به گزارش دیده بان، هفته گذشته پس از 40 روز گمانه زمانی و جنجال های رسانه ای سرانجام کالج انتخاباتی آمریکا «جو بایدن» را به عنوان نامزد پیروز انتخابات اعلام کرد تا چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا دوره فعالیت خود را از یک ماه دیگر به طور رسمی آغاز کند.
رئیس جمهور دموکراتی که از همان ابتدای فعالیت های انتخاباتی تا به امروز صحبت های زیادی پیرامون مواضع و سیاست های او و کابینه تحت نظرش درباره موضوعات گوناگون از جمله روابط ایران و آمریکا مطرح شد که مهم ترین آنها موضع دولت جدید آمریکا در قبال برجام بوده است.
یکی دیگر از مسائلی که در دوره جدید حائز اهمیت است سیاست دولت جو بایدن در قبال موضوع «گروهک تروریستی منافقین» است. گروهکی که اکنون چشمان خود را به کاخ سفید در آمریکا دوخته است تا ببیند رئیس جمهور جدید ایالات متحده چه شرایطی را برای آنها رقم خواهد زد. گروهک منافقین در دوره پیش به لطف حمایت های همه جانبه دولت دونالد ترامپ حال و روز نسبتا خوبی داشت و توانست از قطع شدن نفس های به شماره افتاده اش جلوگیری کند و هم چنان به حیات نباتی و حداقلی خود ادامه دهد.
منافقین در دوره 4 ساله ریاست جمهوری دونالد ترامپ وضع جدیدی پیدا کردند چرا که روی کار آمدن ترامپ در آمریکا همزمان بود با اخراج خفت بار اعضای این گروهک از عراق و کوچ اجباری آنان به کشور آلبانی، در واقع دولت ترامپ که با مواضع و سیاست های ضد ایرانی بر سرکارآمد در ابتدا سعی کرد با خارج کردن منافقین از عراق و اسکان آنها در آلبانی خون تازه ای در درون رگ های این گروه فرتوت و مضمحل شده تزریق کند. بدین منظور با اعطای مبلغ 25 میلیون دلار کمک بلاعوض به دولت آلبانی رضایت این کشور را برای جای دادن اعضای این گروهک در آن کشور جلب کرد و منافقین از مهر ماه 1395 تاکنون در کمپ تیرانای آلبانی ساکن شده اند. دولت ترامپ در طی چهار سال گذشته از هیچ پشتیبانی و حمایتی از گروهک منافقین دریغ نورزید؛ از کمک های هنگفت مالی تا دادن تربیون به اعضای این گروهک در خاک آمریکا، حضور یافتن چند باره اعضای دولت ترامپ مانند جان بولتون (مشاور امنیت ملی آمریکا) و رودی جولیانی (وکیل شخصی ترامپ) در همایش های منافقین در آلبانی و بسیاری دیگر در این زمینه می توان نام برد.
گروهک منافقین در طی چهار سال گذشته در برهه های مختلفی از جمله دی ماه 96، شهریور ماه 97 و آبان ماه 98 زمانی که مردم از برخی نابسامانی ها و مشکلات اقتصادی گلهمند بودند فضای به وجود آمده را برای ایجاد اغتشاش در داخل کشور مساعد دیدند و اقدامات کوری را بر علیه ملت ایران و امنیت کشور انجام دادند.
اما امروز با گذشت چهار سال و پایان کار دولت مغرور و سرکش ترامپ در آمریکا که زمانی جان بولتون نماینده آن در کمپ اشرف 3 در تیرانا، از فتح تهران در کمتر از یک سال صحبت می کرد، در حال حاضر با واقعیت تازه ای به نام دولت جدید آمریکا روبروست، دولتی که احتمالا سیاست های متفاوتی نسبت به دولت ترامپ در برابر آنها داشته باشد که از قضا طی چند روز گذشته نمای کوچکی از مواضع خود را در برابر گروهک منافقین اعلام کرد. و «دانیل بنعیم» مشاور بایدن در امور منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از ضرورت اخراج منافقین از آلبانی و انتقال آنها به منطقه سواحل غربی دریای سرخ و کشورهابی مانند اتیوپی یا اریتره خبر داد.
این موضع گیری حاوی نکاتی می باشد که در پیش بینی وضعیت گروهک منافقین زوایایی را باز می کند.
اول اینکه: دولت جدید آمریکا بنا بر نظر بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان، به ظاهرسیاستی متفاوت با دولت ترامپ در قبال کشورمان در زمینه های گوناگون از جمله برجام خواهد داشت، البته با عنایت به فرمایش رهبر معظم انقلاب هدف آمریکا ضربه زدن به انقلاب اسلامی است و با تغییر رؤسای جمهور تغییری در این سیاست ایجاد نمی شود و به نظر می رسد دولت بایدن قصد دارد با تغییر سیاست خود در قبال گروهک منافقین و کاهش حمایت ها از آنان تا حدودی حسن نیت خود را نشان داده و اعلام کند که از سیاست فشار حداکثری ترامپ حداقل در ظاهر پیروی نمی کند.
دوم اینکه: حضور 4ساله گروهک منافقین در آلبانی تاکنون منشا و مسبب بسیاری از مشکلات داخلی و بینالمللی برای کشور آلبانی بوده است. بنابر گزارش مجله معتبر ژاکوبین هفته گذشته مقامات رسمی آلبانی در دیدار با «دانیل بنعیم» مشاور جوبایدن ضمن اظهار نگرانی از اقدامات غیرقانونی گروهک منافقین مانند قاچاق سلاح و مواد مخدر و قتل و آدمکشی که باعث بروز ناامنی و نارضایتی های بسیاری در میان شهروندان آلبانیایی شده است به جد خواستار اخراج این گروهک از خاک کشورشان شدند. در بعد بین المللی نیز حضور این گروهک تروریستی در خاک کشور آلبانی خود مانع بزرگی بر سر راه این کشور درجهت پیوستن به اتحادیه اروپا می باشد.
علی ای حال آن چه مشخص است با روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا روزهای سختی در انتظار اعضای فرقه رجوی خواهد بود؛ چرا که با قطع و کاهش کمک های دولت آمریکا به این گروهک و اخراج آنان از آلبانی، باید به دنبال سرپناه و حامی مالی جدیدی باشند تا بتوانند کماکان خود را سرپا نشان دهند.