موسسه راهبردی دیده بان : چهار سال از دستگیری حمید نوری در بدو ورود به فرودگاه شهر استهلکم سوئد می گذرد، او این چهار سال را در سلول انفرادی با انواع شکنجه های روحی و روانی و جسمی سر کرده است. شاکیان پرونده او اعضای فعلی و سابق گروهک تروریستی منافقین هستند.
نوری چرا به سوئد رفت؟
حمید نوری در گذشته واسطه ازدواج دو نفر بود، آن ها در سوئد ساکن شدند، حمید نوری با فریب مردی که واسطه ازدواجش شده بود، برای حل اختلاف این زوج به سوئد رفت، غافل از اینکه تمام اختلاف این زوج دامی برای دستگیری او بود.
یک کلام، حبس ابد
۹۲ جلسه دادگاه برای بررسی پرونده حمید نوری برگزار شد و در نهایت برای او حکم حبس ابد صادر شد. حمید نوری نسبت به این حکم اعتراض کرد و چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ آخرین جلسه دادگاه تجدیدنظر حمید نوری برگزار شد و تا ۴۰ روز آینده حکم نهایی برای او صادر میشود.
در دو جلسه پایانی دادگاه حمید نوری، یعنی سه شنبه ۱۶ آبان و چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲، وکلای حمید نوری حق دفاع از موکل خود را داشتند. در این دو روز بارها وکلای حمید نوری در آخرین جلسات دفاعیه حمید نوری اعلام کردند که این پرونده آبروی سوئد و سیستم قضایی سوئد را برده است.
سوئد یکی از کشورهای حقوق بشر است و مدعی است سیستم قضائی این کشور بر مدار عدالت قرار دارد، این در حالی است که در دادگاه حمیدنوری ما شاهد دادرسی یک طرفه و یک جانبه از سوی سیستم قضائی این کشور بودیم.
چرا در پرونده حمید نوری آبروی سیستم قضائی سوئد رفت؟
به راستی چرا از نظر وزیر سابق دادگستری این کشور، در پرونده حمید نوری آبروی سوئد و سیستم قضایی سوئد رفته است!؟
۱۶ دلیل برای نقض واضح قوانین دادرسی سوئد در دادگاه حمید نوری وجود دارد.
۱- اصل بر مجرمیت متهم است نه برائت او. متهم باید دفاع کند که جرمی انجام نداده است.
۲- حرفهای دادستانها و شکات دلیل هست. هرچه بگویند بدون هر گونه سندی پذیرفته می شود.
۳- دادگاه و جلسات نمایشی بودند در دادگاه بدوی هرچه دادستانها گفتند دادگاه بدون دلیل قضائی رای داد.
۴- ادله مطرح شده علیه حمید نوری از نظر قضائی بیاعتبار هستند. (اخبار روزنامهها، مقالات!) نه تحقیقات محلی دارد، نه از افراد مستقل و غیرذینفع تحقیق شده است و... .
۵- نه در تحقیقات و نه در دادگاه اثبات نشده که نحوه ارتکاب جرم توسط متهم به چه صورت بوده است.
۶- تغییر عنوان مجرمانه در پایان جلسات رسیدگی بدون دادن حق دفاع به متهم
۷- عدم دانش حداقلی از نظام حقوقی ایران توسط قضات و دادستان ها؛ فرق کمیته عفو با دادگاه را نمی دانستند.
۸- عدم بی طرفی پلیس و دادستان در فرایند رسیدگی
۹- نقض اصول دادرسی عادلانه مثل دسترسی به وکیل در مرحله بدوی، دادن فرصت دفاع (در مرحله بدوی 93 جلسه رسیدگی با 450 ساعت رسیدگی برگزار شد ولی فقط 15 ساعت به حمید نوری و وکلای آن اجازه دفاع دادند)
۱۰- انجام تحقیقات از متهم توسط شکات و افراد ذینفع در لباس پلیس
۱۱- شکنجه مستمر متهم در طول چهار سال زندان انفرادی، فاقد بهداشت و خدمات پزشکی، اذیت و آزار روحی و روانی متعدد، ضرب و شتم، ندادن ملاقات با خانواده، قراردادن در زمان هواخوری با مجرمین خطرناک و روانی.
۱۲- عدم توانایی دادستان و سیستم قضائی سوئد در کشف حقیقت و بازیچه قرار گرفتن در دست گروه تروریستی با حضور در میان تروریستها در آلبانی
۱۳- تهدید دادستان به دستگیری شهود حمید نوری
۱۴- بازجویی از شهود توسط دادستان و عدم اجازه ادای شهادت
۱۵- قطع دسترسی متهم به پرونده و ادله اثبات جرم
۱۶- دام دادگستری برای متهم و تبانی دادستان و تروریستها
یکی دیگر از نکات قابل توجه که در خلال دادگاه رُخ داد، واکنش دادستان سوئد به بیان مصادیق غیر قانونی دادگاه استکهلم از سوی وکلای حمید نوری بود. پس از اینکه وکلای حمید نوری ناعادلانه بودن دادگاه حمید نوری را ثابت کردند، دادستان سوئد با عبارات تهدید آمیز و توهین آمیز به آنها گفت «شما غیرحرفهای هستید و سیستم قضایی سوئد را خراب میکنید، اظهارات شما دروغ و تهدید علیه امنیت قضائی سوئد است. شما شرافت ندارید!»