به گزارش دیده بان، حجتالاسلام وحید احمدی اظهار کرد: سابقه تصمیمات عجولانه برای عربستان در عرصه روابط سیاسی طولانی است و این موضوع در مورد اتخاذ تصمیماتی در خصوص ایران نیز صدق میکند که همگی به دلیل شکستهای سیاستهای سعودی در ارتباط با منطقه است.
وی با بیان اینکه آل سعود هزینه هنگفتی برای حمایت از تروریسم و فعال کردن آنها در منطقه، در سوریه، عراق، لبنان و یمن پرداخته است، افزود: با نگاهی به تحرکات عربستان در منطقه به خوبی میتوان دریافت که سیاستهای رژیم سعودی شکست خورده است که این موضوع در کنار کشمکشهای درونی دولت و حکومت آل سعود مشکلاتی را برای آنها به وجود آورد و به همین دلیل آنها بازی خطرناکی با ریسک بسیار بالا انجام دادند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیح داد: عربستان شیخ نمر را با اتهام تروریستی اعدام کرد؛ حال اینکه این اقدام در راستای انتقام از شیعیان بود؛ به طوری که رهبر شیعیان را با آن وضعیت فجیع به شهادت رساند و بعد از آن تمامی تلاشاش را به کار برد تا اذهان عمومی را به سمت دیگری سوق دهد.
وی ادامه داد: عربستان میدانست که کشورهای اسلامی به خصوص جامعه شیعه در جهان و از جمله جمهوری اسلامی روی این موضوع حساس خواهند شد و اعتراضاتی میکنند. البته ما رفتار کسانی را که به سفارت عربستان حمله کردند تأیید نمیکنیم؛ آن هم به این دلیل که جمهوری اسلامی امنترین و قانونیترین کشور در عرصه جهانی تعبیر میشود و نباید خدشهای به این جایگاه وارد شود.
وی افزود: به هر حال به دلیل عمق این فاجعه تعدادی به سفارت عربستان حمله کردند و بلافاصله بعد از آن عربستان با استفاده از این فرصت تلاش کرد تا از مسئله اصلی شکست سیاستهایش و اتفاقات داخلی کشور عربستان استفاده کند. به همین دلیل تمرکزش را بر تشویق برخی کشورهای همسویش با قطع ارتباط به کار گرفت؛ کشورهایی که با پول راضی میشوند.
احمدی ادامه داد: از طرف دیگر عربستان تلاش میکند تا دشمنی برای خود ترسیم کند تا بر تمامی شکستهایی که در منطقه متحمل شده است سرپوش گذاشته و پاسخی برای مردمانش داشته باشد. آن هم به این دلیل که عربستان در طول سالیان گذشته مشکلات سیاسی بسیاری را ایجاد کرده و باید به مردمانش پاسخگو باشد تا اذهان را به سمت دیگری منحرف کند.
رئیس کمیته سیاست خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمعبندی گفت: با در نظر گرفتن این شرایط اگر عربستان برای همراهی برخی کشورها جهت قطع ارتباط با ایران برنامهای از پیش تعیین شده نیز نداشت ولی از این فرصت استفاده کرد که به باور ما مشورتهای سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی و انگلیس تأثیر جدی در اتخاذ این تصمیم داشته باشند؛ چون میدانیم که نیروهای امنیتی آنها در صحنه امنیتی سعودی نقش دارند و همکاریهای خوبی را با عربستان انجام میدهند، آن هم در چنین عرصهای که بیتفاوت نخواهند بود و تمامی تلاششان را برای فعال بودن به کار میبرند.