به گزارش دیده بان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، همزمان با دومین روز از هفته «حقوق بشر آمریکایی» میزگردی تخصصی با حضور کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر کشور و علیرضا طهماسبی، معاون سیاسی استانداری گلستان در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان برگزار شد.
غریبآبادی در میزگرد تبیین و افشای «حقوق بشر آمریکایی» که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان گلستان برگزار شده بود، گفت: در داخل آمریکا مصادیق متعددی از نقض حقوق بشر را شاهد هستیم.
وی افزود: در حالی که سیاهپوستان در آمریکا جمعیت بسیار کمی را نسبت به سفیدپوستان تشکیل میدهند، اما بیشتر زندانیان آمریکا از سیاهپوستان هستند، 85 درصد میزان تعرضات پلیس در آمریکا نسبت به سیاهپوستان است، در هر 36 ساعت یک سیاهپوست به دست پلیس آمریکا کشته میشود و اگر سیاهپوستی در این کشور سروکارش با دستگاه قضایی بیفتد، از یک دادرسی عادلانه بهرهمند نمیشود؛ اینها همه تنها بخشی از حقوق بشر آمریکایی آن هم در سطح داخلی است.
معاون ستاد حقوق بشر به بیان مصادیقی از نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح بینالمللی نظیر دخالتهای نظامی در عراق، افغانستان و لیبی و حمایت از برخی کودتاها و رژیمهای دیکتاتوری پرداخت و گفت: علاوه بر مصادیقی که در تیرماه درخصوص اقدامات آمریکا علیه ملت ایران احصاء شده، موارد مهم دیگری وجود دارند که با حمایت مستقیم و غیرمستقیم این کشور روی دادهاند: 17هزار شهید ترور، 200 هزار شهید و بیش از 700هزار مجروح در جریان جنگ تحمیلی، 13 هزار شهید و بیش از 100 هزار نفر جانباز شیمیایی و 4000 شهید راه مبارزه با مواد مخدر تنها بخشی از این مصادیق هستند.
وی با بیان اینکه گستردهترین تحریمها و تهاجمها علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا صورت گرفته که هیچ کشوری در تاریخ معاصر با این قبیل از خصومتها مواجه نبود، گفت: با وجود تمام این هجمهها، ایران اسلامی به پیشرفتهای کلان ملی و بینالمللی دست پیدا کرد اما این پیشرفت نافی مسئولیت کشورهای واضع تحریم نیست.
معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر کشور متذکر شد: آمریکا کشور ذیصلاحی نیست که بخواهد در حوزه حقوق بشر حرف بزند و کشورهایی مثل ایران را که خود قربانی نقض حقوق بشر بر اثر اقدامات این کشور و همپیمانان آن هستند، متهم به نقض حقوق بشر کند.
وی در خصوص نقش رسانهها در مقابل هیاهوی رسانهای غرب خاطرنشان کرد: هر خبری مورد وثوق نیست، بنابراین اولین وظیفه رسانههای ما هوشیاری است.
غریبآبادی با بیان اینکه حقوق بشر پنج بُعد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مدنی را شامل میشود، ابراز کرد: غرب بیشتر علاقهمند به ابعاد سیاسی و مدنی حقوق بشر است و تعمداً ابعاد دیگر را نادیده میگیرد، لذا رسانههای داخلی باید تلاش گستردهای انجام دهند تا پیشرفتهای حقوق بشری کشور را منعکس کنند.
وی همچنین بیان کرد: جالب است بدانید که گروهک تروریستی منافقین نیز خود را حامی حقوق بشر معرفی میکند، در حالی که 17 هزار نفر را در داخل کشور شهید کردند و هنوز نیز دست به اقدامات تروریستی میزنند، اما مدعیان حقوق بشر جهان از اینها حمایت میکنند و آنها را در بهترین مکانهای اروپایی استقرار دادند.
غریبآبادی در پایان از تدوین و انتشار «مجموعه حمایت و ارتقای حقوق بشر» در ستاد حقوق بشر کشور و چاپ و انتشار کتاب 130صفحهای «وضعیت حقوق بشر در آمریکا در سال 2015» خبر داد.