به گزارش دیده بان، ماهیت جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه باید محکوم شود، بهویژه دامنه هولناک جنایتها، اجرای روشمند و تاثیرهای گسترده، که از گروههای تروریستی مانند داعش پیشی گرفته است.
درحالی که جامعه بینالمللی جنایتهای ارتکابی داعش را بهطور گسترده محکوم کرد، بخشی از همان جامعه درحال حاضر سکوت کرده است و در نتیجه شریک جرم است. رژیم صهیونیستی یک کارزار نسلکشی اعلامشده را دنبال میکند که هدف آن نابودی مردم فلسطین و سرزمینشان است. حدود ۱۸ ماه است که این کارزار بهطور مداوم درحال اجرا است.
نظامیان اشغالگر رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه، ۳ آوریل ۲۰۲۵ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) رباتی را که حاوی چندین تن مواد منفجره بود در قلب محله پرجمعیت شجاعیه در شرق شهر غزه منفجر کردند. این انفجار در منطقهای مملو از غیرنظامیان آواره رخ داد؛ اگرچه هیچ نیاز نظامی و هیچ گونه فعالیت جنگی در مجاورت این منطقه وجود نداشت.
این اقدام مظهر رفتار سازمانهای تروریستی موجود است و رژیم صهیونیستی حتی از آنها در وحشیگری و بیاعتنایی به جان انسانها پیشی گرفته است. اقدامهای رژیم صهیونیستی هیچ شباهتی به رفتار یک طرف مقید به قوانین بینالمللی، صرفنظر از هرگونه تلاش برای تحریف یا فرار از آن، ندارد.
در این انفجار ۲۱ فلسطینی به شهادت رسیده و حدود ۱۰۰ نفر دیگر مجروح شدند که بیشتر آنها زن و کودک بودند. یک بلوک کامل مسکونی با ساکنان داخل آن بودند از بین رفت و این یک حادثه مجزا نیست.
رژیم صهیونیستی طی ماههای اخیر، بهویژه در شمال نوار غزه، بهطور فزایندهای از رباتهای مملو از مواد منفجره در محلههای مسکونی درطول عملیات زمینی خود استفاده کرده است. دستکم ۱۵۰ انفجار از این دست به شهادت صدها غیرنظامی (عمدتا زنان و کودکان) و تخریب گسترده منازل و دیگر زیرساختهای ضروری منجر شده است.
این اقدامها بهعنوان یکی از گستردهترین و نظاممندترین کارزارهای کشتار در تاریخ معاصر است که بر نیاز فوری به واکنش بینالمللی، پایان دادن به معافیت رژیم صهیونیستی از مجازات و اقدام ملموس برای توقف جنایتهای بیشتر تاکید میکند.
یورو-مد مانیتور (ناظر حقوق بشر اروپا مدیترانه) نوشت که روشهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه (بهویژه کشتار دستهجمعی غیرنظامیان) شباهت زیادی به تاکتیکهایی دارد که گروههای تروریستی استفاده میکنند. با این حال، جنایتهایی که در نوار آشکار میشود ازنظر مقیاس، وحشیگری، و قصد نظاممند بسیار خطرناکتر است و نمیتوان آن را صرفا بهعنوان تابعی از روشها یا ابزارهای خشونتآمیز درک کرد.
آنچه در نوار غزه رخ میدهد یک نسلکشی تمام عیار است اما در عوض، رژیم صهیونیستی دستگاههای نظامی، حقوقی، قضایی و رسانهای خود را به کار میگیرد و از حمایت گسترده سیاسی بینالمللی بهره میبرد تا یک کارزار تخریبی نظاممند علیه جمعیتی بیدفاع که در معرض رژیم شهرکنشین-استعماری و آپارتاید خود قرار دارند، انجام دهد.
فلسطینیهایی که تحت این رژیم زندگی میکنند، دیگر مانند سالهای گذشته در معرض طرد، سرکوب و بمباران متناوب نیستند. در عوض، اکنون به رژیم صهیونیستی مشروعیت علنی اعطا شده تا بهدنبال نابودی فلسطینیان در منطقه محاصرهشده غزه باشد.
این اقدامها را نمیتوان بهعنوان سیاستهای تصادفی یا افراطی درنظر گرفت، بلکه این اقدامها نشاندهنده یک الگوی کامل از تروریسم سازمانیافته است که طرحی جامع آن را برای نابودی هدایت کرده و در مثابل چشم جامعه بینالمللی اجرا میشود.
این جنایتها با قصد آشکار و اعلامشده برای از بین بردن مردم فلسطین بهعنوان یک موجودیت ملی و جمعی، ریشهکن کردن کسانی که در سرزمین خود باقی ماندهاند، از بین بردن هویت آنها و در نهایت پایان دادن به موجودیت جمعی آنها انجام میشود.
رژیم صهیونیستی این اقدامهای تروریستی را تحت لوای مشروعیت بینالمللی مرتکب میشود. جامعه بینالملل درحالی که به سرعت اقدامهای گروههای تروریستی غیردولتی را جرمانگاری میکند، روکش قانونی کاذب را به نسلکشی رژیم صهیونیستی تعمیم داده و امکان طولانیشدن آن و ارائه مصونیت کامل به عاملان آن را فراهم کرده است.
منبع: خبرگزاری میزان