اگر چه کلیسای کاتولیک به صراحت از بومیان کانادا بابت نسل کشی و کشتار دسته جمعی کودکان عذرخواهی کرده است، اما رهبران بومی کانادا همچنان منتظرند که شخص پاپ این گناه را گردن بگیرد.
این عذرخواهی پس از آن عنوان شد که حدود یک هزار و ۲۰۰ قبر بینام و نشان در سه مکانی که کودکان بومی کانادا آنجا در مدارس ساکن بودند، کشف شد.
کودکان بومی کانادا به اجبار کلیسای کاتولیک و دولت، به مدارس شبانهروزی فرستاده میشدند.
«جاستین ترودو»، نخستوزیر کانادا کشف بقایای جسد ۲۱۵ کودک در محل سابق مدرسهی شبانهروزی «کاملوپس» را «یادآوری دردناکی» دربارهی «فصل ننگباری از تاریخ کشور ما» توصیف کرد و پرچمهای کانادا را بر فراز همهی ساختمانهای فدرال کانادا به حالت نیمهافراشته درآورد.
گفته میشود ممکن است اجساد بیشتری هم پیدا شود، چراکه جستوجو در زمینهای اطراف این مدرسه همچنان ادامه دارد.
از اواخر قرن نوزدهم تا اواخر قرن بیستم، مدارسی در کانادا تأسیس شدند که هدف آنها «انطباق» کودکان بومیان این کشور با جامعهی سفیدپوست کانادا بود. حضور کودکان بومی در این مدارس الزامی بود؛ به عبارت دیگر، مقامات کانادایی این کودکان را از خانوادههای خود جدا میکردند و به مدارس شبانهروزی میبردند که به جای زمین بازی برای تفریح این کودکان، قبرستان برای دفن اجساد آنها داشتند. نهتنها تمامی این کودکان از استفاده از زبان مادری و عمل به سنتهای بومی خود محروم میشدند، بلکه بسیاری از آنها حتی در همین مدارس به علتهای مختلف جان خود را از دست میدادند.
دلایل متعددی برای فوت این کودکان برشمرده شده است که از جملهی آنها بیماریهای فراگیر و سوءتغذیه است. در عین حال، دولت کانادا در عذرخواهی رسمی سال ۲۰۰۸ خود به خاطر سیاست سلبهویت کودکان بومی اعتراف کرد که بدرفتاری فیزیکی و سوءاستفاده جنسی از این کودکان، که برخی از آنها تنها سه سال داشتند، در مدارس شبانهروزی فوقالعاده فراگیر بوده است. دولت ترودو، سال ۲۰۱۹، همچنین اذعان کرد که آنچه در مدارس شبانهروزی رخ داده، مصداق نسلکشی بوده است.
منبع:شبکه خبر