به گزارش دیده بان، رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه کارزار گستردهای را برای ویران کردن و از بین بردن بیمارستانها و مراکز درمانی در این باریکه بهراه انداخته است.
تازهترین نمونه از جنایتهای رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن بخش بهداشت و درمان نوار غزه، حمله روز جمعه، ۷ دی این رژیم به بیمارستان کمالعدوان در شمال این باریکه بود.
نظامیان صهیونیست طی هفتههای گذشته، پس از محاصره کمالعدوان، آخرین بیمارستان فعال در این منطقه اقدام به آتشزدن ساختمانهای آن کرده و بیش از ۷۰ نفر از کارکنان بخش پزشکی و درمانی را ربودند.
البته بیمارستان کمالعدوان تنها مرکز درمانی نیست که هدف رژیم صهیونیستی قرار گرفته، بلکه همه بیمارستانهای این باریکه حملههای رژیم صهیونیستی را، بهویژه در سال ۲۰۲۴ تجربه کردهاند.
در ادامه به حملههای رژیم صهیونیستی به بیمارستانهای نوار غزه در سال ۲۰۲۴ اشاره شده است.
بیمارستان الشفاء
بیمارستان الشفاء که از زمان آغاز جنگ بارها هدف قرار گرفته، در ۴ فوریه ۲۰۲۴ (۱۵ بهمن ۱۴۰۲) نیز شاهد حمله ارتش رژیم صهیونیستی بود.
پهپادهای نظارتی و کوادکوپترهای رژیم صهیونیستی درتاریخ یادشده بهسمت افرادی که در داخل بیمارستان پناه گرفته بودند شلیک کردند.
بیمارستان اندونزیایی
نظامیان صهیونیست در ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد/تیر ۱۴۰۳) در اقدامی جنایتکارانه مرکز تخصصی دیالیز نوره الکعبی را در بیمارستان اندونزیایی منهدم کردند.
بیمارستان القدس
هلال احمر فلسطین در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۹ دی ۱۴۰۲) گزارش کرد که پس از آسیب بیمارستان القدس براثر حملههای رژیم صهیونیستی، برای پاکسازی و تعمیر قدس تلاش میکنند؛ این سازمان همچنین اعلام کرد: این بیمارستان دچار آتشسوزی شد و تمامی تجهیزات و محتویات پزشکی آن از بین رفت.
جمعیت هلال احمر فلسطین در ۹ فوریه (۲۰ بهمن ۱۴۰۲) نیز اعلام کرد که بیمارستان القدس براثر حملههای تانکهای رژیم صهیونیستی آسیب زیادی دیده است.
بیمارستان الامل
حضور تکتیراندازهای رژیم صهیونیستی در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ (۶ بهمن ۱۴۰۲) در اطراف بیمارستان گزارش شده بود. ۲ برادر با وجود حمل پرچم سفید مورد اصابت گلوله تکتیراندازان قرار گرفتند.
گزارش شده است که یک جوان ۲۸ ساله در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ۱۴۰۲) در محوطه این بیمارستان به شهادت رسید. ۳ نفر نیز در ۲۹ ژانویه (۹ بهمن ۱۴۰۲) هنگامی که میخواستند جسد یک زن را از بیمارستان منتقل کنند، به شهادت رسیده و ۴ نفر مجروح شدند.
بیشتر بخوانید:نسلکشی ازسوی رژیم صهیونیستی و تبدیل مناطق امن غزه به محل قتلعامکارزار هدف قرار دادن آوارگان و بیماران در غزه ازسوی رژیم صهیونیستی
هلال احمر فلسطین در ۳۰ ژانویه (۱۰ بهمن) گزارش کرد که تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی به محوطه بیمارستان الامل حمله کرده و آوارگان را مجبور به تخلیه فوری کردند.
نظامیان صهیونیست بار دیگر در ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) به بیمارستان حمله کرده و یک شلیک کوادکوپتر این رژیم به شهادت یک نفر در این بیمارستان منجر شد.
براساس گزارشها، این بیمارستان از ۲۲ ژانویه تا ۲۲ فوریه (۲ بهمن تا ۳ اسفند) ۴۰ حمله را تجربه کرد که به شهادت دستکم ۲۵ نفر منجر شد.
بیمارستان صحرایی اردن
بیمارستان صحرایی اردن در غزه، که از سال ۲۰۰۹ فعالیت میکرد، در جریان جنگ غزه بهشدت آسیب دید.
دولت اردن در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۹ دی) گزارش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی بهطور عمدی بیمارستان صحرایی اردن را در خانیونس هدف قرار داده و با استفاده از یک تانک، ورودی بیمارستان را مسدود کرده و به بیمارستان و پناهگاههای آن تیراندازی کرده است.
بیمارستان العوده
حمله هوایی به محوطه بیمارستان العوده در ۳۰ ژانویه ۲۰۲۴ (۱۰ بهمن) به شهادت دستکم ۵ نفر منجر شد. این بیمارستان بار دیگر در ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) هدف گلولهباران رژیم اشغالگر قرار گرفت. کارکنان بیمارستان اعلام کردند که العوده پس از تجربه ۱۸ روز محاصره ازسوی ارتش رژیم صهیونیستی، در معرض به تعطیلی قرار گرفته است.
وزارت بهداشت غزه در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر/آبان ۱۴۰۳) اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بیمارستان العوده را محاصره کرده و بهطور مستقیم آن را هدف قرار داده است.
بیمارستان ناصر
وزارت بهداشت غزه در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ (۶ بهمن ۱۴۰۲) اعلام کرد که بیمارستان ناصر بهدلیل محاصره رژیم صهیونیستی فاقد مواد غذایی، داروهای بیهوشی و مسکن است و اعلام کرد: ۱۵۰ کارمند، ۳۵۰ بیمار و صدها خانواده آواره در مجتمع پزشکی ناصر در وضعیت فاجعهبار هستند.
یک زن ۴۰ ساله ۷ فوریه (۱۸ بهمن) ازسوی یک تکتیرانداز صهیونیست در خارج از بیمارستان به شهادت رسید. این بیمارستان چندین بار دیگر نیز هدف قرار گرفت.
بیمارستانهای دیگر
بیمارستانهای دیگر نوار غزه نیز از جنایتهای رژیم صهیونیستی در امان نبودهاند.
ازجمله این بیمارستانها میتوان به بیمارستانهای الرنتیسی، النصر، بیمارستان اروپایی، الاقصی و بیمارستان صحرایی در مدرسه خدیجه اشاره کرد.
منبع: خبرگزاری میزان