تکرار جنایت جنگی توسط آل سعود
هدایای عربی بر سر عروس و داماد یمنی

این اولین بار نیست که ارتش آل سعود در نقض آشکار معاهدات بین المللی جنگ و حقوق بشر به جای جنگیدن با نظامیان، اقدام به کشتار کودکان و زنان می کند، آماری که این روزها به بیش از 5000 نفر می رسد .

به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، برخی ساکنان و همچنین کادرهای پزشکی در روستای بنی زیلع می‌گویند هلیکوپترهایی که از مرزهای عربستان سعودی آمده‌ بودند، ابتدا در حمله‌ای هوایی ۲۵ غیر نظامی از جمله چند زن و کودک را کشتند.

این منابع می‌افزایند که هلیکوپترها پس از حمله نخست بازگشتند تا حمله‌ای دیگر را هنگام تخلیه زخمی‌ها توسط اهالی و کاردهای پزشکی انجام دهند؛ حمله‌ای که به کشته شدن سه تن از کارکنان اورژانس و دو غیر نظامی دیگر انجامید.

این اولین بار نیست که ارتش آل سعود در نقض آشکار معاهدات بین المللی جنگ و حقوق بشر به جای جنگیدن با نظامیان، اقدام به کشتار کودکان و زنان می کند، آماری که این روزها به بیش از 5000 نفر می رسد .

موارد نقض حقوق بشر توسط عربستان و ائتلاف عربی به قدری است که در برخی موارد حتی صدای متحدان غربی این کشورها را هم در آورده است.

این اقدامات در حالی با سکوت نسبی مجامع جهانی همراه شده که بر اساس پروتکل الحاقی کنوانسیون ژنو که در سال 1977 تصویب شد هرگونه حمله به غیر نظامیان ممنوع بوده و طبق قواعد حقوق بشر دوستانه، در یک جنگ باید حقوق غیر نظامیان به شرح زیر رعایت شود.

1. در هنگام جنگ بايد ميان رزمندگان و غيرنظاميان تفاوت قايل شد. غيرنظاميان نبايد هدف عمليات نظامى واقع شده و قربانى جنگ باشند.

2. طرفين مخاصمه نه تنها بايد ميان جمعيت غيرنظامى و رزمندگان تفكيك قايل شوند، بلكه ميان اموال متعلق به غيرنظاميان و اهداف نظامى نيز بايد فرق بگذارند. اين به آن معناست كه نه تنها غيرنظاميان بايد مورد حمايت قرار گيرند، بلكه كالاهاى موردنياز براى ادامه حيات آنها (غذا، دام، تأسيسات مربوط به آب آشاميدنى و مانند آنها) نيز مورد حمايت واقع شوند.

3. حملات و تهديدهايى كه هدف اصلى آن اشاعه ترور و وحشت ميان جمعيت غيرنظامى است، رسما ممنوع است.

4. حملاتى كه آثار آن به يك هدف خاص نظامى محدود نمى‌شود، يا هدف نظامى را دنبال نمى‌كند، ممنوع است (بمباران گسترده و مستمر).

5. تحت هيچ شرايطى نبايد از غيرنظاميان براى جلوگيرى از حمله به نقاط خاص و مناطق و اهداف نظامى استفاده كرد.

6. هرگونه حمله به بناهاى تاريخى، آثار هنرى يا عبادتگاه‌ها و استفاده از چنين اهدافى براى حمايت از اقدامات نظامى مطلقا ممنوع است.

7. تخريب تأسيسات داراى نيروهاى خطرناك (سدهاى توليدكننده نيروى برق و نيروگاه‌هاى هسته‌اى) كه مى‌تواند تلفات غيرنظامى زيادى به همراه داشته باشد ممنوع است. ضمن اينكه طرف‌هاى مخاصمه نبايد اهداف نظامى را در كنار چنين تأسيساتى قرار دهند.

8. مناطق خاصى را مى‌توان در نظر گرفت كه حمله به آن مطلقا ممنوع است. بيمارستان و مناطق و مكان‌هاى امنى را مى‌توان در زمان صلح در نظر گرفت كه از افراد تحت‌حمايت را در خود جاى‌دهد. مناطق غيرنظامى را نيز مى‌توان در زمان صلح در نظر گرفت كه نتوان با استفاده از نيروى نظامى‌از آن دفاع‌كرده و يا موردحمله‌قرار گيرد.

گفتنی است سالها پیش از کنوانسیون ژنو، امیرالمومنین ع بصراحت حقوق غیر نظامیان را محترم شمرده ، و به یکی از فرماندهانش فرموده است : «اِتَّقِ اللّهَ... و لا تقاتِلنَّ اِلاّ مَن قاتَلَكَ»؛ از خدا بترس؛ جز با كسى كه با تو پيكار كند، پيكار نكن.

منظور از غيرنظامى‌ها، افرادى مانند زنان، كودكان، پيران و... هستند. از اين‌رو، فقيهان اسلامى، اعم از شيعه و سنّى يك «قاعده فقهى» تأسيس كرده‌اند كه بر اساس اين قاعده فقهى، افراد غيرنظامى كشته نمى‌شوند:

فقيهان اهل‌سنّت در اين باب گفته‌اند: «لا يُقتَل غيرُ المُقاتِل»؛ غير جنگجوها، نبايد كشته شوند.

با نگاهی به متن بالا می توان اقدامات متعددی را مثال زد که ارتش آل سعود و همپیمانان منطقه ای این کشور نه به قواعد محترم شمرده شده در فضای بین المللی عمل کردند و نه به قاعده اسلامی که مدعی آن هستند.




انتهای متن/

شنبه, 18 مهر 1394 ساعت 14:54

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید