نسل‌کشی به وقت ساعت جهانی صلح

سال ۲۰۲۴ در ساعات پایانی خود مانند سال‌های گذشته ساعت جهانی صلح را سپری می‌کند، این در حالی است که غزه در ۱۵ ماه گذشته رنگ صلح یا اقدام جهانی برای برقراری صلح در این جغرافیا را به خود ندیده است.

به گزارش دیده بان، صلح و امنیت از اساسی‌ترین و پایه‌ترین شرایط زندگی بشر روی کره زمین هستند؛ مناسبت‌های مختلفی در تقویم بین‌المللی برای این موضوع تعیین شده ‌اند: روز جهانی صلح، روز جهانی مراقبه از صلح، ساعت جهانی صلح، ...

در عین حال، ساعت جهانی صلح سال ۲۰۲۴ در حالی فرا می‌رسد که جهان برای دومین سال متوالی شاهد نسل‌کشی مستمر رژیم صهیونیستی در غزه است.

 

ساعت جهانی صلح چیست؟

۳۱ دسامبر روز جهانی مراقبه از صلح است که مناسبت مهم دیگری یعنی ساعت جهانی صلح را در خود جای داده است؛ از اوایل دهه ۱۹۹۰ تاکنون از ساعت ۲۳:۳۰ روز ۳۱ دسامبر (۱۱ دی) تا ۰۰:۳۰ اول ژانویه (۱۲ دی) به امید جهانی بدون جنگ، ساعت جهانی صلح نامیده شده است.

یکی از دلایل نامگذاری این ساعت مشخص به‌عنوان ساعت جهانی صلح، سرمایه‌گذاری مرگ‌بار شماری از کشور‌های جهان روی توسعه تسلیحات پیچیده و کشنده است که در برخی موارد قدرت نابود کردن کل شهر‌ها را بر اثر یک حمله دارند.

ساعت جهانی صلح تعیین شده است تا جهانیان را متقاعد کند که صلح پایدارتر از خشونت و کم‌هزینه‌تر از آن است؛ تلاشی که میزان ناکامی‌اش با نگاهی به جنگ‌ها و درگیری‌های جهان درک می‌شود.

باربارا اوگین کوندرون مبتکر ایده ساعت جهانی صلح در سال ۱۹۹۵ از سران کشور‌ها خواست تا ساعتی را به فکر و عمل مسالمت‌آمیز درباره صلح اختصاص دهند؛ با تقویت و محبوبیت ایده «صلح خودسامان‌ده» در میانه تشدید درگیری‌های نظامی در جهان در سال‌های اخیر، ساعت جهانی صلح نیز جایگاه مهمی در ترویج همکاری و صلح جهانی داشته است.

در حالی که حمایت از حقوق اساسی بشر جزء جدایی‌ناپذیر حفظ صلح و برابری در جهان است، جنگ همیشه برای جامعه بشری مخرب بوده است؛ در دهه‌های اخیر جنگ‌ها به لطف سلاح‌های هسته‌ای و دیگر فناوری‌های مرگ‌بار، بیش از هر زمان دیگری به جنایت‌های جدی و ضدبشری منجر می‌شوند.

به همین دلیل است که همه مردم جهان باید حافظان خوبی برای صلح شده و هر کاری که در توان دارند انجام دهند تا از حفظ و تقویت صلح اطمینان حاصل شود.

 

599481 355

 

ساعت جهانی صلح در تقویم نسل‌کشی ۲۰۲۴

در حالی که ساعت جهانی صلح به امید رسیدن جهانی بدون جنگ تعیین و در بیش از یک ربع قرن گذشته گرامی داشته شده است، سال ۲۰۲۴ در حالی برای پاسداشت این ساعت آماده می‌شود که سالی با تجربه‌های متعدد خشونت و جنگ در نقاط مختلف کره زمین بوده است.

 

599659 395

 

صلح در سال ۲۰۲۴ برای مردم بسیاری از نقاط جهان، رویایی دست‌نیافتنی بود که مرگ‌ومیر‌ها و قتل‌عام‌های زیادی را درپی داشت، این در حالی است که صلح همچنان در معاهده‌ها، بیانیه‌ها، قوانین، پیمان‌ها، ...، در یک کلام روی کاغذ، از اهمیت اساسی در جهان برخوردار است و نجات نسل‌های بعدی از بلای جنگ و زندگی در کنار هم در شرایط صلح از اهداف اصلی تاسیس سازمان ملل عنوان شده است.

ضمن اینکه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و توسعه روابط دوستانه میان ملت‌ها براساس احترام به اصل حقوق برابر و تعیین سرنوشت ملت‌ها و اتخاذ دیگر اقدام‌های مناسب برای تقویت صلح جهانی در ماه یک منشور ملل متحد آمده است.

از این رو، این گزاره که «ایجاد صلح و زندگی در چنین شرایطی مهم‌ترین هدف بشریت و نهاد‌های جهانی است» اغراق‌آمیز نخواهد بود.

با وجود این، روهینگیایی‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین اقلیت بدون تابعیت جهان در سال ۲۰۲۴ با شکل گسترش‌یافته آوارگی و خشونت مواجه شدند؛ سودانی‌ها بزرگ‌ترین جمعیت آواره جهان را به دلیل درگیری‌های نظامی تشکیل دادند؛ در هر دقیقه از سال ۲۰۲۴ حدود ۳۵ نوزاد در شرایط گرسنگی متولد شدند؛ و از همه هولناک‌تر، ۲۰۲۴ شاهد تداوم بدترین بحران بشردوستانه جهان یعنی تداوم جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی مردم غزه ازسوی رژیم صهیونیستی بود.

 

599660 471

 

ساعت صلح در غزه از کار افتاده است

ساعت جهانی صلح در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به وقت نسل‌کشی ۱۵ ماهه در غزه سپری می‌شود؛ نسل‌کشی با بیش از ۴۵ هزار و ۵۰۰ شهید و ۱۸۰ هزار مجروح.

نسل‌کشی در غزه که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری زیادی وقوع آن را تایید کرده‌اند، ویژگی‌های تکان‌دهنده مختلفی دارد: زنان و کودکان اصلی‌ترین قربانیان آن هستند؛ از گرسنگی به‌عنوان سلاحی جهت تسریع و تسهیل جنایت استفاده می‌شود؛ بیمارستان‌ها و مدرسه‌ها مکان‌های مورد تاکید برای اجرای استراتژی نسل‌کشی هستند؛ ...

 

599657 961

 

طی بیش از یک سال گذشته سازمان ملل و شورای امنیت از انجام اقدام موثر برای توقف جنایت نسل‌کشی در غزه ناکام بوده‌اند؛ دلیل این امر چتر حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی بوده که به اذعان کارشناسان به دلیل حمایت‌های دیپلماتیک و نظامی از این رژیم شریک و همدست آن در جنایت علیه غزه است.

تداوم نسل‌کشی در غزه ثابت کرد که صرف تعیین روز‌ها و ساعت‌های گرامیداشت صلح برای رسیدن به این شرایط کافی نیست و شعارها و ژست‌های کشورهای غربی از مهم‌ترین دلایل تداوم بدترین موانع رسیدن جهان به صلح پایدار هستند.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

سه شنبه, 11 دی 1403 ساعت 12:41

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید