به گزارش دیده بان،روزنامه گاردین انگلیس نوشت، در روش واتر دوزینگ ابتدا متهمان را در آب دمای نزدیک به صفر درجه فرو برده و سپس آنها را در ورقههای پلاستیکی بسیار سرد میپیچند.
در این روش متهم علاوه بر حس غرق شدن، افت شدید دمای بدن را تجربه میکند.
گزارشهای ضد و نقیضی درباره شمار افرادی که با این روش مورد شکنجه قرار گرفتند، منتشر شده است. سازمان سیا مدعی است تنها سه نفر با این روش شکنجه شدهاند اما مجلس سنای امریکا در دسامبر 2014 با انتشار گزارشی درباره شکنجه، تایید کرد که دستکم 13 نفر با این روش مورد شکنجه قرار گرفتهاند.
دولت امریکا بارها به خاطر نحوه رفتار با بازداشت شدگان و شکنجه آنان پس از آغاز جنگ به اصطلاح علیه تروریسم از سال 2001، از سوی گروههای حامی حقوق بشر از جمله دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل مورد انتقاد قرار گرفته است.
لارا پیتر، از کارکنان دیدهبان حقوق بشر که درباره شکنجه بررسی کرده است، گفت ادعای سیا درباره اینکه تنها سه نفر را با غرق مصنوعی شکنجه کرده است، ادعایی «کاملا فریبنده» است.
وی گفت: «اول اینکه بیش از سه نفر به روش غرق مصنوعی شکنجه شدند. دوم اینکه سیا از آب برای شکنجه بازداشت شدگان به شیوههای مختلف استفاده کرده است که نمیشود آن را به عنوان شکنجه طبقه بندی نکرد... چه آن را غرق مصنوعی (واتر بوردینگ) یا واتر دوزینگ بنامیم، ساده و واضح (باید گفت که) شکنجه است.»