سودای حقوق بشر در ترکیه
«اخراج 800 و بازداشت 160 روزنامه‌نگار ترک در سال 2015»

حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه می‌گوید در سال 2015، حدود 800 روزنامه‌نگار در این کشور اخراج و نزدیک به 160 تن دیگر دستگیر شده‌اند.

به گزارش دیده بان، سزگین تانری‌کولو، نایب رئیس حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP) اعلام کرد دولت آنکارا سال میلادی گذشته 774 روزنامه‌نگار را از کار بیکار و 156 نفر دیگر را بازداشت کرده است. افزون بر این، 238 تن از اصحاب رسانه نیز در دادگاه پرونده دارند.

تانری‌کولو با اشاره به پیامِ روز یکشنبۀ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه درباره آزادی رسانه، گفت همه باید این پیام را بپذیرند، اگرچه ظاهراً در شرایط فعلی، دموکراسی در ترکیه «ورشکسته» شده است.

بسیاری درباره اوضاع رو به وخامتِ آزادی رسانه و مطبوعات در ترکیه، به ویژه تعداد روزنامه‌نگارانی که به اتهام توهین به مقام‌های دولتی و یا انتقاد از آنها تحت پیگرد قانونی قرار دارند، نگران هستند.

بسیاری از رسانه‌ها در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی از نقش آنکارا در حمایت از گروههای تروریستی فعال در سوریه منتشر کرده‌اند.

روزنامه چپ-میانۀ جمهوریتِ ترکیه خرداد امسال (ژوئن 2015) در تارنمای خود ویدئویی منتشر کرد که دالّ بر همکاری سازمان اطلاعات ملی این کشور (میت) با تروریست‌های تکفیری داعش در سوریه بود.

اردوغان که از انتشار این ویدئو به خشم آمد، تهدید کرد جان دوندار، سردبیر این روزنامه به خاطر این افشاگری «بهای سنگینی» خواهد پرداخت.

روزنامه «تودیز زمان» نیز در همان زمان اعلام کرد آنکارا به تروریست‌های داعش اجازه می‌دهد آزادانه در خیابان‌های منطقه مرزی آقچه‌قلعه در استان شانلی اورفه رفت‌وآمد کنند.

سوریه حدود 5 سال است که درگیر خشونت تروریست‌های تحت حمایت خارج است؛ در این بین، گفته می‌شود برخی از کشورهای منطقه از جمله ترکیه، عربستان و قطر از این تروریست‌ها حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کنند.




انتهای متن/

سه شنبه, 22 دی 1394 ساعت 10:45

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید