به گزارش موسسه راهبردی دیدهبان، پس از تجربه ناموفق جامعه ملل در جلوگیری از جنگی خانمان سوز، سازمان ملل متحد با همراهی و شرکت ایالات متحده شکل گرفت. یکی از اهداف تشکیل این سازمان جلوگیری از ظلم متراکم نسبت به انسانها بود . مسالهای که در همان ابتدا توسط همین ساختار زیر سوال رفت و آن ایجاد زیر شاخهای به نام شورای امنیت بود. هرچند این شورا نه برای دور زدن سازمان که بازویی کمکی برای آن بود اما با قرار دادن 5 کشور به عنوان کشورهای دارای حق وتو، اصل موجودیت سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی مورد تهدید واقع شد.
اما این پایان ماجرا نبود، سازمان ملل این نهادی که بناست بین المللی باشد همواره با تناقضات رفتاری خود تحت تاثیر سازندگان نظم ظالمانه جدید امیدها برای برقراری صلح فراگیر در جهان را به یاس تبدیل کرده است. پذیرش کشوری به نام اسراییل که از اساس یک خودخوانده جعلی است آنهم به بهانه اقدامی که صدها کیلومتر دورتر از فلسطین اشغالی بر اساس ادعاها رخ داده است هیچگونه توجیه سیاسی و حقوقی نداشت. دردآورتر اینکه در طول سالهای اشغال کشور فلسطین هرگونه دنائت و جنایتی از سوی اشغالگران با بی تفاوتی از سوی مهمترین نهاد بین المللی روبرو می شد که این سکوتها کار را به جنایتهای جنگی شبیه صبرا و شتیلا کشانید.
هرچند سازمان ملل بارها کوشید تا اقدامی عملی در برابر این وحشی گریها انجام دهد اما همان ساختار معیوبش پاشنه آشیل بود و این اعتراضات در شورای امنیت با یک وتو روبرو میشد و خروجی قابل اعتنایی صورت نمیپذیرفت.
طی یکسال گذشته این نهاد بین المللی با اقدامات عجیبش نشان داده که دیگر نمیتواند راهکاری برای مدیریت مشترک جهانی بین انسانها باشد و ظاهرا آلودگی در درون این سیستم نهادینه شده و احتیاج به اصلاحات اساسی دارد. از جمله اینکه ریاست یکی از پنلهای حقوق بشر را عربستان!! برعهده گرفت و جامعه حقوق بین المللی را در بهت فرو برد. چند ماهی از این اقدام عجیب گذشت تا طی دو هفته گذشته نام آل سعود از فهرست کودک کشان در یمن نیز حذف شد و امیدها برای رسیدگی قضایی به جنایات جنگی دو سال اخیر ناامید شد.
اما باید شاهکار این پیر نهاد غیرپویا را انتصاب رژیم غاصب به ریاست کمیته حقوقی دانست. غاصبانی که بارها و بارها حقوق بین الملل را زیرپا نهادند امروز به عنوان رئیس همین کمیته برگزیده شدهاند . بنظر می رسد ادامه این روند اعتبار جهانی این سازمان را از بین برده و آن را تا سطح یک شرکت مقاطعه کار بین المللی پایین خواهد آورد.
گفتنی است، روز دوشنبه مجمع عمومي سازمان ملل در جريان يك رأيگيري مخفي، رژيم صهيونيستي را به عنوان رئيس كميته حقوقي اين سازمان انتخاب كرد. به نوشته پايگاه تايمز اسرائيل، انتخاب رژيم صهيونيستي به رياست اين كميته با پيشنهاد و لابيگري گسترده كشورهاي غربي صورت گرفته است. انتخاب رژيم صهيونيستي به عنوان رئيس اين كميته با اعتراض شديد نماينده فلسطين در سازمان ملل مواجه شده و رياض منصور تاكيد كرده كه سازمان ملل بايد «يك نامزد واقعا مسئول و واجد صلاحيت و نه ناقض بزرگ حقوق بينالمللي» را انتخاب ميكرد.