طی سالهای گذشته قدرتهای غربی درصدد محروم کردن ایران از انرژی هستهای برآمدهاند به گونهای که فعالیتهای هستهای ایران همواره از سوی کشورهای غربی و سازمانهای بینالمللی تحت نفوذ آنها مورد مخالفت جدی قرار گرفته است. به رغم تمامی فشارها و کارشکنیها به ویژه در بعد سیاسی از سوی غرب و دیگر محدودیتها در ابعاد مختلف هستهای، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصۀ فناوری هستهای به مقام اول منطقه تبدیل شده و به موفقیتها و پیشرفتهای قابل توجهی رسیده است. این موفقیت از چشم غرب و آمریکا پنهان نمانده و باعث عکسالعمل شدیدی در مجامع بین المللی به ویژه آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران شده است.
آمریکا نظر به اینکه نتوانست جوامع بین المللی را متقاعد به استفاده از نیروی نظامی علیه برنامه هستهای ایران کند با همکاری رژیم صهیونیستی به ترور دانشمندان هستهای ایران روی آورده اند، تا شاید به زعم خود بتوانند از این طریق خللی در مسیر پیشرفت هسته ای کشورمان ایجاد کنند. در واقع ضدیت و ترس رژیم صهیونیستی و آمریکا از هسته ای شدن ایران تا حدی است که با روی آوردن به ترور و از بین بردن گنجینه های علمی انرژی اتمی، قصد دارند تا پیشرفت های ایران را متوقف کنند. آنها فکر میکنند حال که با فشار و تحریم همه جانبه، جنگ سرد و شانتاژهای رسانهای نتوانستهاند مانع رشد و شکوفایی علمی ایران شوند، به دنبال این هستند که با به شهادت رساندن دانشمندان هستهای و نظامی ایران به دو هدف دست پیدا کنند؛ نخست وارد کردن تلفات به بزرگان هسته ای این کشور و سپس تهدید سایر دانشمندان هستهای و انتقال پیامی تهدید آمیز به جامعه علمی ایران، این اقدام حداکثر استیصال آنها را نشان میدهد که طی چند سال اخیر همواره تلاش کردهاند تا با این شیوه ناجوانمردانه دانشمندان هستهای ایران را مورد سوء قصد و ترور قرار دهند.
شهید فخریزاده پس از شهید مصطفی احمدی روشن؛ شهید مسعود علیمحمدی؛ شهید داریوش رضایی نژاد؛ شهید مجید شهریاری و شهید رضا قشقایی، اینک ششمین دانشمندی است که با هدایت مستقیم آمریکا و اسرائیل و با هدف واهی تضعیف توانمندی جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری، دانش صلح آمیز هسته ای و حوزه های دفاعی نظامی به شهادت رسیده است. این اقدام بزدلانه که شواهد جدی از نقش آمریکا و اسرائیل در آن دیده میشود، نشاندهنده جنگ طلبی از سر بیچارگی و طبق حقوق بین الملل مصداق بارزی از تروریسم دولتی و ضد علمی محسوب می شود.
با اندکی تأمل در حقوق بنیادین ملت ها می توان گفت حق دسترسی ملت ایران به فناوری صلح جویانه هسته ای از مصادیق بارز حق ملت ها نسبت به منابع طبیعی و حق تعیین سرنوشت آنها است. این دسته از حقوق در زمره حقوق بنیادین بوده و هرگونه نقض آن موجبات مسئولیت بین المللی در قبال ملت زیان دیده و جامعه بین المللی را به طور کلی فراهم میسازد. با این وجود غرب و رژیم صهیونیستی قصد انحصار طلبی این فناوری را دارند. این در حالی است که طبق حقوق بین الملل تمام کشورها باید حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را داشته باشند.
در واقع باید گفت که دشمن براساس تصوری غلط گمان می کند که با حذف فیزیکی دانشمندان هسته ای ایرانی میتواند فکر و اندیشه آنها را هم حذف کرده و جمهوری اسلامی برنامه هسته ای صلح آمیر خود را متوقف خواهد کرد؛ غافل از اینکه با این گونه ترورهای کور، ضمن رسیدن پیام مظلومیت دانشمندان و فرهیختگان ایرانی به گوش جهانیان، اندیشه دانشمندان ایرانی نیز بیش از پیش تسری پیدا کرده و با افزایش فشارها سرعت و پیشرفت کشور شتاب بیشتری خواهد گرفت. این اقدامات خبیثانه برنامه هسته ای تهران را متوقف نخواهد کرد، همانگونه که بخش عمده ای از پیشرفت های ایران در فناوری سانتریفیوژ و تاسیسات هسته ای بعد از ترور دانشمندان این کشور آغاز شد.
جمهوری اسلامی ایران از تمام کشورها و سازمانهای بین المللی انتظار دارد که فارغ از استانداردهای دوگانه، ضمن محکویت شدید ترور دانشمندان هسته ای ایران، بازنمایی مقوله تروریسم دولتی به جد در دستورکار نهادهای بین المللی قرار گیرد. همچین ایران به عنوان قربانی تروریسم دولتی از شورای امنیت و مجامع بین المللی میخواهد که جلوی این سطح از تروریسم در جهان گرفته شود و کسانی که باعث و بانی ترور دانشمندان هسته ای ایران شده، به اشد مجازات برسند. با این هدف که دیگر در هیچ نقطه ای از جهان شاهد این عمل وقیحانه نباشیم که کشورهای یاغی و زورگو به بهانه های مختلف سیاسی امنیتی، دست به چنین کارهای غیرقانونی و نامشروعی از منظر حقوق بین الملل زده و به راحتی شخص یا اشخاصی را در راستای منافع ملی خود و جهت ضربه زدن به دیگر کشورها ترور کرده و امنیت بین الملل را به مخاطره بیاندازند.
منبع:ایلنا