیلومتر ظرف مدت کوتاهی به همدان برسند و هدف نهایی اشغال تهران بود.

تبرائیان به عنوان عملیات فروغ جاویدان اشاره کرد و اظهار داشت: اسم عملیات، عنوان بدی بود به دلیل اینکه در سال 1350 که هم وطنان شاهد جشن های سلطنتی 2500 ساله شاهنشاهی بودند، فیلم این جشن ها توسط 32 فیلمبردار آماده شده بود که در اواخر مهر 1351 تیزر تبلیغاتی منتشر شد با عنوان اینکه فیلم جشن های 2500ساله در 30 سینمای تهران و 40 سینمای کشور با عنوان فروغ جاویدان قرار است اکران شود.

وی عملیات مرصاد را یک عملیات انتحاری برشمرد و تشریح کرد: این عملیات، یک شکست خفت باری بود که در واقع سازمان مبادرت به عملیات انتحاری کرده بود. از آن به تکنیک جمعی یاد می کنند که در آن دو هزار نفر از نیروهایشان هلاک شدند. حداقل نیروهایشان 5 هزار نفر و حداکثر نیروهایشان در حدود 7 هزار نفر بودند که دو هزار نفر از این نیروها از سراسر اروپا به بغداد فرا خوانده شده بودند. این عملیات در روز سوم مرداد آغاز شد و در ساعت چهار بعد از ظهر به مرز خسروی رسیدند و ساعت نه به اسلام آباد غرب رسیدند. عملیات بر اساس منابع سازمان 72 ساعت بیشتر طول نکشید و فرقه رجوی و نیروهای نظامی، دو روز بعد در مکانی که از آن با عنوان تنگه چارزبر که بعدا این تنگه به تنگه مرصاد تغییر نام پیدا کرد، نیروهایشان در آنجا زمین گیر شد.

تبرائیان به نحوه عملکرد منافقین در مواجهه با شکست اشاره کرد و گفت: در تنگه چارزبر به بعد سرفرماندهی جلودار نیروهای سازمان که بر عهده شخصی بنام محبوبه جمشیدی که به او فرمانده آذر می گفتند، قرار داشت وقتی احساس کرد قادر به پیشرو نیستند، از نیروی هوایی عراق تقاضای بمباران شیمیایی منطقه را کرد. این تنگه که در حدود 30 کیلومتری شهر کرمانشاه قرار دارد در 5 مرداد این نیروها زمین گیر شدند و هیچ یک از اهداف سازمان در این عملیات محقق نشد.




انتهای متن/

سه شنبه, 06 مرداد 1394 ساعت 14:50

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید