حمله‌های هدفمند رژیم صهیونیستی به اصحاب رسانه در لبنان؛ نهاد‌های بین‌المللی هشدار دادند

کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران تاکید می‌کند که خبرنگاران غیرنظامی هستند و جامعه بین‌المللی موظف است از آن‌ها محافظت کند.

به گزارش دیده بان، تشدید جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان، مطبوعات را در معرض خطر قرار داده است؛ آن‌ها با حمله‌های رژیم اشغالگر مواجه می‌شوند.

این رژیم همواره دفاتر رسانه‌ای را ویران کرده و چندین خبرنگار را به شهادت رسانده است؛ علاوه بر این، خبرنگاران در زمان گزارش، مورد حمله، مانع تراشی، تهدید و بازداشت قرار گرفته‌اند.

رژیم صهیونیستی در ۲۵ اکتبر (۴ آبان) به محلی که ۱۸ خبرنگار از چندین رسانه در حسبیا (شهری در جنوب لبنان) در آن مستقر بودند، حمله کرد. در این حمله غسان نجار، تصویربردار شبکه المیادین، محمد رضا، مهندس پخش این شبکه و وسام قاسم، خبرنگار شبکه المنار به شهادت رسیدند.

به گزارش یک رسانه انگلیسی، ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که به یک ساختمان نظامی حزب‌الله در حسبیا حمله کرده است. ارتش اشغالگر مدعی شد که چند ساعت پس از حمله، گزارش‌هایی مبنی بر هدف قرار گرفتن خبرنگاران دریافت کرده است.

لبنان روز دوشنبه، ۲۸ اکتبر (۷ آبان) به‌دلیل این حمله به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد.

از زمان آغاز حمله‌های رژیم صهیونیستی به لبنان در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲)، دست‌کم ۱۱ خبرنگار به شهادت رسیده‌اند. رژیم اشغالگر در اول اکتبر ۲۰۲۴ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) زمانی که حمله زمینی را به لبنان آغاز کرد، تنش‌ها را تشدید کرد.

کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران CPJ در حال تحقیق درباره ۵ مورد دیگر شهادت خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ها در لبنان ازسوی رژیم صهیونیستی از ۲۳ سپتامبر (۲ مهر) است.

 

541408 439

 

کارلوس مارتینز دلاسرنا، مدیر برنامه کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران، گفت: خبرنگاران غیرنظامی هستند و جامعه بین‌المللی موظف است از آن‌ها محافظت کند و برای اسرائیل روشن کند که سابقه طولانی مدت آن‌ها درمورد تجاوز و معافیت از مجازات در قتل خبرنگاران قابل تحمل نخواهد بود.

مارتینز دلاسرنا تاکید کرد: باید به نهاد‌های بین‌المللی برای انجام تحقیقات مستقل درمورد این قتل‌ها دسترسی داده شود؛ حمله‌های مرگ‌بار به خبرنگاران که تحت قوانین بشردوستانه بین‌المللی محافظت می‌شوند و ممانعت از فعالیت آن‌ها باید فورا متوقف شود.

کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران موانع زیر را برای خبرنگاران در لبنان از زمان تشدید تنش در سپتامبر ثبت کرده است.

حمله‌های رژیم صهیونیستی به مراکز رسانه‌ای

نظامیان صهیونیست در ۳۰ سپتامبر (۹ مهر) دفتر‌های شبکه تلویزیونی الصراط لبنان را در منطقه جنوبی بیروت بمباران و منهدم کردند.

اشغالگران در ۲۰ اکتبر (۲۹ مهر) ساختمانی را در جنوب شهر صور بمباران کردند که موسسه مالی القرض الحسن و ایستگاه رادیویی محلی صوت‌الفرح در آن قرار داشت. گزارش‌ها حاکی از آن است که پخش این ایستگاه رادیویی به‌دلیل بمباران متوقف شد.

ارتش رژیم صهیونیستی دفتر شبکه تلویزیونی المیادین در بیروت را در محله جناح بیروت در ۲۳ اکتبر (۲ آبان) بمباران و منهدم کرد. این حمله به شهادت یک نفر منجر شده و ۵ نفر دیگر مجروح شدند.

 

541409 271

 

ارتش اشغالگر مدعی شد که عملیات‌هایش در لبنان از ۸ اکتبر (۱۷ مهر) مطابق با تعهدهایش براساس قوانین بین‌المللی بوده است؛ این رژیم همچنین ادعا کرد که حمله‌هایش را فقط به‌سمت اهداف نظامی و عملیات‌های نظامی هدایت می‌کند و اشیاء غیرنظامی و غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهد.

رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد که از حمله روز ۲۰ اکتبر در شهر صور لبنان بی‌اطلاع است.

جابجایی اجباری خبرنگاران و کمبود تجهیزات حفاظت فردی

خبرنگارانی که در جنوب لبنان، ازجمله منطقه بقاع و ضاحیه جنوبی بیروت ساکن بودند، به کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران گفتند که به‌دلیل حمله‌های رژیم صهیونیستی در این منطقه با آوارگی روبرو هستند. دست‌کم ۱۵ خبرنگار آواره شدند و از گروه‌های محلی آزادی مطبوعات و اتحادیه مطبوعات کمک‌هایی در زمینه مسکن دریافت کردند.

آن‌ها همچنین گفتند که کمبود تجهیزات حفاظت فردی (PPE) برای بسیاری از خبرنگاران در لبنان یک مشکل بوده و اضافه کردند که بسیاری از اعضای مطبوعات این تجهیزات را در اختیار نداشته و بدون حمایت مستقیم رسانه‌ها به‌عنوان مترجم آزاد کار می‌کنند.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

چهارشنبه, 09 آبان 1403 ساعت 11:25

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید