به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، عفو بین الملل روز سهشنبه با انتشار گزارشی ضمن اشاره به اینکه این دو کشور مسیری برای حرکت مهاجران غیرقانونی به سوی اروپا به شمار میروند، افزود پناهجویان و مهاجرانی که از طریق بالکان به سوی اروپا میروند با رفتارهای خشونتآمیز مقامات و تبهکاران محلی روبهرو هستند و اتحادیه اروپا نیز بیشرمانه با سیاست های خود در قبال مهاجران غیر قانونی،به این رفتارها بیتوجهی نشان میدهد.
در بیانیه عفو بین الملل آمده است این گزارش حاصل چهار تحقیق جداگانه در صربستان، مجارستان، یونان و مقدونیه بین ژوئیه 2014 تا مارس 2015 است.
به گفته عفو بین الملل، در مرزهای یونان با مقدونیه و مقدونیه با صربستان، بدرفتاریهای شدیدی با مهاجران غیرقانونی صورت میگیرد و بسیاری از آنها مجبورند برای عبور از مرزها، رشوههای سنگینی به مقامات محلی پرداخت کنند.
دراواسط ژوئن پلیس صربستان از دستگیری 29 نیروی پلیس و مامور گمرک متهم به فساد و سوء استفاده از قدرت خبر داد.
قوانین مربوط به متقاضیان پناهندگی در کشورهای منطقه بالکان تناسبی با شرایط موجود در این منطقه ندارد. بنابه اعلام وزارت کشور صربستان، از ابتدای سال میلادی تاکنون بیش از 34 هزار نفر متقاضی پناهندگی شدهاند.
در این بیانیه به اتحادیه اروپا این انتقاد وارد شده است که به جای حمایت از بهبود شرایط درخواست پناهندگی، مبالغ هنگفتی صرف کنترل مرزها میکند.
صربستان عضو اتحادیه اروپا نیست اما با چهار کشور بلغارستان، رومانی، مجارستان و کرواسی هممرز است. مجارستان اخیرا تصمیم به احداث دیواری در نوار مرزی با صربستان گرفته است.
در این زمینه پترسیارتو Péter Szijjártó وزیر خارجه مجارستان ،چهارشنبه 17 ژوئن اعلام کرد که این کشور برای جلوگیری از ورود پناهجویان، در مرز خود با صربستان دیواری به ارتفاع چهارمتر احداث خواهد کرد.
وی تصریح کرد که کشورش نمیتواند برای حل بحران پناهجویان منتظر تصمیمات اتحادیه اروپا بماند.
مجموع مهاجرانی که سال گذشته میلادی وارد مجارستان شدند به ۴۳ هزار تن رسید اما این رقم در شش ماه سال جاری افزایش قابل توجهی داشته است.
صربستان اعلام کرد که از این تصمیم همسایهاش «شگفتزده و غافلگیر» شده است.خط مرزی مجارستان و صربستان ۱۷۵ کیلومتر طول دارد.
این در حالی است که دادستان عالی اتحادیه اروپا ، بر ضرورت مقابله با مهاجرت غیرقانونی به اروپا تاکید کرد. میشله کانینکز" "Michelle Kanynkz"دادستان عالی اتحادیه اروپا روز دوشنبه با اشاره به ضرورت مقابله با موج مهاجران غیرقانونی از طریق دریای مدیترانه به اروپا اعلام کردکه اطلاعات به دست آمده نشان میدهد ، بخشی از تلاشها باید متوجه کمکهای مشترک به اتحادیه اروپا بمنظور واکنش در برابر مهاجرت غیرقانونی، تروریسم و جنایات سایبری باشد.کانینکز افزود قایق هایی که مهاجران غیرقانونی را با عبور از دریای مدیترانه به اروپا می آورند، حامل برخی از اعضای داعش هم هستند.
دادستان عالی اتحادیه اروپا با بیان این که تلاشهای هماهنگ برای همکاری در اروپا در جریان است ، افزود احتمال دارد گروههای تروریستی مانند داعش ،برای تامین هزینههای خود به قاچاق انسان نیز اقدام کنند.بحران مهاجران غیرقانونی در اروپا به یکی از چالش های جدی اتحادیه اروپا تبدیل شده است. مهاجران غیرقانونی بیشتر از طریق ایتالیا، یونان و مالت وارد اروپا می شوند. در حال حاضر بدلیل حجم بالای مهاجران غیر قانونی اساسا پذیرش ، اسکان و در مرحله بعد جای دادن آنها در کشورهای اروپایی به مساله لاینحلی تبدیل شده است.