جنایتکاران مدعی آزادی و دموکراسی (2)+ فیلم

مروری بر جنایات و اختلافات درون فرقه ای گروهک تروریستی کومله

 ناآرامی های منطقه کردستان در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی که به «غائله کردستان» معروف گشت بی شک یکی از مقاطع مهم و حساس در تاریخ چهار دهه گذشته می باشد. این برهه تاریخی که تنها به فاصله یک ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با شروع اقدامات جنایتکارانه گروهک های تجزیه طلب آغاز شد تا اوایل دهه 60 با حمایت دشمنان خارجی و دخالت برخی از سرویس های اطلاعاتی غربی ادامه پیدا کرد، همان گونه که در مقاله گذشته اشاره شد دو گروه در آن مقطع زمانی به عنوان بازیگران اصلی بروز ناآرامی ها و راه اندازی آشوب همراه با اعمال خشونت طلبی و شرارت در کردستان به شمار می آمدند:

1-گروهک دموکرات کردستان ایران

2-گروهک کومله

درسلسله مقالات منتشر شده قبلی پیرامون گروهک تروریستی دموکرات و اختلافات آن با گروهک کومله و هم چنین تصفیه حساب های درون فرقه ای و شدت جنگ قدرت که درشاکله ارکان مختلف رهبری و کادرهای آن وجود دارد به تفصیل سخن به میان آمده است .

حال در این نوشتار تلاش می شود تا درخصوص گروهک تروریستی کومله که در جریان غائله کردستان طی دهه60 در پروژه ایجاد ناآرامی و بی ثبات سازی مناطق کرد نشین غرب کشور به ایفای نقش پرداخته و همچنان نیز به اینگونه از اقدامات خود ادامه می دهد بپردازیم.

گروهک کومله نیز همانند گروهک دموکرات در جریان ناآرامی ها کردستان نقش فعالی را ایفا می کرد واز سوی دیگر تحت عنوان هم پای رقیب سیاسی خود دست به انجام جنایات بسیاری در حق مردم مظلوم ایران از جمله شهروندان کرد زد. گروهک کومله پس از پیروزی انقلاب با دست بردن به سلاح و سردادن شعارهای تجزیه طلبانه در آتش این اختلافات در کردستان دمید و در بازه زمانی 57 – 59 به همراه حزب دموکرات شروع به تصرف مناطقی از استان کردستان نموده و در تابستان 58 به پاوه حمله کردند. دراین حملات آنان قصد داشتند شهر پاوه را به اشغال خود درآورند که نهایت امر با مقاومت نیروهای مردمی و وفادار به انقلاب و با کمک شهید مصطفی چمران شکست خوردند. اما پس از آغاز تجاوز نظامی رژیم منحوس صدام به خاک کشورمان گروهک کومله با قرار گرفتن در کنار ارتش بعثی به همراه گروهک دموکرات، همکاری کامل خود را با ارتش متجاوز صدام آغاز کرد و در مناطق مختلف کردستان مرتکب جنایات بیشماری علیه رزمندگان ایران اسلامی و مردم بیگناه کرد شدند که بازخوانی اقدامات شنیع آنها قطعا قلب هر فرد آزاده ای را به درد می آورد .

البته سرسپردگی گروهک کومله به رژیم بعثی صدام تا آنجایی پیش رفت که پس از بمباران های مکرر شهرهای کرد نشین و حملات شیمیایی به حلبچه و سردشت در اواخر جنگ تحمیلی این گروهک به ظاهر مدافع حقوق مردم کرد حتی کوچکترین اعتراض یا واکنشی نسبت به این جنایت وقیح از خود بروز نمی دهند، حتی بعد از پایان جنگ تحمیلی نیز سران این گروهک که به خوبی می دانستند با اقدامات خود دیگر هیچ پایگاه و مقبولیتی نزد مردم کرد ندارند چاره ای جز فرار از کشور و پناه بردن به نزد بعضی از کشورهای غربی حامی و دامن صدام نداشته و بالاخره برای استمرار فعالیت های تروریستی و خیانت در حق شهروندان کرد به استقراردر منطقه کردستان عراق تن در می دهند .

یکی دیگر از موضوعاتی که در خصوص گروهک کومله به چشم می خورد و بسیار حائز اهمیت است موضوع وجود اختلافات و تصفیه حساب های درون فرقه ای و در نتیجه به راه افتادن انشعابات در این گروهک است.

شاید بحث بروز اختلافات و ایجاد انشعابات در گروهک های تروریستی موضوعی عادی تلقی شود، اما در مورد گروهک کومله شاهد هستیم که این مسئله بسیار شدیدتر بروز و ظهور پیدا کرده تا جائیکه این گروه نسبت به سایر گروهک های معاند تروریستی از جمله خود گروهک دموکرات دچار جدایی ها و انشقاق های بیشتری از کادرهای رده بالا و اعضای وابسته شده که در واقع نشان از تعمیق یافتن اختلافات گسترده درون آنها دارد .

نگاهی کوتاه به سابقه و مرام مارکسیستی این گروهک حکایت از واقعیت دارد که آنها بعد از انقلاب با پیوستن اعضای گروهک های انشعابی دیگری نظیرحزب کمونیست ایران به فعالیت خود ادامه داده و کمی پس از آن دچار درگیری واختلافات درون فرقه ای جدی و جدایی اعضاء و کادرهای رده بالا شده و در نتیجه هر کدام شان گروهی مستقل با نام هایی متفاوت ازیکدیگر را راه اندازی می کنند که حسب اعترافات سرکردگان انشعابی و جدا شده از کومله ریشه تمامی این اختلافات را باید در مشی دیکتاتوری و تمامیت خواه «عبدالله مهتدی» سرکرده این گروهک جستجو کرد . مهتدی که یکی از پایه گذاران اصلی این گروهک در قبل از انقلاب بوده پس از سقوط رژیم منحوس پهلوی و آغاز رویارویی با جمهوری اسلامی با یکه تازی و قلدور مآبی خود اجازه شنیده شدن کوچکترین انتقاد و هیچ صدای مخالفی را از درون گروهک نداده است. وی حتی برای حفظ چنین قدرتی تمامی رقبایش را از میدان بدر کرده است . یکی ازصدها اقدامات مهتدی در این عرصه دست داشتن در طراحی و دستور به انجام عملیات حذف مخالفین و رقبای درون گروهی بوده که «حادثه گردان شوآن» از آن جمله است؛ گردان شوآن که متشکل شده از شاخه های اصلی اعضای رده بالا و مهم گروهک بود، همواره می توانستند درآینده به عنوان آلتر ناتیو جدی رهبری کومله یعنی مهتدی تبدیل شوند. اما تمامی اعضای آن طی یک حادثه کشته شدند که بعدها مشخص گردید شخص عبدالله مهتدی و ابراهیم علیزاده در خلق این حادثه ساختگی نقش داشتند تا بدین واسطه تمامی رقبای خود را که احتمال می دادند در آینده توان جایگزین شدن و اشغال راس هرم قدرت را دارند با زیرکی خاص حذف کنند .

اختلافات درون فرقه ای کومله به اینجا ختم نمی شود ، شخص عبدالله مهتدی همواره سعی کرده است با تقویت ارکان قدرت و تداوم نفوذ خود در بین اعضاء، جایگاه خود را در راس گروه مستحکم ترنموده به طوری که طی20 سال گذشته تا کنون با برگزاری انتخابات های درون گروهی ولی کاملآ فرمایشی با خلاصه کردن ایدئولوژی گروه در افکار و عقاید خودش، فضای دیکتاتوری و فرقه ای سنگینی را در گروهک حاکم سازد .

این اتفاقات در نهایت سبب جدایی اعضاء و فرماندهان زیادی از افراد رده بالا وکادرهای قدیمی گروهک شده به طوری که امروز دهها شاخه و انشعاب مختلف از دل کومله بیرون آمده که از جمله آنها می توان به:

- کومله زحمتکشان کردستان به سرکردگی «عمر ایلخانی زاده»

- کمونیست کارگری (حکمتیست) به سرکردگی «منصور حکمت»

- حزب سوسیال دموکرات کردستان به سرکردگی «عبدالله کهنه پوشی»

- اکثریت کومله زحمتکشان کردستان به سرکردگی «بهرام رضایی»

و دهها مورد دیگر اشاره کرد.

اکنون به وضوح در میابیم که گروهک تروریستی کومله که با شعارهای لیبرالی و داعیه دفاع از مردم کرد و احقاق حقوق آنها پای به میدان گذاشت اکنون پس از گذشت بیش از 40 سال ، نه تنها قدمی به سوی این شعارها برنداشته بلکه در عمل بیشترین ضربه را به امنیت و پیشرفت و آبادانی کردستان و قومیت شریف کرد وارد آورده. سیاهه جنایات این گروهک به قدری سنگین است که حتی خود سرکردگان و اعضای رده بالا گروهک به اقدامات خطای خود اعتراف می کنند و از مردم کرد تقاضای بخشش خویش را طلب می نمایند . آنها که با کشتار هزاران نفر از شهروندان کرد دست خود را به خون هزاران بیگناه آغشته کردند، همچنان در کنار دشمنان قسم خورده و شقاوت پیشه ملت مظلوم ایران برای ادامه خیانت و مزدوری بیگانه به اقدامات نا امن کننده و تجزیه طلبانه ادامه می دهند.

از همین رو برای آگاهی بخشی و روشنگری عامه به مختصری از تاریخچه فعالیت های این گروهک تروریستی و جنایات بی شرمانه آنان که در حق مردم مظلوم کرد صورت پذیرفته و همچنین افشای واقعیاتی از چگونگی علل بروز اختلافات شدید درون فرقه ای با سیاست حذف اعضای مخالف شان در گروهک، توجه مخاطبین ارجمند را به تماشای مستندی که در این رابطه ساخته شده است جلب می نمائیم.

 

 

 

 

 

 

افشای پشت پرده جنایات و اختلافات درون فرقه ای گروهک تروریستی کومله




انتهای متن/

سه شنبه, 26 اسفند 1399 ساعت 09:41

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید