باوجود همه جنایت‌ها و نسل‌کشی‌ها
سازمان ملل از امکان محاکمه آن سانگ سوچی می‌گوید

در طی روزهای گذشته و جنایات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیایی، به‌تازگی سازمان ملل از امکان محاکمه آن سانگ سوچی خبر داده است.

به گزارش دیده بان، اقلیت مسلمان روهینگیا در طی سال‌های گذشته همواره تحت ظلم و ستم فراوان از سوی دولت، ارتش، بودائیان افراط‌گرای این کشور واقع‌شده‌اند و تمامی این موارد را فردی هدایت و رهبری می‌کند که در همین دوران مدعیان حقوق بشر، جایزه صلح نوبل را به وی اهدا می‌کنند.

 

به‌تدریج این اقدامات وحشیانه به حدی می‌رسد که دیگر به حالت غیرعادی تبدیل‌شده و نسل‌کشی‌های این اقلیت مسلمان در دستور کار ارتش و بودائیان قرار می‌گیرد. اقداماتی مانند آتش زدن خانه‌ها و حتی برخی از مسلمان به‌صورت زنده در چنین آتش و فتنه نسل‌کشی سوزانده می‌شوند و در برابر چنین وقایعی در ابتدا سکوت مدعیان حقوق انسانی سؤال‌برانگیز و قابل‌تأمل است و درنهایت محکوم کردن‌ها در حد کلام مطرح می‌شود.

 

به‌تازگی اما سازمان ملل که تنها در حد حرف و نه عمل بوده، از امکان محاکمه آن سانگ سوچی خبر می‌دهد و نه به‌صورت قطعی و دقیق دراین‌باره، و چنین به نظر می‌رسد که سازمان ملل تنها از روی رفع تکلیفی ظاهری این موضوع را عنوان می‌کند.

 

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار مجوز سرکوب مسلمانان روهینگیا را صادر کرده است. کمیسر عالی حقوق بشر در گفتگو با خبرگزاری بی‌بی‌سی اعلام کرده است که اغلب در نسل‌کشی‌هایی ازاین‌دست بالاترین مقامات یک کشور تصمیم می‌گیرند و خانم سوچی رهبر میانمار است.

 

آنگ سان سوچی از پاسخ به اتهامات زید بن رعد حسین، این مقام عالی‌رتبه سازمان ملل، تاکنون واکنشی به این سخنان نشان نداده است. همچنین مدتی قبل، کمیساریای عالی سازمان ملل اعلام کرده بود که کشتار مسلمانان روهینگیا و سوزاندن خانه‌هایشان یک اقدام سیستماتیک و برنامه‌ریزی‌شده از سوی ارتش میانمار بوده است.

 

هفته گذشته نماینده کمیساریایی عالی حقوق بشر سازمان ملل در جمع نمایندگان کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل گفته بود که نحوه برخورد نیروهای امنیتی میانمار و افراد وابسته به آنان با مسلمانان روهینگیا با تعریف «پاک‌سازی قومی» انطباق دارد.

 

بنا به تعاریف مندرج در سازمان ملل نابودی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی ساکن در یک محل و یا منطقه و یا یک کشور مصداق بارز نسل‌کشی است. کنوانسیون‌های سازمان ملل کشورهای عضو را ملزم کرده است تا در صورت بروز نسل‌کشی، فوراً با آن مقابله کنند و مسئولان چنین اقدامی را محاکمه و مجازات کنند. طبق گفته نماینده کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، دولت میانمار نه‌تنها این واکنش را نشان نداده بلکه شواهد و قرائن حاکی از آن است که دولت این کشور مستقیماً در سرکوب اقلیت مسلمان نقش دارد.




انتهای متن/

سه شنبه, 28 آذر 1396 ساعت 10:55

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید