به گزارش دیده بان، ساکنان شمال غزه در حالی رنج قحطی و گرسنگی را متحمل میشوند که زیر فشار بمبارانهای مستمر رژیم صهیونیستی برای زنده ماندن تلاش میکنند.
آنچه رژیم صهیونیستی در شمال غزه با ابزارسازی و سلاحسازی گرسنگی انجام میدهد، انسانیتزدایی از ساکنان این باریکه تحت محاصره و زیر فشار بمبارانهای مستمر است.
طی یک سال گذشته، بیش از ۴۳ هزار نفر از فلسطینیهای ساکن غزه بر اثر حملههای رژیم صهیونیستی به غزه به شهادت رسیدند؛ هزاران نفر دیگر ناپدید شدهاند که احتمال شهادت آنها بسیار بالا است؛ در عین حال، مردم غزه طی یک سال گذشته با گرسنگی و قحطی نیز مجازات شدهاند.
در جنگ، بقا و زنده ماندن تنها محور است و گرسنگی یادآوری دائمی این واقعیت است؛ ساکنان غزه مجبور به تحمل گرسنگی شدهاند و اکنون در بهترین حالت، در طول شبانهروز یک وعده غذا میخورند؛ آنها ناچار به این کار شدهاند و انتخابی در کار نبوده است.
جستوجو برای غذا و دارو در سراسر غزه، بهویژه در شمال آن بیفایده است؛ در سراسر غزه مواد غذایی کمیاب شده است و گذرگاه کرم ابوسالم که در اوایل سال جاری کمکها از آن جا به غزه میرسید، از یک ماه پیش همچنان بسته است.
ساکنان غزه میگویند: در حالی که ارتش رژیم اشغالگر به عمد ما را با گرسنگی میکشد، دنیا ساکت است؛ اشغالگران در حال انسانیتزدایی از ما هستند و این غیرقابل باور است.
آنها میگویند که به دلیل ضعف ناشی از گرسنگی قادر به انجام فعالیتهای روزانه خود نیستند؛ رنج کودکان در این میانه بیشتر است؛ آنها درکی از جنگ و بسته بودن گذرگاههای ورود مواد غذایی ندارند و متوجه توضیحات درباره چرایی نبود مواد غذایی نمیشوند.
ساکنان غزه در حالی زیر بمبارانهای رژیم صهیونیستی برای زنده ماندن تلاش میکنند که هدف ارتش رژیم صهیونیستی گسترش قحطی در سراسر نوار غزه از شمال تا جنوب است؛ بیم و نگرانی از گرسنگی مولفه همیشگی این جنگ از زمان آغاز آن در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) است.
این در حالی است که وضعیت قحطی و گرسنگی در شمال غزه به مراتب نگرانکنندهتر است.
بررسیهای بینالمللی نشان میدهند که تشدید جنگ، صدور دستورهای تخلیه، توقف کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه و از هم پاشیدن شبکههای ایمنی اجتماعی، قحطی قریبالوقوع را در غزه بیش از هر زمانی جدی کرده است؛ از زمان صدور دستورهای اولیه آوارگی در برخی مناطق شمالی نوار غزه در ابتدای اکتبر ۲۰۲۴ (نیمه مهر سال جاری)، بیش از ۷۱ هزار نفر از استان شمالی غزه به شهر غزه آواره شدهاند؛ تخمین زده میشود که حدود ۱۰۰ هزار نفر در مناطق تحت محاصره باقی ماندهاند.
دهها هزار فلسطینی در شمال غزه آخرین مواد غذایی خود را جیرهبندی میکنند؛ خروج از خانه برای جستوجوی غذا در ویرانههای خانهها که نظامیان صهیونیست آنها را بمبگذاری کردهاند، به بهای جانشان تمام شود.
به گزارش منابع پزشکی، هزاران کودک در سراسر غزه از سوءتغذیه رنج میبرند؛ کارکنان پزشکی هشدار میدهند که گرسنگی در شمال غزه درپی محاصره این منطقه در حال افزایش است.
یک متخصص تغذیه در بیمارستان خیریه در شهر غزه، گفت: روزانه ۳۵۰ مورد سوءتغذیه حاد متوسط تا شدید را معاینه میکنم؛ بیشتر آنها از شمال غزه هستند.
کارشناسان هیئت نظارت بر امنیت غذایی جمعه گذشته اعلام کردند که وقوع قحطی در شمال غزه قریبالوقوع است؛ در عین حال، ارتش رژیم صهیونیستی کارزار بمباران مناطق شمالی غزه را تشدید کرده است.
لوئیز واتریج، سخنگوی آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، گفت: یک ماه است که غذایی وارد شمال غزه تحت محاصره با حدود ۷۰ هزار سکنه نشده است.
شواهد و اسناد و مدارک متعدد و مختلفی نشان داده و ثابت میکنند که رژیم صهیونیستی طی یک سال جنگ جاری علیه غزه، از گرسنگی اجباری بهعنوان ابزار و روشی برای جنگ استفاده کرده است.
مقامهای صهیونیستی ازجمله یوآف گالانت، وزیر جنگ پیشین، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و یسرائیل کاتز، وزیر انرژی کابینه بنیامین نتانیاهو، در بیانیههای علنی، هدف خود را از محروم کردن غیرنظامیان غزه از آب و غذا و سوخت اعلام کرده و تاکید کردند که ورود کمکهای بشردوستانه به غزه مشروط به نابودی مقاومت یا دیگر اهدافی است که این رژیم در سر میپروراند؛ این اهداف در رشته عملیات جنایتکارانه ارتش رژیم صهیونیستی نیز خود را نمایان کرده است.
رژیم صهیونیستی در چارچوب اجرای استراتژی عامدانه استفاده از گرسنگی بهعنوان ابزاری برای جنگ علیه غزه:
عمدا از تحویل آب، غذا و سوخت جلوگیری میکنند، مانع کمکهای بشردوستانه میشوند، چاههای آب و تاسیسات آبرسانی را ویران میکنند، مناطق کشاورزی را ویران میکنند، جمعیت غیرنظامی را از اشیایی که برای بقای آنها ضروری است، محروم میکنند، ...
این اقدامها در حالی انجام میشود که غزه پیش از آغاز جنگ جاری نیز به مدت ۱۷ سال تحت محاصره زمینی، هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی قرار داشت؛ آمارها در آن زمان، پیش از آغاز جنگ در اکتبر گذشته (مهر ۱۴۰۲) نشان میداد که ۱.۲ میلیون نفر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری در غزه با ناامنی حاد غذایی مواجه بوده و بیش از ۸۰ درصد جنعیت نیازمند کمکهای بشردوستانه بودند.
محاصره غزه بهعنوان اقدامی که در چارچوب مجازات دسته جمعی غیرنظامیان قابل بررسی است، یک جنایت جنگی محسوب میشود؛ چراکه رژیم صهیونیستی بهعنوان قدرت اشغالگر غزه براساس کنوانسیون چهارم ژنو، موظف است اطمینان حاصل کند که مردم غیرنظامی مواد غذایی و تجهیزات پزشکی دریافت میکنند.
استفاده عمدی رژیم صهیونیستی از گرسنگی بهعنوان یک ابزار جنگی علیه غزه، پیامدهای انسانی گستردهای را در این منطقه ایجاد کرده است.
در حال حاضر غزه، قحطیزدهترین مکان در سراسر جهان است که براساس اعلام کارشناسان سازمان ملل بیش از ۸۵ درصد جمعیت آن در جهنمی روبهوخامت اوضاع زندگی میکنند.
منبع: خبرگزاری میزان