یکسال از فاجعه منا گذشت:
سعودی ها از کشته، پشته ساختند

همه ساله عده زیادی از مسلمانان سراسر جهان برای انجام مناسک عبادی خود رهسپار مکه و مدینه می شوند و حکومت حاکم بر این سرزمین ها موظف به پذیرایی و تامین امنیت میلیون ها حاجی در سراسر جهان می باشد.

به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، مراسم حج سال گذشته در حالی برگزار شد که عبدالله سعودی پس از دوره ای طولانی دست و پنجه نرم کردن با بیماری درگذشت و جای خود را به بیمار دیگری به نام ملک سلمان داد. این اتفاق درگیری هایی را در سطح هیئت حاکمه عربستان ایجاد کرد و سبب شد عده ای خام و نانجیب سکان سیاست خارجی را بدست گرفته و در اولین اقدام به خاک کشور همسایه یعنی یمن حمله کنند و برای حضور غاصبانه خود مجبور به گسیل عموم نیروها به این جنگ باشند.

این خلاء نیرو سبب شد تا عده ای نوجوان متولی برگزاری بزرگترین مراسم توحیدی جهان شوند و همین مساله فاجعه آفرید.

ابتدا سقوط جرثقیل در مسجد الحرام و شهادت عده ای از حاجیانی که در حال عبادت خداوند متعال بودند دل مسلمانان را بدرد آورد و مسئولین برگزار کننده بجای عذرخواهی روی به توجیه آوردند.

سپس آتش سوزی در یکی از هتل ها بر روی خروجی رسانه ها منعکس و علت آن نیز سهل انگاری مدیریت آن مجموعه گزارش شد.

اما جهان یکی از تلخ ترین ایام خود را در روز عید قربان تجربه کرد هزاران حاجی در منا هنگامی که به سمت مشعر الحرام می رفتند در یک خیابانی که هیچ گاه تا به امروز سعودی ها علت مسدود کردن آن را توضیح ندادند زیر دست و پا به شهادت رسیدند.

گرمای بالای هوا، استرس بالا، سن و سال بالا، عدم آبرسانی توسط سعودی ها و عدم حضور نیروهای امدادی به موقع علل مهم دیگر شهادت بیش از 7 هزار حاجی بود.

مشاهدات عینی برخی از بازماندگان این فاجعه به روشنی نشان می دهد سعودی هایی که تازه بر کرسی پنل حقوق بشر !! سازمان ملل نشسته بودند در همان بادی امر چگونه باعث شهادت عده زیادی از حجاج بیت الله الحرام شدند و همین مسئولین حقوق بشر در عالم در ابتدایی ترین کنوانسیون های حقوقی بین المللی نیز عضو نیستند تا بازماندگان قربانیان این فاجعه بتوانند برای احقاق حق شهدایشان اقدام کنند.

البته این پایان سریال خونین حج نبود و پس از آن نیز اتفاقات دیگری در هتل ها افتاد که بجهت پررنگ بودن فاجعه منا در رسانه ها کمتر بدان پرداخته شد.

در طرف دیگر ماجرا باید گفت که این حادثه دوباره سنگ محکی بود برای اعتبار نهادهای بین المللی و مدعیان حقوق بشر، همان هایی که کشته شدن عده کمتری از انسان ها را در نقاط دیگر دنیا به اخبار صبح و شام همه رسانه ها بدل می کنند و هزاران کمپین برای آن تشکیل می دهند و در طرف مقابل یک فاجعه ای در این سطح را نادیده می گیرند.

آری حالا یکسال گذشته و این شجره ملعونه در سایه سکوت مجامع بین المللی دوباره مشغول برگزاری حج است بدون پرداخت غرامت و محاکمه بانیان جنایت.

امید آن داریم که حجاج امسال بدون هرگونه صدمه ای به مواطن خود بازگردند.




انتهای متن/

شنبه, 20 شهریور 1395 ساعت 12:17

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید