به گزارش دیده بان، «جفری هاینز» استاد علوم سیاسی دانشگاه متروپولیتن لندن در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با اشاره به رأی بیش از 100 کشور عضو سازمان ملل برخلاف خواسته آمریکا که در آن خواهان عقبنشینی واشنگتن از بهرسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل شدند، گفت: «تصمیم آمریکا (درباره بیتالمقدس) شدیدا ناخرسندکننده بود، بهخاطر اینکه بهطور اساسی برخلاف قوانین بینالمللی بود و بازتابی از صرف «منافع ملی» ایالات متحده - از دید ترامپ و مشاورانش - بود.
با این حال، این حقیقت که 35 کشور از شرکت در رأیگیری خودداری کردند نشان میدهد که نفوذ ایالات متحده - که بهطور خاص به تهدید آمریکا در زمینه قطع کمکها به کشورهایی که برخلاف میل واشنگتن رأی بدهند مرتبط است - همچنان قابل توجه است.
این استاد دانشگاه متروپولیتن لندن میگوید: برخی کشورهایی که از شرکت در رأیگیری (مجمع عمومی سازمان ملل درباره بیتالمقدس) خودداری کردند مصلحت را در این دیدند که چنین کنند.
وی با اشاره به تصمیم ترکیه برای انتقال سفارت به قدس شرقی، گفت این اقدام تا حدی میتواند همچنان تمرکز بر این موضوع را طولانیتر کند، اما حقیقت ماجرا این است که «جامعه بینالملل» پیشرفت بسیار اندکی در این موضوع داشته است: وادار کردن اسرائیل به اطاعت و پیروی از قوانین بینالمللی در رابطه با اراضی اشغالی (فلسطین).
مسئلهای که دو علت دارد: وجود یک «جامعه بینالمللی» ضعیف، غیرمنسجم و غیرمتمرکز و دیگری حمایت قوی ایالات متحده (و اتحادیه اروپا) از اسرائیل که باعث تقویت این رژیم - حمایت قوی افکار عمومی در اراضی اشغالی از اسرائیل - و تداوم بیتوجهی آن به قوانین بینالمللی و افکار عمومی بینالمللی میشود.