سیاهه جنایات آمریکاییها در عراق بیش از آن است که بشود با دهها کتاب و مستند برای تاریخ ثبت و ضبط گردد. غربیها که به بهانه مبارزه تروریسم و با هدایت آمریکا به خاک عراق تجاوز کردند، برای سالها بعد نیز برای عراق بحران و ناامنی برنامهریزی کردهاند. گروههای تروریستی که در زمان حضور آمریکاییها، عراق را مأمن خود میدانستند، امروز بیش از گذشته هم افزایش یافتهاند و بی وقفه فعالیت میکنند تا شاید دوباره بهانهای برای حضور آمریکا در عراق بتراشند. امروز عراقیها بیش از همه مشکلات اقتصادی و سیاسی، نیازمند امنیت هستند و این بدست نمیآید، مگر با اخراج و همه تروریستها از عراق و پاکسازی کامل این کشور. برای این موضوع تقریباً همه عراق به تلاش افتاده و کمکهای همسایگانی چون ایران را نیز طلبیده است. امروز در عرصه سیاسی هر گفتگویی در عراق به مسئله تروریسم و خصوصاً داعش کشانده میشود، موضوعی که گفتگوی اخیر ما با «مضرالبکاء» رئیس شبکه غدیر عراق و دبیر نهمین جشنواره غدیر را در حاشیه همین جشنواره تشکیل داد.
به نظر شما اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی چه تاثیری بر اجتماع و سیاست عراق داشته است؟
اولین کاری که نیروهای اشغالگر آمریکایی انجام دادند، ایجاد فتنه بین ادیان و مذاهب موجود در عراق بود. چون در عراق تنوع ادیان و مذاهب بسیار زیاد است و آمریکاییها هم در قدم اول اختلافافکنی بین آنها را در دستور کار خود قرار دادند. زیرا قبل از ورود آمریکاییها اصلا در عراق هیچگونه تبعیضی بین قومیتها، مذاهب و طوایف وجود نداشت ولی بعد از اشغال عراق، آنها سعی کردند در مفاهیم و باورهای مردم و نوع نگرش آنها در کلیه مسایل علیالخصوص دین و مذهب دگرگونی ایجاد کنند. قبل از این تقریباً همه مردم و طایفهها یک خط مشی داشتند ولی در حال حاضر برای مثال اهل تسنن به یک سمت رفتهاند، کردها هم به سمتی دیگر، و این باعث شده هر قومیتی در صدد تأسیس حکومتی مستقل از حکومت مرکزی عراق و یا حتی کشوری جدید برای خودش برآید و این مشکلی بزرگ است. مورد بعدی که بسیار بد است تشکیل حکومت عراق به صورت تقسیمی است؛ یعنی مثلا 25 تا 30 درصد کابینه به یک قومیت و مذهب اختصاص پیدا کرد و به تناوب و با درصدهایی دیگر بین قومیتهای دیگر تقسیم شده است و در اصل اداره دولت بدین شکل در اصول زیربنایی مشکل دارد. در این حالت هر مجموعهای که قسمتی از دولت را اداره میکند، بیشتر به فکر گروه خودش است و کارهای کلان کشور به سرانجام نمیرسد و مردم تا همین حالا گرفتار این معضل هستند.
به نظر میرسد امروز بزرگترین اثر باقیمانده از آمریکا در عراق، همین گروه تروریستی داعش است. از نگاه شما هدف آمریکاییها برای تولید و حمایت از این گروه چه بوده؟
بله کاملاً درست است. ایجاد زمینه برای اختلافات قومی و مذهبی هم در راستای تولید گروههای تروریستی بود که ماحصل آن داعش است. فکری که پشت پرده ایجاد چنین گروه تروریستی مانند داعش بوده است، هدفگذاریاش فقط محدود به عراق نیست، بلکه آنها برای تمام منطقه نقشه کشیدهاند. به نظر بنده داعش در درجه اول تمرکزش در ایجاد جنگ مذهبی است. آنها سعی میکنند هر روز تفکری جدید را به منطقه تزریق کنند و باعث سردرگمی تعداد زیادی از مردم میشوند. موضوع مهم دیگری که درباره داعش قابل بحث است تأمین همه جانبه اسرائیل است. به نوعی وظیفه اصلی این گروه تروریستی ایجاد ثبات، آرامش و امنیت چندین ساله برای رژیم صهیونیستی است به این شکل که در اثر این جنگهای فرسایشی تمام اذهان و قوای نظامی گروههای مقاومت معطوف مبارزه با تکفیریها میشود و نتیجه واضح و روشن آن هم به حاشیه رفتن موضوع اصلی دنیای اسلام که همان مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی است میباشد و طبیعتاً این رژیم با خیالی آسوده به کشتار و جنایات خود در فلسطین اشغالی میپردازد. به قولی می توان داعش را بادیگارد اسرائیل دانست. شما حتماً در فیلمهایی که منتشر شده است مشاهده کردهاید که فرد تکفیری که توسط سربازان اسلام زخمی شده است در اسراییل بستری شده و با کیفیتترین خدمات پزشکی را به او میدهند و حتی زمانی که نتانیاهو نخستوزیر این رژیم شخصاً از او عیادت میکند و جویای احوال وی میشود آن شخص با نارضایتی از خدمات ارائه شده در اردن از وی تشکر ویژه مینماید و یا تصویری که داعشیها را در کنار مرزهای فلسطین اشغالی نشان میدهد و در طرف دیگر که سربازان رژیم اشغالگر با آرامش با آنها خوش و بش میکنند. همه اینها نشان از پیوند عمیق این دو جریان با یکدیگر را نشان میدهد.
در حال حاضر دولتها و مردم در اکثر کشورهای منطقه البته به غیر از ایران که با درایت رهبریاش در آرامش است، درگیر جنگ با تکفیریها، داعش، القاعده و دیگر گروههای تروریستی هستند و از لحاظ مالی و اقتصادی هم وضعیت ناگواری دارند. در حال حاضر داعش نعمتی برای آمریکا و اسرائیل شده است، الان کشور سوریه را مشاهده کنید که روزگاری خط مقدم مبارزه با اسرائیل بود در چه وضعیتی قرار دارد و پس از چندین سال جنگ و درگیری و ویرانیهای بسیار بخش زیادی از توانش را گرفته است؛ یا حزب ا... لبنان که تمام توان خود را برای مبارزه با رژیم اشغالگر گذاشته بود و پیروزیهای آن در جنگ 33 روزه و دیگر موارد ترس و وحشت عظیمی در دل رژیم انداخته بود، الان بخش زیادی از نیروی خود را صرف مبارزه با تکفیریها کرده است. یا عراق که به نوعی پشتیبان سوریه بود حالا در آتش جنگ و خونریزی سلفیها و تکفیریهای داعش میسوزد.
همپیمانان آمریکا هم برای ایجاد چنین وضعیتی در منطقه کمتأثیر نبودهاند، نمونه بارز آن دولت سعودی عربستان است. شما نقش عربستان را چگونه ارزیابی میکنید؟
ببینید هدف عربستان فقط ضربه به تشیع نیست. به صورت کلی در جهان عرب سه کشور وجود دارند که از مهمترین کشورها محسوب میشوند. مصر، سوریه و عراق که از همه لحاظ بر دیگر کشورهای عربی برتری دارند. برای مثال از لحاظ فرهنگ و تمدن این کشورها با پیشینه تاریخی که دارند بسیار منحصر به فرد هستند و دارای طیفهای گستردهای از عشایر و قبایل مختلفاند و روزگاری مرکز حکومت و فرمانروایی بسیاری از پادشاهان ایرانی و عثمانی و همچنین خلفای عباسی بودهاند و دشمن میداند که اگر این سه کشور رو به اضمحلال بروند به نوعی کل جهان عرب از بین میرود؛ پس هدفگذاری آنها دقیق و درست بوده است. برای اجرایی شدن این نقشه هم چه کسی بهتر از سعودیها که دستنشانده انگلیس هستند. در اصل عربستان هم بازیچه دست دشمنان اصلی اسلام یعنی آمریکا و صهیونیست است و با خرج دلارهای بادآورده نفتی در سرش سودای حکومت بر منطقه را دارد و برای رسیدن به این آرزو و توهم، از دست زدن به هر جنایتی هیچ ابایی ندارد که نمونه آن را در قتل عام مردم بیدفاع یمن اعم از زن و کودک شاهد هستید. آنها حتی به مجلس عروسی هم رحم نمیکنند، ادعای مسلمانی دارند ولی در ماه حرام علناً نقض حکم صریح خداوند و رسولش را میکنند و به بمبباران مردم مظلوم یمن میپردازند. ببینید این تازه جنگی آشکار است که سعودیها علیه مردم بیدفاع یمن راه انداختهاند و حال آن که جنگ نیابتی آنها توسط تکفیریها در نقاط مختلف منطقه جای خودش را دارد. جالبتر اینکه با این همه نقض حقوقبشری که توسط این کشور انجام شده مجامع مدعی صلح و حقوقبشر زبان به کام گرفتهاند و تنها نظارهگر افزایش وحشیگریهای سعودیها هستند. این در حالی است که اگر همین اتفاق برای کشوری دیگر در منطقه میافتاد که جزو گروه مقاومت است و البته نه در این شکل که تجاوزگری به کشوری دیگر داشته باشد بلکه تنها از خودش در برابر ظالمی متجاوز دفاع میکرد یا علناً به کشور مظلوم مورد تجاوز کمک میکرد، همین سازمان ملل فورا بر علیه آن قطعنامه تصویب کرده و به نوعی بهانهای برای لشکرکشی ناتو به کشور مذکور را فراهم مینمود. این ظلمی آشکار است که متاسفانه دنیای امروز در کمال بیشرمی به آن مبادرت میکند و ملتهای مظلوم گرفتار آن هستند.
پیش از حضور آمریکاییها در عراق و متعاقب آن تروریستهای القاعده و داعش، کشور شما باز هم درگیر تروریسم بوده است. گروهک تروریستی منافقین نمونه این تروریسم است که هنوز هم بقایای آن در عراق وجود دارد. به نظر شما امروز ارتباطی هم میان آن تروریستهای قدیمی، یعنی منافقین و تروریستهای جدید وجود دارد؟
به قطع نمیتوانم بگویم چقدر نقش دارند ولی اسناد بسیار زیادی وجود دارد که نشان میدهد قرار بر این بوده است که وقتی داعش وارد عراق شد منافقین هم در بغداد دست به یک سری اعمال خرابکارانه بزنند و با ایجاد ناامنی کار ورود آنها را به بغداد و اشغال پایتخت را آسان کنند. ولی آن چیزی که مشخص است پشتوانه فکری، مالی و تسلیحاتی تمام گروههای تروریستی از جمله منافقین که پرونده ننگین و نکبتبار آنها بر کسی پوشیده نیست کسی نیست به جز آمریکا و اسرائیل و آنها طوری برنامهریزی کردهاند که هر کشوری در منطقه به نوعی حداقل درگیر یک گروه تروریستی باشد. ما هرگز جنایت این گروهک در حق کردهای عراق در انتفاضه شعبانیه را از یاد نمیبریم.
قطعاً حالا دیگر همه عراقیهای میدانند که راه برون رفت از مشکلات و تهدیدات امنیتی امروز عراق اخراج همه تروریستها از این کشور است. درگیری با داعش شاید باعث شده کمی از تعیین تکلیف منافقین غافل بمانید، به نظر شما نباید مسئله خروج منافقین از عراق هرچه زودتر اتفاق بیافتد؟
قطعاً همینطور است و ما هم این را به خوبی میدانیم، اما حتماً خودتان در رسانهها شاهد بودید که چقدر مردم عراق در میدان حاضر شدند و خواستار اخراج این گروهک بودند ولی موضوع اصلی این است که حامیان این گروهک به بهانههای مختلف حقوقبشری از این گروهک حمایت میکنند و نمیخواهند این سربازان پیادهنظام خود را از دست بدهند و حتی اسم منافقین را از لیست گروههای تروریستی خود خارج کردند. به هر حال علیرغم فشاری که دولت عراق آورد فقط توانست فعلا آنها را از پادگان اشرف بیرون کند و موقتاً در لیبرتی مستقر کند و ان شا ا... به یاری خدا هر چه زودتر از کشور ما اخراج میشوند و مرحمی برای دل هزاران نفر خانواده داغدار خواهد شد.