به گزارش دیده بان، تلاشهای رژیم صهیونیستی برای توجیه قتلعام غیرنظامیان در غزه بهعنوان «خسارت جانبی» با وجود شواهد فزاینده مبنی بر استفاده از حملههای عمدی تکتیراندازان این رژیم از بین میرود.
کشتار هدفمند فلسطینیها با استفاده از پهپادهای کوادکوپتر و تکتیراندازها بارها مستند شده است؛ رژیم صهیونیستی همچنین دسترسی به مراقبتهای پزشکی ضروری، غذا و آب را محدود کرده و این موضوع واقعیت وحشتناکی را در پشت اقدامهای ارتش اشغالگر آشکار میکند.
حکم بازداشت صادرشده ازسوی دیوان بینالمللی کیفری (ICC) برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق او، گواهی دیگری بر این است که این یک جنگ متعارف نیست. هدفگیری نظاممند غیرنظامیان بهطور مستقیم به نیت نسلکشی اشاره دارد.
اقدامهایی که بهطور معمول نادیده گرفته میشوند
اگرچه مواردی وجود داشته که حملههای تکتیراندازان صهیونیست به غیرنظامیان توجه رسانههای بینالمللی را به خود جلب کرده، اما این عنصر تلخ استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی بهطور معمول نادیده گرفته میشود.
نخستین مورد مهمی که در رسانههای غربی خبرساز شد، به شهادت رساندن ۲ زن مسیحی در کلیسای شهر غزه در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۳ (۲۵ آذر ۱۴۰۲) بود. این حادثه حتی از سوی پاپ، رئیس کاتولیکهای جهان به دلیل قتل مادر کاتولیک فلسطینی و دخترش که محکوم شد. این ۲ نفر در زمان تلاش برای پناه گرفتن در کلیسا ازسوی تکتیراندازان اشغالگر هدف قرار گرفتند.
اما امروزه این نوع تیراندازیها بهحدی زیاد شده که حتی در گزارشهای زنده تلویزیونی نیز ثبت میشود.
نمونههایی از تیراندازیهای عمدی بهسوی غیرنظامیان فلسطینی
بهعنوان نمونه، شبکه تلویزیونی انگلیسی «آی تیوی» در ماه ژانویه (دی/بهمن) لحظهای را ضبط کرد که یک فلسطینی ۵۱ ساله تنها چند ثانیه پس از پایان مصاحبه از ناحیه قفسه سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفت. این فرد بخشی از گروهی از غیرنظامیان بود که به دستور ارتش اشغالگر درحالی که پرچمهای سفید در دست داشتند، به رفح در جنوب غزه رفته بودند.
در موردی دیگر، یک غیرنظامی که در حال تردد با پرچم سفید بود، با شلیک گلوله به شهادت رسید. این فرد فلسطینی در حالی که دست نوهاش را گرفته بود، هدف گلوله قرار گرفت. این حادثه ازسوی دوربینها نیز ثبت شد. تحقیقات سیانان توانست ثابت کند که نظامیان صهیونیست مستقر در منطقه مسئول این تیراندازی هستند.
معتصم دلول، خبرنگار فلسطینی که در شمال غزه مستقر است، گفت که پسرش به نام یحیی در ۲۹ ماه می (۸ خرداد) ازسوی یک تکتیرانداز صهیونیست به شهادت رسید و پس از آن اشغالگران با تانک از روی جسد فرزندش عبور کردند.
البته هدفگیری عمدی غیرنظامیان به تنها شلیک ازسوی تکتیراندازها محدود نمیشود. یک کمیته ویژه سازمان ملل در ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) به مجمع عمومی گزارش کرد که ممانعت عمدی از دسترسی به مراقبتهای بهداشتی برای زنان شیرده و باردار فلسطینی ازسوی تکتیراندازان صهیونیست وجود داشته است.
پس از بهدست آمدن شواهد بیشماری از تیراندازیهای عمدی علیه غیرنظامیان، در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر/دی ۱۴۰۲)، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR) بیانیهای مطبوعاتی صادر کرد و خواستار پاسخگویی و تحقیق در این مورد شد. در بیانیه مطبوعاتی همچنین به قتل ۱۱ مرد در مقابل چشمان خانوادههایشان در محله رمال شهر غزه تاکید شده است.
یاسین، مرد جوانی از اردوگاه آوارگان جبالیا، توضیح داد که چگونه در اواسط نوامبر سال ۲۰۲۳ (آبان/آذر ۱۴۰۲) ازسوی یک پهپاد کوادکوپتر بهسمت او شلیک شد و بهطور تصادفی توانست زنده بماند.
یاسین میگوید که با استفاده از جاده صلاحالدین بین جبالیا و خانیونس، پس از دریافت دستور تخلیه ازسوی ارتش اشغالگر برای حرکت بهسمت جنوب، پیاده در حال حرکت بود. درحالی که او در حال تردد بود، ناگهان درگیری مسلحانه در محدودهای که وی حضور داشت، رخ داد.
یاسین گفت: ناگهان متوجه شدم یک گلوله داخل کبدم منفجر شده است.
هدف قرار دادن کودکان ازسوی رژیم صهیونیستی
مارک پرلموتر جراح آمریکایی که بهمنظور مداوای مجروحان فلسطینی در طول جنگ به غزه سفر کرده بود نیز توجه ویژهای را به هدف قرار دادن عمدی کودکان ازسوی تکتیراندازان اشغالگر جلب کرده است.
پرلموتر در چندین مصاحبه در حالی که توضیح میدهد که چگونه تعداد زیادی کودک جلوی چشمانش به شهادت رسیدهاند، گفت: هیچ کودکی درپی اشتباه با ۲ گلوله هدف قرار نمیگیرد.
منبع: خبرگزاری میزان