به گزارش دیده بان، بیش از ۲۳۰ نفر از اصحاب رسانه، از جمله ۱۰۱ کارمند بیبیسی با ارسال نامه ای به مدیر بیبیسی، از این شبکه به دلیل رعایت نکردن «روزنامهنگاری عادلانه، دقیق و مبتنی بر شواهد» و استانداردهای تحریریه در پوشش اخبار غزه انتقاد کردند.
بیش از ۱۰۰ کارمند بیبیسی این شبکه را به جانبداری از اسرائیل در پوشش خبری خود درباره غزه متهم کردند و از آن خواستند که به «پایبندی به انصاف، صحت و بیطرفی» در گزارشهای خود بازگردد.
در این نامه که به طور انحصاری توسط روزنامه ایندیپندنت مشاهده شده و توسط سعیده وارثی (سیاستمدار انگلیسی پاکستانی الاصل) و جولیت استیونسون، بازیگر، امضا شده از بیبیسی خواسته شده است که «بدون ترس یا جانبداری» گزارش دهد و «به بالاترین استانداردهای – با تأکید بر انصاف، دقت و بیطرفی واقعی – بازگردد».
این نامه همچنین خواستار پایبندی این شبکه به مجموعهای از تعهدات روزنامه نگاری شده است که شامل این موارد است: «بازتاب اجازه ندادن به خبرنگاران خارجی برای دسترسی به غزه توسط اسرائیل، داشتن صراحت هنگامی که شواهد کافی برای حمایت از ادعاهای اسرائیل وجود ندارد، آوردن نام اسرائیل در تیتر مقاله ها هنگامی که مرتکب جنایت شده است، ذکر سوابق تاریخی مربوط به پیش از اکتبر ۲۰۲۳ در خبرها، و به چالش کشیدن نمایندگان کابینه و ارتش اسرائیل در تمام مصاحبهها».
بیبیسی این ادعاها را رد کرده و تأکید کرده است که «تلاش میکند تا به مسئولیت خود برای ارائه معتبرترین و بیطرفترین اخبار عمل کند».
یکی از امضاکنندگان این نامه در مورد تیتر «(پیکر) هند رجب، ۶ ساله، چند روز پس از تماسهای تلفنی برای کمک در غزه پیدا شد» گفت: «این یک حادثه طبیعی نبود. اسرائیل، عامل این جنایت، باید در تیتر ذکر میشد و باید تصریح میشد که او کشته شده است.»
یکی دیگر از اصحاب رسانه گفت: «فلسطینیها همیشه (از سوی رسانه های غربی) به عنوان منبعی اعتماد ناپذیر تلقی میشوند و ما همواره، به رغم سابقه مستند ارتش اسرائیل در دروغگویی، روایت اسرائیل از وقایع را در اولویت قرار میدهیم.»
او افزود: «ما اغلب ترجیح میدهیم اسرائیل را از تیتر حذف کنیم یا در مورد اینکه چه کسی ممکن است مسئول حملات هوایی باشد، تردید کنیم. برای هر موضوعی مرتبط با غزه انتظار صحت سنجی بسیار بیشتری، نسبت به آنچه برای دیگر کشورها در نظر گرفته می شود، داریم.»
یکی دیگر از نگرانیهای که کارکنان بی بی سی مطرح کردهاند شامل پوشش ندادن رویدادهایی مانند پخش زنده پرونده نسلکشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری در ۱۱ ژانویه، اما تصمیم به پخش زنده دفاع اسرائیل در روز بعد، می شود. از ۲۳۷ امضاکننده، ۷۲ نفر، از جمله بارونس (سعیده) وارثی، وزیر امور خارجه سابق بریتانیا، جولیت استیونسون بازیگر و همچنین دهها چهره دانشگاهی، این نامه را به صورت علنی امضا کرده اند.
این نامه با تمرکز بر بیبیسی، همچنین بر کوتاهی های دیگر رسانهها از جمله آی تی وی و اسکای نیوز نیز تاکید می کند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما