به گزارش موسسه راهبردی دیده بان؛ پوشش اقدامات ضد حقوق بشری آل خلیفه در بحرین به قدری برای هیئت حاکمه هزینه بردار است که برای مقابله با انتشار تصاویر این دست رفتارها، حاضر به بازداشت اهالی رسانه می شود.
در پی تغییرات وسیع در کشورهای عربی و شاخ آفریقا در سال 2009 اقلیت حاکم در بحرین از خوف برخواستن اکثریت، فشارها را بر شیعیان افزوده و اقدام به کشتار و زندانی کردن تعداد زیادی جوان مرد و زن کردند. حجم جنایت ها به قدری بود که بارها توسط نهادهای مستقل حقوق بشری در دنیا مورد انتقاد شدید قرار گرفت اما این بار نیز نهادهای اصلی مسئول در جهان با سکوت خود مهر تاییدی بر این اقدامات و جانبداری خود زدند.
در همین رابطه، دیده بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که تعدادی از عکاسان حرفهای و برندگان جوایز جهانی در این حرفه در بحرین به دلیل عکاسی از اعتراضات مردمی و پوشش تظاهراتی که از ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ در این کشور آغاز شده در بازداشت رژیم آل خلیفه هستند.
طبق این گزارش، تعدادی از عکاسان پس از آنکه به اتهامات مختلفی محکوم شدند، در چارچوب اقدامات رژیم آل خلیفه در نقض حق آزادی بیان مردم بحرین بازداشت شدهاند.
در این گزارش به پرونده بازداشت تعدادی از عکاسان از جمله حسین جبیل و سید احمد حمیدان پرداخته شده که به 5 و 10 سال زندان محکوم شده اند.
طبق این گزارش، برخی از این عکاسان حرفهای در زندانهای آل خلیفه مورد شکنجه قرار میگیرند.
این سازمان تاکید کرد که اقدامات آل خلیفه علیه روزنامه نگاران حتی بر خلاف قوانین داخلی این کشور است و بخشهایی از این نقض حقوق روزنامه نگاران از سوی کمیته حقیقت یاب " شریف بسیونی" ثبت شده است. علاوه بر این اقدامات مذکور بر خلاف منشور حقوق بشر کشورهای عربی است.
بحرین یکی از بدرفتارترین کشورها با اهالی رسانه و مطبوعات است. پیشتر نیز مسئولان این کشور گروهی از خبرنگاران خارجی از جمله نیکولاس کریستوف، خبرنگار مشهور روزنامه واشنگتن پست را از این کشور بیرون کرد و به دهها روزنامه نگار خارجی اجازه ورود به بحرین را نداد.
علاوه بر این حتی برخی وبلاگ نویسها نیز در زندانهای آل خلیفه به سر میبرند. در این میان دو وبلاگ نویس به نامهای زکریا العشیری و کریم فخراوی تحت شکنجه در زندانهای آل خلیفه به شهادت رسیدند.