به گزارش دیده بان، ۴۱۵ روز از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه تحت حمایت کشورهای غربی بهویژه آمریکا میگذرد؛ آمارهای مرگبار همچنان در حال افزایش هستند و مردم غزه در آستانه دومین فصل سرد سال در میانه بمبارانهای بیوقفه بدون غذا، دارو و لباس در شرایط آوارگی بهسر میبرند.
براساس آمارها تاکنون دستکم ۴۴ هزار و ۲۰۰ فلسطینی در غزه بر اثر جنگ جان خود را از دست دادهاند و بیش از ۱۰۴ هزار نفر مجروح شدهاند؛ ارزیابیها نشاندهنده ماندن پیکر حدود ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای ناشی از بمباران است.
در حالی که زمستان نزدیک است، ارتش رژیم صهیونیستی همچنان با صدور دستورهای تخلیه موجهای آوارگی را در سراسر غزه به پیش میراند؛ ساکنان شمال غزه طی هشت هفته گذشته که این منطقه محاصره شد، شاهد صدور دستورهای تخلیه متعددی بودهاند.
توضیحات پیشگفته فقط مختصری از واقعیت فاجعه انسانی در غزه است؛ این فاجعه با وتوی مکرر قطعنامههای آتشبس در شورای امنیت وخیمتر میشود و ساکنان غزه را قربانی جنایت نسلکشی میکند که کشورهای غربی حامی آن هستند.
تنها بیمارستان فعال شمال غزه همچنان زیر آتش
بیمارستان کمال عدوان که مدتهاست بهعنوان تنها بیمارستان فعال در شمال غزه شناخته میشود، همچنان زیر فشار حملههای رژیم صهیونیستی قرار دارد؛ نظامیان صهیونیست از ۶ اکتبر (۱۵ مهر)، زمان محاصره کامل شمال غزه، چند بار به این مرکز درمانی حمله کردند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل این حملهها را محکوم و خواستار توقف آنها شده است؛ با وجود این، حملهها به کمال عدوان ادامه دارند و جنایتهای مرگباری را رقم میزنند:
حملههای رژیم صهیونیستی به کمال عدوان از ۲۱ تا ۲۳ نوامبر (اول تا ۳ آذر) به شهادت ۲ و جراحت ۱۲ نفر از کادر پزشکی کمال عدوان منجر شد؛ حسام ابوصفیه، مدیر این بیمارستان از ناحیه پا مجروح شده و ژنراتور برق بیمارستان و شبکههای تامین اکسیژن و آب کمال عدوان مختل شده است.
حملههای ۱۸ تا ۱۹ نوامبر (۲۸ و ۲۹ آبان) سقف و طبقات بالایی بیمارستان کمال عدوان را تخریب کرد؛ کارکنان بیمارستان در بخش مراقبتهای ویژه بر اثر اصابت ترکش مجروح شدند؛ سیستم فاضلاب و مخازن آب بیمارستان هم هدف حمله قرار گرفتند.
در حمله ۱۳ نوامبر (۲۳ آبان) به شهادت شش فلسطینی و جراحت شماری دیگر منجر شد.
حمله سوم نوامبر (۱۳ آبان) به بیمارستان کمال عدوان نیز جراحت شش کودک بستری در بیمارستان و آسیب دیدن مخازن آب را درپی داشت.
بر اثر حمله ۳۱ اکتبر (۱۰ آبان) به کمال عدوان، طبقه سوم بیمارستان و انبار داروی آن هدف قرار گرفته و ایستگاه دیالیز بخض همودیالیز تخریب شد.
نظامیان صهیونیست در روزهای ۲۵ و ۲۶ اکتبر (۴ و ۵ آبان) به کمال عدوان یورش برده و دهها نفر را بازداشت کردند؛ از تیم ۷۰ نفره بیمارستان ۴۴ کارمند مرد ازجمله یک جراح ارتوپد در جریان این یورش بازداشت شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی روز ۱۹ اکتبر (۲۸ مهر) ورودی آزمایشگاه بیمارستان کمال عدوان را تخریب کرد.
شهادت ۱۷ هزار و ۴۰۰ کودک فلسطینی
براساس آمارها، ارتش رژیم صهیونیستی طی ۴۱۵ روز جنگ علیه غزه ۱۷ هزار و ۴۰۰ کودک را به شهادت رسانده است.
واکنش جنونآمیز رژیم صهیونیستی به حکم بازداشت نتانیاهو ازسوی لاهه
محلهای اسکان آوارگان فلسطینی در سراسر غزه جز اهداف ارتش رژیم صهیونیستی است؛ سکوت جامعه بینالمللی در برابر چنین جنایتهای آشکاری گستاخی بیشتر رژیم صهیونیستی را برای ارتکاب جنایتهای بزرگتر درپی داشته است.
در ساعات گذشته نیز حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان المغازی در مرکز نوار غزه به شهادت یک نفر و جراحت سه نفر دیگر منجر شد.
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان اردوگاههای آوارگان النصیرات و البریج را هدف قرار داد؛ بمباران اردوگاه البریج به شهادت چهار نفر منجر شد که ۲ نفر از آنها کودک بودند؛ بر اثر بمباران النصیرات هم دستکم شش نفر شهید شدند.
براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، بمباران یادشده با بمبهایی انجام شد که تکهتکه شدن پیکر شهدا را درپی داشت.
منابع پزشکی اعلام کردند که دستکم ۳۸ نفر بر اثر حملههای رژیم صهیونیستی در سراسر این منطقه از سحرگاه روز شنبه به شهادت رسیدند؛ مقامهای بهداشتی فلسطین اعلام کردند که درپی تشدید بمباران مناطق تحت محاصره در شمال غزه طی ۲ روز گذشته دستکم ۱۲۰ نفر به شهادت رسیدند.
کارشناسان تاکید دارند که تشدید جنایتها علیه غزه، واکنش جنونآمیز نتانیاهو به صدور حکم بازداشتش ازسوی دیوان بینالمللی کیفری است.
هشدار سازمان ملل درباره بحران در شمال غزه
لوئیز واتریج، هماهنگکننده ارشد اضطراری آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی هنگام حضور در مدرسه این آژانس در شمال غزه، تاکید کرد که طی ۵۰ روز گذشته ماموریتهای بشردوستانه سازمان ملل دسترسی محدودی به ساکنان شمال غزه داشتهاند؛ این در حالی است که نیازهای ساکنان این منطقه افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
وی گفت: مرگ در اطراف ساکنان شمال غزه پرسه میزند؛ غذای آنها تمام شده و دسترسی به آب وجود ندارد؛ آنها برای نجات جان خود مدام در حال حرکت هستند، اما حملههای اسرائیل به مکانهای امن مرتبا رخ میدهند.
به گفته این مقام سازمان ملل، در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار نفر در شهر غزه در میانه آوارها، آواره هستند؛ وی تصریح کرد: با رسیدن زمستان مردم غزه برای یافتن لباس و سرپناه تلاش میکنند تا از خود در برابر سرما محافظت کنند؛ آنها به چادر و وسایل گرمایشی نیاز دارند.
بیمارستانهای فعال و نیمهفعال در آستانه تعطیلی
با نزدیک شدن زمستان، نگرانی درباره بیمارستانهای فعال و نیمهفعال باقی مانده در غزه بیشتر میشود، زیرا سوخت در حال اتمام است و ورود آن نیز کاهش یافته است؛ ضمن اینکه کمکهای بشردوستانه برای بیمارستانها نیز در حال کاهش است.
وزارت بهداشت غزه روز جمعه اعلام کرد که بیمارستانهای این باریکه تحت محاصره فقط برای ۲ روز دیگر سوخت دارند.
تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که عمیقا نگران بیماران بیمارستان کمال عدوان است؛ بهویژه ۸ بیماری که در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
مهند هادی، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل برای سرزمینهای فلسطینی، پنجشنبه گذشته اعلام کرد: ارسال کمکهای حیاتی به سراسر غزه ازجمله غذا، آب، سوخت و تجهیزات پزشکی در حال توقف است؛ بیش از شش هفته است که مقامهای اسرائیلی واردات تجاری را هم ممنوع کردهاند و غارت مسلحانه کاروانهای کمکرسانی در اراضی اشغالی افزایش یافته است.
سازمان ملل و دیگر نهادهای بشردوستانه ضمن محکوم کردن چندباره بحران انسانی در غزه بهویژه در مناطق شمالی آن، خواستار تسهیل روند ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه شدند.
شمال غزه؛ سرزمین آوارگان
براساس اعلام سازمان ملل، در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار نفر در شمال غزه آواره هستند؛ یک مقام رسمی این نهاد هفته گذشته به شورای امنیت اعلام کرد که مردم عملا در حال رنج بردن از گرسنگی هستند.
دیوان بینالمللی کیفری مستقر در لاهه هم در توضیح صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دلایل معقول و منطقی وجود دارند که این ۲ نفر مسئول جنایت جنگی قحطی و استفاده از گرسنگی بهعنوان یک روش جنگی معرفی شوند.
منبع: خبرگزاری میزان