اقدام‌های قهری به‌همراه تهدید و فشار؛ رویکرد آمریکا در قبال دادگاه لاهه

سیاستمداران آمریکایی تهدید کرده‌اند که مقام‌های دادگاه لاهه را به‌دلیل صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو تحریم خواهند کرد.

به گزارش دیده بان، رئیس دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) هشدار داده است که تهدید‌ها علیه این دادگاه که بیشتر از سوی واشنگتن انجام می‌شود، موجودیت این نهاد بین‌المللی را به‌خطر می‌اندازد.

توموکو آکان، رئیس دیوان بین‌المللی کیفری طی کنفرانسی سالانه در لاهه خطاب به اعضای این دیوان گفت که دادگاه (بدون نام بردن از آمریکا) با اقدام‌های قهری، تهدید، فشار و اقدام‌های خرابکارانه روبرو شده است.

 

574217 389

 

دادگاه پس از صدور حکم بازداشت برای مقام‌های رژیم صهیونیستی به‌دلیل جنگ در غزه با سرزنش از سوی اشغالگران مواجه شده است.

آکان در سخنرانی خود گفت: دادگاه ازسوی یکی دیگر از اعضای دائم شورای امنیت تهدید به تحریم‌های اقتصادی شدیدی می‌شود، گویی که این نهاد یک سازمان تروریستی است.

سیاستمداران آمریکایی پس از صدور حکم بازداشت ازسوی دادگاه لاهه علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق او، به‌دلیل جنایت‌های جنگی در غزه، تهدید کرده‌اند که مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم خواهند کرد.

لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی که حزب جمهوری‌خواهش از ژانویه کنترل کنگره و کاخ سفید را در دست خواهد گرفت، دیوان بین‌المللی کیفری را یک «شوخی خطرناک» خواند و تهدید کرد که دادگاه و هر کشوری که با آن همکاری می‌کند مجازات خواهد شد.

 

574225 508

 

گراهام گفت: به هر متحدی (کانادا، انگلیس، آلمان، فرانسه) می‌گویم، اگر بخواهید به دیوان بین‌المللی کیفری کمک کنید، ما شما را تحریم خواهیم کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل جمهوری‌خواهان است در ژوئن (خرداد/تیر) در پاسخ به درخواست کریم خان، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، برای صدور حکم بازداشت علیه مقام‌های رژیم صهیونیستی، لایحه‌ای را برای تحریم دادگاه تصویب کرد.

این اقدام تاکنون ازسوی سنا، که در حال حاضر تحت کنترل دموکرات‌ها است، مورد توجه قرار نگرفته است.

پس از اینکه دیوان بین‌المللی کیفری حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را در ماه گذشته صادر کرد، تام کاتن، یک سناتور آمریکایی دیگر پیشنهاد استفاده از نیروی نظامی علیه دادگاه مستقر در لاهه را داد.

 

574224 972

 

آمریکا و رژیم صهیونیستی اعضای دیوان بین‌المللی کیفری نیستند و تحقیقات دادگاه را درمورد سوءاستفاده‌های اشغالگران در غزه و کرانه باختری اشغالی رد کرده‌اند.

با این حال، دادگاه حکم داده است که در آن مناطق صلاحیت دارد، زیرا کشور فلسطین یکی از امضاکنندگان اساسنامه رم است که دادگاه لاهه براساس آن تاسیس شد.

آکان، رئیس دیوان بین‌المللی کیفری گفت: دادگاه در معرض اقدام‌هایی (اقدام‌های قهری، تهدید، فشار و اقدام‌های خرابکارانه) قرار گرفته که به‌دنبال تضعیف مشروعیت و توانایی آن برای اجرای عدالت و تحقق حقوق بین‌الملل و حقوق اساسی است.

رئیس دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) این تلاش‌ها را «وحشتناک» خواند.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

سه شنبه, 13 آذر 1403 ساعت 14:22

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید