دردسرهای نتانیاهو در سفر به آمریکا بعد از عملیات یمن

نتانیاهو درحالی با امید به کسب حمایت بیشتر از آمریکا به این کشور سفر می‌کند که خود آمریکا در میان هرج و مرج داخلی قرار دارد و علاوه بر آن شخص نتانیاهو و اسرائیل بعد از تحولات اخیر جنگ به ویژه حمله پهپادی یمن به تل‌آویو، در وضعیتی از سردرگمی هستند.

 به گزارش دیده بان، «عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم و تحلیلگر شناخته شده فلسطینی در مقاله جدید خود به تحولات اخیر جنگ غزه از جمله عملیات‌های شگفت آوری که نیروهای یمنی انجام داده‌اند و عملیات موفق پهپاد «یافا» در قلب تل آویو پرداخته و نوشت: «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حال برنامه‌ریزی برای سفر به آمریکا با هدف رسیدن به یک پیروزی بزرگ و انجام سخنرانی در مقابل کنگره برای بسیج کردن حمایت قانونی و مردمی آمریکا در حمایت از جنگ نسل کشی رژیم اشغالگر علیه نوار غزه بود.

آرزوهای ناکام نتانیاهو در آمریکا

عطوان افزود: اما برنامه‌ریزی‌ها و آرزوهای نتانیاهو یک چیز است و نتایجی که حاصل می‌شود، یک چیز دیگر؛ زیرا آمریکا که نتانیاهو به آن سفر می‌کند، خودش در هرج و مرج به سر می‌برد و در آستانه جنگ داخلی قرار دارد و با خطر فروپاشی مواجه است. بعد از کناره‌گیری «جو بایدن»، رئیس جمهور کنونی آمریکا از انتخابات ریاست جمهوری یا مجبور کردن او به کناره‌گیری و تشدید اختلافات در داخل حزب دموکرات بر سر انتخاب جانشین بایدن، آمریکا در وضعیتی از هرج و مرج و نابسامانی قرار گرفته است.

در ادامه این مقاله آمده است: سخنرانی نتانیاهو مقابل کنگره و چه بسا سفر وی به این کشور شاید آخرین سفر و سخنرانی او باشد و اهدافی که مورد نظر دارد، محقق نخواهد شد. نتانیاهو از یک رژیم از هم پاشیده، به امید به دست آوردن حمایت، به کشوری می‌رود که دچار دو دستگی شده و با بحران‌های متعدد در چندین جبهه که بارزترین آن‌ها اوکراین است، دست و پنجه نرم می‌کند.

نتانیاهو چگونه قبل از سفر به واشنگتن نقره داغ شد؟

در اینجا به چند نکته اشاره می‌کنیم که مانع از تحقق اهداف نتانیاهو در سفر به آمریکا می‌شود:

- مورد اول مربوط به این است که برادران یمنی ما موفق شدند پهپاد یافا را به قلب تل‌آویو برسانند که منجر به انفجاری بزرگ در یکی از امن‌ترین خیابان‌های آن شد؛ منطقه‌ای که در چند قدمی کنسولگری آمریکا قرار داشت و در جریان آن یک صهیونیست به هلاکت رسیده و 10 نفر دیگر زخمی شدند. این عملیات موفق یمنی‌ها، ابهت پوشالی نتانیاهو را بر باد داد و وی و ارتش اسرائیل و سیستم‌های نظارتی و اطلاعاتی این رژیم را تحقیر و ذلیل کرد.

- مورد دوم مربوط به تجاوز وحشیانه صهیونیست‌ها به بندر الحُدیده یمن است که با همکاری آمریکا انجام شد و با آتش سوزی در مخازن نفت و انهدام ایستگاه برق همراه بود و در جریان این جنایت 6 غیرنظامی یمنی به شهادت رسیده و 86 نفر دیگر زخمی شدند. روشن است که واکنش انتقام جویانه یمنی‌ها به این تجاوز دشمن صهیونیستی، ممکن است در هر لحظه اتفاق بیفتد و چه بسا در زمان سفر نتانیاهو به واشنگتن یا هنگام سخنرانی وی در کنگره باشد.

- عامل سوم در ناکامی نتانیاهو در رسیدن به اهداف خود از سفر به آمریکا این است که نتانیاهو در موقعیتی قرار ندارد که بتواند شرایط خود را بر جو بایدن که در حال ترک کاخ سفید است، تحمیل کند؛ بلکه ممکن است دقیقاً برعکس این اتفاق بیفتد و بایدن که از دور انتخابات کنار رفته، در موضعی قوی‌تر از قبل مقابل نتانیاهو که او را مورد تحقیر و اهانت قرار داده بود، بایستد. در واقع بایدن اکنون چیزی برای از دست دادن ندارد و از هیچ چیز نمی‌ترسد و بنابراین شاید در پی انتقام جویی شخصی از نتانیاهو باشد.

- «کامالا هریس»، معاون جو بایدن که به عنوان نامزد حزب دموکرات بعد از کناره‌گیری بایدن در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد، باید مهاجران مسلمان و آفریقایی را که تقریباً 40 درصد از آرا را شامل می‌شوند، بسیج کند تا در این انتخابات به او رای دهند. همین مسئله موجب می‌گردد تا کامالا هریس مجبور باشد کمتر از نتانیاهو و جنگ نسل کشی که در نوار غزه به راه انداخته است، حمایت کند.

- نتانیاهو برای اولین بار از زمان تاسیس رژیم آپارتاید اسرائیل شاهد تظاهرات اعتراضی بزرگ علیه خودش و این رژیم در برابر کاخ سفید و کنگره به رهبری جوانان آمریکایی که حامی مردم غزه هستند، خواهد بود؛ چیزی که در همه سفرهای قبلی خود به آمریکا به آن عادت نداشت و ندیده بود.

- نتانیاهو از طریق دفتر خود در قدس اشغالی درخواست رسمی برای دیدار با «دونالد ترامپ»، نامزد حزب جمهوری‌خواه آمریکا را داده بود و بر روی پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا حساب باز می‌کند و همچنان منتظر پاسخ برای این دیدار است. اما این دیدار حتی اگر انجام هم بشود فایده چندانی برای نتانیاهو ندارد و چه بسا نتایج عکس و نامطلوبی هم داشته باشد؛ زیرا ممکن است در زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید، نتانیاهو دیگر در راس قدرت نباشد و علاوه بر آن پیروزی ترامپ هم تضمین نشده است.

عبدالباری عطوان در ادامه یادداشت خود تاکید کرد: آمریکا امروز دیگر ابرقدرتی نیست که جهان را با زور و سیطره خود کنترل کند؛ برخلاف چیزی که در قرن گذشته بود. علاوه بر آن اعراب امروز دیگران عرب‌های نادان و جاهلی نیستند که اسرائیل ارتش‌های آن‌ها را در چند ساعت شکست داد. البته ما اینجا کوته فکری و خطاهای قابل توجه رژیم‌های عربی که در محاصره آمریکا و اسرائیل هستند را انکار نمی‌کنیم. بلکه ما اینجا درباره محور مقاومت و جبهه‌های قدرتمند آن حرف می‌زنیم که در همه سطوح در برابر تجاوزات آمریکایی- اسرائیلی ایستاده‌اند؛ چه در خشکی، چه در دریا و چه هوا.

در ادامه این مقاله آمده است: صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها با جنگنده‌های ده‌ها میلیون دلاری با ما می‌جنگند؛ اما ما با پهپادها و موشک‌هایی که هزینه هر کدام تنها چند هزار دلار است در برابر آن‌ها می‌ایستیم و شکستشان می‌دهیم و دشمن را وحشت زده می‌کنیم.

عطوان در پایان یادداشت خود نوشت: بایدن سقوط کرد و عقب نشست و همپیمان او نتانیاهو هم در حال تزلزل است. جنگ گسترش خواهد یافت و محور مقاومت در سایه تغییر قواعد درگیری، پیروز قطعی این جنگ خواهد بود و پهپادهای «هدهد» حزب‌الله و «یافا» یمن شاهدی بارز بر این امر هستند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم




انتهای متن/

سه شنبه, 02 مرداد 1403 ساعت 13:47

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید