به گفته ادموند راس، سخنگوی اداره فدرال زندانها در امریکا، پولارد که سابقا تحلیلگر نیروی دریایی امریکا بوده صبح جمعه زندان فدرال شهر بوتنر در ایالت کارولینای شمالی را ترک کرده است.
وکلای پولارد گفتند شرایط آزادی مشروط پولارد، غیر منطقی و غیر قانونی است و یک دادگاه فدرال باید در این شرایط تجدیدنظر کند.
به گفته وکلای پولارد، وی ملزم به پوشیدن یک دست بند الکترونیکی شده است تا همه حرکات وی همیشه تحت نظر قرار بگیرد.
همچنین، رایانۀ پولارد و همه کارفرمایانی که وی را به کار گیرند تحت «نظارت نامحدود و بازرسی» قرار خواهند گرفت.
وکلای پولارد در بیانیهای چنین شرایطی را «طاقت فرسا و ظالمانه» دانسته و اعلام کردهاند که این شرایط را روز جمعه در یک دادگاه فدرال در نیویورک به لحاظ انطباق با قانون به چالش خواهند کشید.
الیوت لوئر و ژاک سملمَن، وکلای این جاسوس اسرائیل گفتند: «هیچ پایه و اساسی برای رفتاری اینگونه با آقای پولارد وجود ندارد و انجام این کار، v.»
وکلای پولارد دادخواستی علیه کمیسیون عفو مشروط امریکا به دادگاه فدرال نیویورک ارائه کردهاند مبنی بر اینکه «شرایط آزادی مشروط اعمال شده از سوی کمیسیون عفو مشروط، غیرقانونی است.»
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در بیانیهای گفت: «مردم اسرائیل از آزادی جاناتان پولارد استقبال میکنند. پس از سه دهه طولانی و دشوار، جاناتان به خانوادهاش پیوست.»
پولارد که اسرائیلی – امریکایی است زمانی که در زندان بود تابعیت اسرائیل دریافت کرد. تحت شرایط آزادی مشروط، وی باید به مدت پنج سال در امریکا بماند.
وی در سال 1985 به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت و در سال 1987 به حبس ابد محکوم شد.
پرونده پولارد که هم اکنون 61 سال دارد، یکی از مسائل مورد اختلاف بین واشنگتن و تلآویو بوده که روابط نزدیک اسرائیل و امریکا را تیره کرده است.
تیم حقوقی این جاسوس از باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا خواسته است اجازه دهد که وی بلافاصله پس از آزادی به سرزمینهای اشغالی برود چرا که او کار و جایی برای زندگی در امریکا ندارد.
با این حال، یک مقام امریکایی گفته است اوباما هیچ برنامهای برای تغییر شرایط آزادی مشروط پولارد که اجازه دهد وی امریکا را ترک کند، ندارد.
نخست وزیر اسرائیل پیشتر کمی قبل از اعلام آزادی پولارد مقامات و رسانههای این رژیم را از پرداختن به موضوع آزادی این جاسوس اسرائیلی برحذر داشته بود.