به گزارش موسسه راهبردي ديده بان، ترکیه یکی از کشور هایست که افرادي كه به دنبال پناهندگي هستند باید در آن توقف داشته باشند تا بتوانند ويزاي اروپا را دریافت کنند .
اما اتفاقاتي كه در اين راستا رخ مي دهد شنيدني است كه جاي دارد تا عده اي كه از سر تغافل به اين مسير مي روند قدري تامل كنند.
بعضی از این عناصري كه به دنبال پناهندگي هستند،افراد بیاصالتی هستند که حاضرند برای رسیدن به خواسته خود دست به هر کاری بزنند .ازآنجاییکه دولت ترکیه هم خیلی به فکر مولفه هاي انساني نيست راهکارهایی را جلوی پای آنها قرار داده كه بسيار تاسف بار است. یکی از این امور فروش ایمان و اعتقاد است كه به اموري همچون وادادگي و تن فروشي منتهي مي شود.
گفتني است،در بعضی از کلیسا نماهای ترکیه دختران جوان به بهانه دریافت برگه غسل تعمید باید ماها و شاید چند سال در یک کلیسا خدمت کار باشند و پستترین کارها را بدون هیچ دستمزدی انجام دهند تا برگه غسل تعمید را به دست بیاورند . البته شرایطی هم وجود دارد که میتواند مدتزمان دریافت برگه غسل تعمید را کمتر کند. برای کم شدن این زمان باید در کنار کارهای پستی که به این افراد میدهند روابط نامشروع هم داشته باشند. این در حالی است که دین مسیح هیچگونه از این اعمال قبیح را نمیپسندد . اما افراد مقدس نمای بعضی از این کلیساها و یا کلیسای خانگی در ترکیه افراد را به این اعمال زشت وادار میکنند . البته همین شرایط برای پسران هم جاری میباشد تا راهي براي پناهندگي به دست بياورند .
راههای دیگری هم برای به دست آوردن این برگه کذایی وجود دارد . در این شرایط باید به سراغ دلالان برگه غسل تعمید بروند و با پرداخت هزاران لیر ترکیه این برگه را به دست آورند . شاید فکر میکنند این برگه جواز ورود به زندگی بهتر باشد ،اما سرگذشت کسانی که ایمان اعتقاد خود را برای به دست آوردن دنیا فروختند را باید دنبال کرد .در این صورت حتماً زودتر به جواب خواهند رسید .
یک پناهنده در مصاحبه با یکی از سایتهای فارسیزبان مبلغ مسیحيت تبشيري این درد دلها را کرده تا نقشه راه دینفروشان روشنتر از قبل شود .
منصور درباره واقعیت تلخ دیگری صحبت میکند که همراه با گردش مالی قابل توجه ای برای بانیان آنان همراه هستند.
او میگوید گرچه بسیاری از کلیساها و ایمانداران و کشیشها مسیری انسانی و به دور از انحراف را میروند اما کم نیستند سازمانهایی با عناوین مختلف و به اصطلاح مسیحی که در این وادی وارد شدند و فکر جیبشان هستند. اشاره او به غسل تعمیدهای تجاری است. «...هستند افرادی که حاضرند برای اینکه تعمید داده شوند مبالغ هنگفت پرداخت کنند تا برگه غسل تعمید را دریافت کنند و معتقدند برگه تعمید برخی از کلیساها و یا سازمانهای مسیحی خارج از ترکیه (عمومن اروپا و امریکا) کیسشان را قویتر می کند، بسته به میزان اعتبار کلیساها، دلالان بین ۲۰۰ تا هزار لیر برای انجام و برگه غسل تعمید دریافت میکنند، کاری که منافع شخصی است و در نهایت بدنام کردن کلیساهای راستین. در واقع کسی که چیزی از مسیحیت نمیداند و تعریف درستی از آن ندارد اما به لطف پول و پارتی تعمید میگیرد.»
در این بین اما عدهای هستند که درباره نوعی تفکیک بر اساس جنسیت و جذابیتهای ظاهری حرف میزنند.
کم نیستند مسئولانی که در سپردن خدمات یا مشارکت دادن افراد در فعالیتهای کلیسایی، براساس جنسیت و ظواهر افراد آنها را به کار میگیرند.
علیرضا، که کمتر از شش ماه است در ترکیه پناهنده شده میگوید که اهل شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی است و «بارها به چشم دیده زنان و دخترانی که زیباترند از احترام بیشتری برخوردار هستند و مورد توجه مسئولان آن تشکیلات واقع می گردند، آنان مخاطبان خاص مسئولین اینگونه کلیسا نماها می شوند و حتی نگاهها بیشتر درگیر آنان است که جذابیتهای جنسی بیشتری دارند تا افرادی که ظاهر معمولی دارند.»
این نوکیش مسیحی خاطره ناخوشایندی هم از این ماجرا دارد. روزهای اول که در ترکیه به کلیسا رفته و از سلسله مراتب تقرب آگاهی نداشته روی صندلیهای ردیف جلو نشسته که از او خواستند عقبتر برود!
در گفتگویی که « محبت نیوز» با ایمانداران و حتی غیرمسیحیان درباره مسیحیت به عنوان کیس پناهندگی انجام داد نقاط مشترک زیادی بیان گردید. مثلا اینکه بسیاری از آنان که به ترکیه آمدند در ایران مسلمان بودند و با ورود به ترکیه با پرس و جو متوجه شدند «مسیحیت» کیس قابل قبولی است و عنوان کردند که مسیحی هستند و تا زمانی هم که به پیش مصاحبه یا مصاحبه اصلی میروند در کلیسا و یا کلیساهای خانگی در ترکیه آموزشهای مقدماتی را برای خالی نبودن عریضه میبینند و روایات ساختگی از شرایطشان در ایران بیان میکنند و جالب اینجاست که اکثر مسئولان کلیسایی نیز حتی به این حقیقت وقوف کامل دارند !